lapsuuden Hodgkinin lymfooman hoito (pdqто): [] -käsittelyä vaihtoehto yleiskuva

On olemassa erilaisia ​​hoito lapsille Hodgkinin lymfooma.

Kantasolusiirrot – luuytimestä tai muista lähteistä – voi olla tehokas hoito ihmisiä tiettyjen syöpäsairauksien, kuten leukemian ja lymfooman. Kantasolusiirrot käytetään myös multippelin myelooman ja neuroblastooma, ja he tutkitaan hoitona muiden syöpien, liian; Miksi syöpäpotilaat pitävät näitä elinsiirtoja? Vaikka suuria annoksia kemoterapiaa ja säteily voi tehokkaasti tappaa syöpäsoluja, niillä on ei-toivottu sivuvaikutus: Ne voivat myös tuhota …

Koska syöpä on lapsilla harvinainen, osallistuu kliiniseen tutkimukseen tulee harkita. Jotkut kliiniset tutkimukset ovat avoinna vain potilaille, jotka eivät ole alkaneet hoitoa.

Lapset, joilla on Hodgkinin lymfooma olisi niiden käsittely suunnittelemat tiimi terveydenhuollon tarjoajien asiantuntemusta hoidossa lapsuusajan syöpä.

Hoito valvoo pediatrinen onkologi, lääkäri, joka on erikoistunut hoitoon lasten syövän. Pediatrinen onkologi toimii muiden lasten terveydenhoidon tarjoajat, jotka ovat asiantuntijoita hoitoon lasten Hodgkin lymfooma ja jotka ovat erikoistuneet tiettyihin lääketieteen aloilla. Näitä voivat olla esimerkiksi seuraavat asiantuntijat

Hoito Hodgkinin lymfooman nuorten ja nuorten aikuisten voi olla erilainen kuin hoitoa lapsille. Jotkut teini-ikäiset ja nuoret aikuiset käsitellään aikuisen hoito.

Lapset ja nuoret voivat olla hoitoon liittyviä haittavaikutuksia, jotka näkyvät kuukausia tai vuosia hoidon jälkeen Hodgkinin lymfooma.

Jotkut syöpähoitojen aiheuttaa haittavaikutuksia, jotka edelleen tai näytä kuukauden tai vuoden kuluttua syövän hoito on päättynyt. Näitä kutsutaan myöhään vaikutuksia. Koska myöhään vaikutukset vaikuttavat terveyteen ja kehitykseen, säännöllinen seuranta tentit ovat tärkeitä.

Late vaikutuksia syövän hoidossa voi sisältyä

Naisten eloonjääneitä Hodgkinin lymfooma, on lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään. Tämä riski riippuu määrästä sädehoidon he saivat hoidon aikana ja kemoterapiaa käytetään. Riskiä rintasyövän se vähenee, kun naisten perhe saavat sädehoitoa munasarjat. On ehdotettu, että näillä potilailla on mammografia kerran vuodessa alkaen 8 vuotta hoidon jälkeen tai 25-vuotiaana vuotta, kumpi on myöhäisempi. Nainen eloonjääneet lapsuuden Hodgkin lymfooma, joilla on rintasyöpä on lisääntynyt riski kuolla tautiin verrattuna potilaisiin, joilla ei ollut Hodgkin lymfooma, joilla on rintasyöpä.