lasten hyväksikäyttö ja laiminlyönti – aihe yleiskatsaus

Lasten hyväksikäyttö tarkoittaa tekemässä jotain, joka sattuu lapsi. Laiminlyönti ei tarkoita antaa tai tekee jotain, että lapsi tarvitsee.

Lapset usein uskovat, että väärinkäyttö tai laiminlyönti on niiden vika. He saattavat ajatella, että he ovat tehneet jotain väärin ja ansaitsevat mitä tapahtui. On jopa aikuisia, jotka välittävät niiden suojelemiseksi.

Fyysinen väärinkäyttö sisältää lyömällä, potkimalla, vapina, venytetään, ja polttaminen. Se voi jättää mustelmia, leikkauksia tai muita merkkejä ja aiheuttaa kipua, luunmurtumia tai sisäisiä vammoja; Henkinen väkivalta sanoo tai tekee asioita, jotka tekevät lapsi tuntee epäsuositun, ei-toivotun, vaarallisen tai arvoton. Se voi vaihdella huutaa ja uhkaa unohdetaan lapsi eikä antaa rakkautta ja tukea. Se ei voi jättää arvet näet, mutta vahinko lapsi on aivan yhtä todellinen; Seksuaalinen hyväksikäyttö on seksuaalista kosketus aikuisen ja lapsen välillä tai vanhempi lapsi ja nuorempi lapsi. Näytetään pornografia lapsi on eräänlainen seksuaalinen hyväksikäyttö; Laiminlyönti tapahtuu, kun lapsi ei saa suojaa, koulutus, vaatteet, sairaanhoidon, tai suojaus hän tarvitsee. Lapsi laiminlyönti on aivan yhtä vakava kuin väärinkäyttö ja on yleisempää.