krooninen keuhkosairaus pikkulapsilla: vauvanhoitoa – aihe yleiskatsaus

Koti hoito on usein tarvitaan vauva joka on diagnosoitu krooninen keuhkosairaus. Ennen ota vastasyntyneen kotiin sairaalasta, sinun täytyy pystyä

Kun kotona, yrittää luoda säännöllisen, ennustettavissa rutiini vauvanhoitoa. Joitakin ehdotuksia ongelmien välttämiseksi liittyvät krooninen keuhkosairaus sisältävät seuraavat

Tunnista oireita ja tietää mitä tehdä, jos vauva on hengitysvaikeuksia tai pysähtyy hengitys; Elvytystä siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että vauva tarvitsee sitä; Tunnista varhaisia ​​merkkejä ylempien hengitysteiden infektio, kuten ärtyneisyys, lievä kuume, nenän tukkoisuutta, yskää, hengitysvaikeuksia tai hengityksen vinkumista. Mikäli näitä oireita kehittyy, ota yhteyttä lääkäriin; Turvallisesti ja riittävän lastasi. Vauvan ravitsemukselliset tarpeet ovat erittäin tärkeitä, kun hän menee kotiin. Vastasyntyneet joilla on krooninen keuhkosairaus tarvitsevat ylimääräisiä kaloreita ja proteiinia ruokavaliostaan. Tämä auttaa niiden keuhkot parantua ja kasvaa mahdollisimman normaalisti. Useimmat vastasyntyneistä voidaan syöttää rintamaidon tai kaava kun he menevät kotiin; Anna vauvan lääkkeillä ja vaikutuksia seurataan; Soita lääkäriin tai ensiapuun apua tarvittaessa.

Vauvan painoa niin usein kuin lääkäri pyyntöjä. Katsomassa muutoksia vauvan paino on yksi tapa kertoa, onko hänen ravitsemukselliset tarpeet täyttyvät; Kuinka paljon vauva juomia ja syötteitä. Useimmat vauvat saavat enemmän ravinteita, jos niitä ruokitaan usein ja vastaanottaa pieniä määriä nestettä kerrallaan. Anna vauvan levätä syötön aikana tarvittaessa.

Kysy lääkäriltäsi, miten ajoittaa vauvan lääkkeitä; Yritä tehdä caregiving tehtäviä (kuten ruokinta ja uiminen) back-to-back tai samanaikaisesti, välillä päiväunet, jotta vauvan levätä pidemmän aikaa; Jos vauva on vaikeuksia hengittää, odota tehdä hoidon kunnes hän hengittää helpommin; Vältä vauva kylmää ilmaa, mikä voi pienentää hengitysteihin ja vaikeuttaa hänen hengittää; Vältä vauva ympärille ihmisiä, jotka ovat ylempien hengitysteiden infektiot kuten kylmä tai flunssa; Vältä vauva savulle savuketta tai woodstoves, joka ärsyttää keuhkoja; Pidä kaikki nimitykset seurantakäynnit lapsesi lääkäriin. Näissä käyntiä, lääkäri voi havaita ongelmia kasvuun tai kehitykseen.