kosketusihottumaa hoidot ja lääkkeet

Kosketusihottuma on punainen, kutiava ihottuma aiheuttama aine, joka joutuu kosketuksiin ihon kanssa. Ihottuma ei tartu tai hengenvaarallisia, mutta se voi olla hyvin epämukavaa.

Mahdollisia syitä ovat saippuat, kosmetiikka, tuoksuja, koruja, ja kasveja, kuten myrkkyä muratti tai myrkkymurattia. Jotkut ihmiset altistuvat aineita töissä, jotka voivat aiheuttaa kosketusihottumaa.

Kun lääkäriin

Hoitoon kosketusihottuma onnistuneesti, sinun täytyy tunnistaa ja välttää syy reaktio. Jos voit välttää rikkonutta aine, ihottuma yleensä paranee kahdesta neljään viikkoa. Voit kokeilla rauhoittava ihoa viileä, märkä pakkaa, anti-kutinaa voiteet ja muut itsehoitoa vaiheita.

Mitä voit tehdä

Kosketusihottuma esiintyy yleensä kehon osiin, jotka ovat suoraan altistua aineelle – esimerkiksi pitkin vasikan joka harjattu vastaan ​​myrkkyä muratti tai alle ranneke, joka laukaisee allergiaa. Reaktio kehittyy yleensä muutamassa minuutissa tunnin altistuksen ärsyttävää ainetta tai allergeenille. Ihottuma voi kestää kaksi-neljä viikkoa.

Mitä odottaa lääkäriltä

Merkkejä ja oireita kosketusihottuma sisältävät

Vakavuudesta ihottuma riippuu

Ota yhteys lääkäriin, jos

Hakeutua välittömästi lääkärin hoitoon seuraavissa tilanteissa

Kosketusihottuma johtuu aineen olet alttiina, joka ärsyttää ihoa tai laukaisee allergisen reaktion. Aine voi olla yksi tuhansista tunnetut allergeenit ja ärsyttävät. Jotkut näistä aineista voi aiheuttaa sekä ärsytyskosketusihottuma ja allergista kosketusihottumaa.

Ärsytyskosketusihottuma on yleisin tyyppi. Tämä nonallergic tulehduksellinen reaktio tapahtuu, kun ainetta vahingoista ihon ulompi suojakerroksen.

Jotkut ihmiset reagoivat vahva ärsyttävät kerta-altistuksesta. Toiset voivat kehittyä merkkejä ja oireita toistuvan vastuita jopa lievä ärsyttävät. Ja jotkut ihmiset kehittää toleranssi aineelle ajan.

Yhteinen ärsyttävät sisältävät

Allerginen kosketusihottuma tapahtuu, kun ainetta, johon olet herkkä (allergeeni) laukaisee immuunireaktion ihoa. Se vaikuttaa yleensä vain alueelle, joka joutui kosketuksiin allergeeni. Mutta se voi laukaista jotain, joka tulee kehon kautta elintarvikkeet, aromeja, lääketiede, tai lääkärin tai hammaslääkärin menettelyt (systeeminen kosketusihottumaa).

Voit herkistyä vahvan allergeenille kuten myrkkyä muratti kerta-altistuksesta. Heikompi allergeeneja voi vaatia useita otoksia useiden vuosien laukaista allergian. Kun kehittää allergia ainetta, jopa pieni määrä voi aiheuttaa reaktion.

Yhteinen allergeeneja sisältävät

Nopeus allergista kosketusihottumaa lapsilla on samanlainen kuin aikuisilla. Lapset kehittää kunnossa tavallista rikolliset ja myös altistumiselta auton istuinten, muovin wc-istuimet ja pikkulasten vaatteet napsahtaa.

Occupational kosketusihottuma tarkoittaa ihottumaa altistumisesta aiheutuvien allergeeneille tai ärsyttävät työssä. Tietyissä ammateissa ja harrastukset laittaa sinut suurempi riski tämäntyyppisen kosketusihottumaa. esimerkkejä ovat

Kosketusihottuma voi aiheuttaa seuraavia komplikaatioita

Olet todennäköisesti aloittaa nähdä ensihoidon lääkäri. Hän voisi ohjata sinut lääkäri, joka on erikoistunut ihosairaudet (ihotautilääkäri).

Koska nimitykset voi olla lyhyt, se on hyvä idea olla hyvin valmistautunut varaamiseksi.

Saat kosketusihottuma, jotkut peruskysymyksiin voisit kysyä lääkäriltä ovat

Lääkäri saattaa kysyä kysymyksiä, kuten seuraavat

Avain onnistuneen hoidon kosketusihottuma on tunnistaa mitä aiheuttaa oireesi ja mietitään, onko teillä ärsyttävyys tai allergisia. Lääkärit käyttää näitä päävaihetta syyn

Lapputestillä. Lääkäri voi suositella lapputestillä (kontakti viivästynyt yliherkkyys allergia testi) nähdä, jos olet allerginen jollekin. Tämä testi voi olla hyödyllistä, jos syy teidän ihottumaa ei ole ilmeinen tai jos ihottuma uusiutuu usein.

Sinua saatetaan pyytää välttää tiettyjä lääkkeitä ja aurinkoa selällään viikon tai kaksi ennen testiä.

Aikana lapputestillä, pieniä määriä mahdollisesti allergiaa levitetään liimaa laastaria, jotka sitten asetetaan iholle. Laastarit ovat edelleen iholla kaksi päivää, jonka aikana sinun pitää selkä kuivana.

Lääkäri sitten tarkistaa ihoreaktioita alle laastarit ja määrittää, lisätestejä ei tarvita. Usein ihmiset reagoivat useamman kuin yhden aineen.

Tärkeimmät hoitoja kosketusihottumaa sisältävät

Auttaakseen vähentämään kutinaa ja rauhoittaa tulehtunut iho, kokeile näitä itsehoito lähestymistapoja

Jotkut vaihtoehtoisen lääketieteen hoitomuotoja ja aineet ovat osoittautuneet aiheuttaa kosketusihottumaa sivuvaikutuksena. esimerkkejä ovat

Yleinen ehkäisy toimiin sisältyvät seuraavat

käydä lääkärin