lapsuuden akuutti lymfaattinen leukemia hoito (pdqто): käsittely [] – yleistietoa lapsuuden akuutti lymfaattinen leukemia (kaikki)

Onneksi syöpä lapsilla ja nuorilla on harvinaista, vaikka yleinen esiintyvyys lapsuusajan syöpä, mukaan lukien kaikki, on kasvanut hitaasti 1975 [1] Lapset ja nuoret, joilla on syöpä syytä ohjata lääkäriasemilla että on monitieteellinen syöpäasiantuntijoiden kokemusta hoitoon syöpiä, jotka tapahtuvat lapsuudessa ja nuoruudessa. Tämä monitieteellinen lähestymistapa sisältää taitoja seuraavien terveydenhuollon ammattilaisten ja muut, jotta lapset saavat hoitoa, tukihoitoa, ja kuntoutus, joilla saavutetaan optimaalinen selviytymistä ja elämänlaatua

Ohjeet syöpä keskusten ja niiden rooli hoidossa lapsipotilailla, joilla on syöpä on linjattu, että Academy of Pediatrics. [2] Koska hoito lasten ALL liittyy monimutkaisia ​​riski toimeksianto ja hoitojen ja tarve intensiivinen tukihoitoa (esim verensiirtoon ; hallinta tarttuvien komplikaatio, ja emotionaalisia, taloudellisia ja kehitykseen tuki), arviointi ja hoito ovat parhaiten koordinoi lapsipotilailla onkologien syövän keskuksissa ja sairaaloissa, joissa kaikki tarvittavat lapsipotilaiden tukevaa hoitolaitoksissa. On tärkeää, että kliinisten tutkimuskeskusten ja asiantuntijoiden ohjaa potilaan hoidon pitää yhteyttä lähettävän lääkärin yhteisössä. Vahvat linjat viestintä optimoida mitään kiireellistä tai väliaikaiset hoitoa tarvitaan, kun lapsi on kotona.

Dramaattisia parannuksia selviytyminen on saavutettu lapsilla ja nuorilla, joilla on syöpä. [1, 3, 4] Vuosien 1975 ja 2010, lapsuusajan syöpä kuolleisuus väheni yli 50%. [3, 4] kaikkiaan 5 vuoden pysyvyys on kasvanut samaan aikaan 60%: sta noin 90%: lapset alle 15-vuotiaita ja 28%: sta noin 70% nuorille yli 15-19 vuotta. [1, 3, 4, 5] lasten ja nuorten syövän sairastaneet edellyttävät läheisen seurannan koska syövän hoitoon sivuvaikutuksia voivat säilyä ja kehittyä kuukausia tai vuosia hoidon jälkeen. (Katso PDQ yhteenveto Late Effects of Treatment for Childhood Cancer erityisiä tietoja esiintyvyys, tyyppi, ja seuranta myöhään vaikutuksia lapsuudessa ja nuorten syövän sairastaneet.)