Lääkeainestentit: he lisäävät sydänkohtauksen riskiä?

Lääkeainestentit, kun ajatellaan lisäävän sydäninfarktin riskiä, ​​pidetään yleensä turvallisia jos niitä käytetään oikein.

Stentit ovat pieniä mesh putkia asetettu pitämään verisuonet auki jälkeen menettelyä kutsutaan pallolaajennus (pallolaajennus, tai PCI). Lääkeainestentit on polymeeripäällyste yli mesh joka päästää lääkeaineen ajan auttaa pitämään tukos uusiudu.

Yleensä Lääkeainestentit mieluimmin puhtaalta pöydältä stents useimmille ihmisille. Ei vain ne todennäköisesti pitämään tukos toistumisen kuin ovat puhtaalta pöydältä stents, mutta tutkimukset osoittavat viimeistään Lääkeainestentit olevan vähintään yhtä turvallisia kuin puhtaalta pöydältä stenttien.

Lääkeainestentit kuitenkin vaatia kauemmin hoitoa verenohennuslääkkeitä estää äkillisen stentti sulkeminen hyytyvästä. Tämä tekee niistä vähemmän toivottavaa ihmisille, joilla on verenvuoto-ongelmia tai jotka täytyy tietyntyyppinen leikkausta vuoden sisällä sen jälkeen, kun stentti on otettu. Tässä tietojen avulla voit keskustella lääkärin kanssa, onko lääke-eluoimalla stentti sopii sinulle .

Stentit ovat yleensä metalliverkosta putket sijoittaa myös PCI, menettely, joka leventää Tukkeutunut valtimo tilapäisesti lisäämällä ja paisuttaa pieni ilmapallo. Stenttien auttaa estämään valtimoiden saamasta estetty uudelleen (restenoosi).

Vaikka stenttejä, 10 prosentista 20 prosenttiin valtimoiden tukkeutuvat jälleen. Lääkeainestentit pudota toistumisen määrä entisestään.

Stentit voidaan jakaa kahteen ryhmään: puhtaalta pöydältä stents ja Lääkeainestentit.

Monet ihmiset, joilla on sydämen ongelmia on onnistuneesti hoidettu Lääkeainestentit, estää tarvitaan lisää-invasiivisia toimenpiteitä, kuten sepelvaltimon ohitusleikkaus. Pienentynyt riski reblocked verisuonia Lääkeainestentit vähentää tarvetta toistaa angioplastiatoimenpiteiden, joihin liittyy riski komplikaatioita, kuten sydänkohtauksen ja aivohalvauksen.

Lääkeainestentit ovat vain yksi vaihtoehto hoitoon kaventuneet sydämen verisuonia. Et periaatteessa on neljä vaihtoehtoa, jos verisuonet tulevat kaventunut, joista jokaisella on riskejä

Lääkehoito ja elintapojen muutoksia. Jos sinulla on oireita omalta kaventuneet sepelvaltimoiden, kuten angina pectoris, ja tilasi ei ole vakava tai välittömästi hengenvaarallisia, saattaa olla syytä ensin yrittää lääkitys, kuten beetasalpaajat, nitraatit, kalsiumkanavan salpaajat, aspiriini ja statiinit.

Lääkityksellä, elintapojen muutoksia, kuten tupakoinnin lopettaminen, syövät enemmän sydämen terveellistä ruokavaliota ja käyttäessään, voi olla yhtä tehokas kuin sai stentin tietyissä olosuhteissa. Vaikka saat stentti, lääkäri todennäköisesti myös määrätä lääkkeitä, kuten statiinit, ja elintapojen muutoksia.

Sepelvaltimoiden ohitusleikkaus. Ohitusleikkaus käytetään siirtää verta noin estetty valtimoissa sydämessä. Kirurgi tekee terveen verisuonen päässä jalka, käsivarsien ja rinnan ja yhdistää sen muihin valtimoihin sydämessäsi niin, että veri ohitetaan ympärillä sairaita tai tukossa alue.

Ohitusleikkaus toimii hyvin, mutta se on enemmän invasiivisia kuin käyttämällä stenttejä, mikä tarkoittaa pidempää toipumisaika ja suurempi komplikaatioiden riski kuin stentit.

Tässä mitä tehdä, jos sinulla on stentti

Toteutettava ylimääräisiä anti-hyytymistä lääkitys. Ihmiset, joilla stentit annetaan reseptiä anti-hyytymistä lääkkeitä, kuten klopidogreeli (Plavix). American Heart Association ja Food and Drug Administration suosittelee, että ihmiset, joilla on Lääkeainestentit edelleen ottaa lääkkeitä, kuten klopidogreeli vähentää riskiä stentin hyytymistä vähintään yhden vuoden ajan stentti on asetettu. Useimmille paljain-metal stents, ylimääräisiä anti-hyytymistä lääkitys suositellaan vain yhden kuukauden kuluttua stentin.

Kysy kardiologi, kuinka kauan sinun tulee ottaa anti-hyytymistä ja muita lääkkeitä. Vastaus riippuu tyypistä tukos, tyyppi stentin ja verenvuotoriskiä. Älä lopeta aspiriinia tai muuta anti-hyytymistä lääkitys kuulematta sydänlääkäriltäsi.

Jos olet harkitsee leikkausta ei liity sydämesi (sydämeen liittymättö- leikkaus) vuonna saatuaan stentti, tässä mitä tehdä

käydä lääkärin