kurkkumätä oireet

Paksu, harmaa kalvo kattaa kurkun ja nielurisat, Kurkkukipua ja käheys, turvotus rauhaset (laajentuneessa imusolmukkeet) niskan, hengitysvaikeuksia tai nopea hengitys, nenän vuotamista, kuume ja vilunväristykset, huonovointisuus

Skin (ihon) kurkkumätä

Kun lääkäriin

Kurkkumätä merkit ja oireet alkavat tavallisesti kaksi-viisipäivää jälkeen, kun henkilö tulee tartunnan ja saattaa sisältää

Joissakin ihmisiä, infektio kurkkumätä aiheuttava bakteeri aiheuttaa vain lievän sairauden – tai mitään selvää oireita lainkaan. Tartunnan ihmisiä, jotka pysyvät tietämättömiä sairaudestaan ​​tunnetaan kantajina kurkkumätä, koska ne voivat levittää tartuntaa olematta sairas itse.

Toinen tyyppi kurkkumätä voivat vaikuttaa ihoon, aiheuttaen tyypillisen kipu, punoitus ja turvotus, jotka liittyvät muiden ihon bakteeri-infektioita. Haavaumat peitetty harmaa kalvo voi myös kehittyä ihon kurkkumätä.

Vaikka se on yleisempää trooppisessa ilmastossa, ihon kurkkumätää esiintyy myös Yhdysvalloissa, erityisesti ihmisten keskuudessa huono hygienia, jotka elävät ahtaissa olosuhteissa.

Soita perhelääkäri välittömästi, jos olet tai lapsesi on altistunut joku kurkkumätä. Jos et ole varma, onko lapsesi on rokotettu kurkkumätää, sopia tapaamisen. Varmista oma immunizations ovat nykyiset.