kortikosteroidien tulehduksellinen suolistosairaus

Jotkut näistä lääkkeistä voidaan pitää pillereitä. Jos sairaus vaikuttaa vain alempi osa paksusuolen, kortikosteroidit voidaan antaa peräruiske. Tautien, joka vaikuttaa vain peräsuolen, peräpuikkoina ja ihovoiteiden voidaan käyttää. Vaikeissa tapauksissa jotkut kortikosteroidit annetaan kautta neula laskimoon (IV).

Nämä lääkkeet vähentävät tulehdusta.

Kortikosteroideja käytetään hoitoon haavainen koliitti ja Crohnin tauti (tulehduksellinen suolistosairaus, tai IBD).

Kortikosteroidit parantaa tai pysäyttää oireita haavainen paksusuolen tulehdus ja Crohnin tauti. Näitä lääkkeitä käytetään laittaa taudin remissiossa (ajan ilman oireita). Niitä ei käytetä pitkällä aikavälillä. Kun sairaus on mennyt peruuttamista, lääkäri vähitellen vähentää lujuutta ja määrää kortikosteroidia käytät.

Vain ihmiset, jotka eivät parane muiden lääkkeiden kanssa, alle puolet ihmisistä IBD -Tarvitsetko ottaa kortikosteroideja. Heistä monet menevät remission jälkeen kun kortikosteroideja. 1, 2 Jotkut IBD ehkä pitää ottaa pieni annos kortikosteroideja auttaa pitämään ne remissiossa.

Steroidi Peräruiskeet voi olla erityisen hyödyllinen tulehduksen alemman paksusuolen ja peräsuolen.

Kaikki lääkkeet on sivuvaikutuksia. Mutta monet ihmiset eivät tunne sivuvaikutuksia, tai he pystyvät käsittelemään niitä. Kysy apteekista sivuvaikutuksia kunkin lääkkeen otat. Sivuvaikutukset ovat myös lueteltu tietojen mukana lääkettä.

Tässä on muutamia tärkeitä asioita ajatella

Soita lääkärille tai muista pelastustoimeen heti, jos olet

Soita lääkärillesi, jos olet

Yleiset haittavaikutukset tätä lääkettä

Kortikosteroidi pillereitä käytetään pysäyttämään oireita keskivaikea tai vaikea haavainen paksusuolen tulehdus, kun aminosalicylates, kuten sulfasalatsiini tai mesalamine, eivät ole toimineet; Kortikosteroidi peräruiskeet, peräpuikot, voiteet, tai vaahtoa voidaan käyttää hoitamaan lieviä tai kohtalaisia ​​haavainen koliitti, joka on rajoitettu peräsuolessa tai alempi osa paksusuolen; Vaikea laaja sairaus vaatii joskus hoidon laskimoon (IV) kortikosteroidit.

Kortikosteroidi pillereitä käytetään pysäyttämään oireita keskivaikea tai vaikea Crohnin tauti. Niitä käytetään silloin, kun muut lääkkeet eivät ole toimineet pysäyttää purkaus Crohnin taudin; Vakavampia oireita Crohnin tauti saattaa joutua hoidettu kortikosteroideilla annetaan laskimoon (laskimoon tai IV). Tämä tehdään yleensä sairaalassa.

Katso Drug Reference täydellinen luettelo sivuvaikutuksia. (Drug Reference ei ole käytettävissä kaikissa järjestelmissä.)

Kortikosteroidit voivat pitää immuunijärjestelmää taistelevat infektiota. Kun olet lääkkeen (ja vaikka olet lopettanut sitä), yritä olla noin ihmisiä, jotka ovat sairaita. Ja varmista puhut lääkärisi kanssa ennen kuin saa mitään rokotuksia.

Ihmiset, jotka ottavat kortikosteroideja yli 2-3 kuukautta tulisi ottaa kalsium- ja D-vitamiinia tai muita lääkkeitä, kuten bisfosfonaatteja, estää osteoporoosia. Lisätietoja, katso Lääkehoito osassa aiheen Osteoporoosi. Lääkäri saattaa haluta sinun on luun tiheyden testi tarkista osteoporoosiin.

Medicine on yksi monista työkaluja lääkäriltä on hoitoon terveysongelma. Kun lääkettä kuin lääkäri ehdottaa parantaa terveyttä ja voivat ehkäistä tulevia ongelmia. Jos et ota lääkkeitä oikein, voi olla laskemisesta oman terveyden (ja ehkä elämäsi) vaarassa.

On monia syitä, miksi ihmiset on vaikeuksia ottaa lääkkeensä. Useimmissa tapauksissa on jotain, voit tehdä. Ehdotuksia siitä, miten kiertää yhteisiä ongelmia, lääkkeitä kuin on määrätty.

Naiset, jotka käyttävät tätä lääkettä raskauden aikana on hieman suurempi mahdollisuus ottaa vauva sikiövaurioita. Jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta, sinun ja lääkärin on punnittava riskejä lääkkeen käyttämisen vaaroilta ei kohdella kuntoa.

Jatkohoidon on keskeinen osa hoitoa ja turvallisuutta. Muista tehdä ja mennä kaikki nimitykset, ja soita lääkärille, jos on ongelmia. On myös hyvä tietää testitulokset ja pitää luetteloa lääkkeistä otat.

Täytä uuden lääkityksen tiedot (PDF) (Mikä on PDF-asiakirja?) Auttaa ymmärtämään tätä lääkitystä.

Mills SC, et al. (2011). Crohnin tauti, haku päivämäärän joulukuussa 2009. BMJ Clinical Evidence. Saatavilla verkossa: http: //www.clinicalevidence.

Friedman S, Lichtenstein GR (2006). Haavainen paksusuolitulehdus. MM Wolfe et al., Toim., Therapy Digestive Disorders, 2. painos., S. 803-817. Philadelphia: Saunders Elsevier.

E. Gregory Thompson, MD – Sisäinen Medicin; Arvydas D. Vanagunas, MD – Gastroenterologia

14 marraskuu 2014

Tavallisesti hyödyt lääkettä ovat tärkeämpiä kuin mahdolliset vähäiset sivuvaikutukset; Haittavaikutuksia voi mennä pois kun ottaa lääkettä jonkin aikaa; Jos haittavaikutuksia silti häiritse sinua ja olet ihme, jos sinun pitäisi pitää lääkettä, ota yhteyttä lääkäriin. Hän saattaa pystyä pienentää annosta tai vaihtaa lääkettä. Älä yhtäkkiä lopettaa lääkkeen käyttöä, ellei lääkäri määrää.

Hengitysvaikeuksia; Kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Nokkosihottuma; Merkkejä infektion, kuten kurkkukipu, kuume, aivastelu, tai yskä; Vatsa kipua, pahoinvointia tai oksentelua, joka ei mene pois; Verinen tai musta, tervainen uloste; Nopea painonnousu; Muutokset silmiin, kuten näön hämärtyminen tai silmien kipu; Lihaskouristukset, kipu tai heikkous; Muutokset ihon, kuten aknea tai punertavan violetti linjat; Lisääntynyt jano, varsinkin usein virtsaaminen.

Lisääntynyt ruokahalu; Hermostuneisuus tai levottomuus.