lisäkivestulehdus

Lisäkivestulehdus on tulehdus käärityn putken (lisäkives) takana kives, joka tallentaa ja kuljettaa siittiöitä. Urokset kaikista ikä voi saada lisäkivestulehdus.

Lisäkivestulehdus on useimmiten aiheuttanut bakteeri-infektio, kuten sukupuolitaudeista (sukupuolitaudeilta), kuten tippurin tai klamydia. Joskus kives voi myös tulla tulehtunut – niin kutsuttu Lisäkives-, kives-.

Merkkejä ja oireita epididymiitti saattavat sisältää

Lisäkivestulehdus joka kestää pidempään kuin kuusi viikkoa tai joka toistuu katsotaan krooninen. Oireita krooninen epididymiitti saattaa tulla vähitellen. Joskus kroonisen epididymiitti ei ole tunnistettu.

Koskaan jättää kivespussin kipu tai turvotus. Kivespussin kipu voi johtua useita ehtoja, ja jotkut niistä vaativat välitöntä hoitoa välttämiseksi pysyviä vaurioita.

krooninen lisäkivestulehdus

Jos kivespussin kipu on vakava, ensiapuun. Myös nähdä lääkäriin, jos olet vuotoa peniksen tai kipua virtsatessa.

Kun lääkäriin

Syitä lisäkivestulehdus sisältävät

Tietyt seksuaalista käyttäytymistä, joka voi johtaa sukupuolitautien altistaa sinut sukupuolitautien epididymiitti, ottaen

Riskitekijöitä nonsexually lähetetyn lisäkivestulehdus sisältävät

Hoitamattomana lisäkivestulehdus voi tulla krooninen. Muita komplikaatioita ovat

Mitä voit tehdä

Saatat tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut virtsateiden kysymyksissä (urologi).

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä lisää kysymyksiä varaamiseksi.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi varata aikaa käydä läpi pisteitä haluat viettää enemmän aikaa. Saatat kysytään

Odottaessasi varaamiseksi, välttää seksuaalisen kanssakäymisen, joka voisi laittaa kumppani vaarassa sairastua STI, kuten yhdynnässä, suuseksiä ja kaikki iho-to-ihokosketus sukupuolielimiä. Anna sukupuolta olevan kumppanin tai kumppaneiden tietää oireita, jotta he voivat myös hakea testaus.

Lääkäri todennäköisesti aloittaa fyysinen tentti, tarkistaa imusolmukesuurentumia oman nivus ja laajentuneen kives vaikuttaa puolella. Lääkäri voi myös tehdä peräsuolen tutkimus tarkistaa eturauhasen tai arkuus.

Kysymykset kysyä lääkäriltä

Tämän jälkeen lääkäri voi suositella

Antibiootit tarvitaan bakteeri epididymiitti ja Lisäkives-, kives-. Jos syy bakteeritartunta on STI, sinun seksuaalinen kumppani myös tarvitsee hoitoa. Muista ottaa koko antibioottikuurin lääkärisi määräämän, vaikka oireet selvittää nopeammin, sen varmistamiseksi, että infektio on mennyt.

Se saattaa kestää useita viikkoja arkuus häviää. Lepo, tukemalla kivespussin urheilullinen hihna, soveltamalla jään pakkauksissa ja ottaen kipulääkettä voi lievittää kipua.

Lääkäri todennäköisesti suositella Seurantakäynti tarkistaa, että tartunta on täysin selvitetty. Jos näin ei ole, lääkäri voi määrätä toinen antibiootti. Kuitenkin useimmat ihmiset epididymiitti paranee kolmen kuukauden kuluessa.

Viimeaikaiset tutkimukset viittaavat siihen, että epididymiitti on melko yleinen preadolescent pojilla ja ehkä ei aina tarvitse hoitoa antibiooteilla.

Jos paise on muodostunut, ehkä leikkauksen tyhjentää sen. Joskus, kaikki tai osa Lisäkives on poistettava kirurgisesti (epididymectomy). Leikkaus voidaan myös harkita, jos epididymiitti johtuu taustalla fyysisiä poikkeavuuksia.

Mitä odottaa lääkäriltä

Lisäkivestulehdus edellyttää yleensä huomattavaa kipua. Helpottaa sinun epämukavuutta

Jos haluat suojautua sukupuolitaudeilta, jotka voivat aiheuttaa lisäkivestulehduksen käytännössä turvaseksi.

Mitä voit tehdä sillä välin

Jos on toistuvia urninary infektiot tai muita riskitekijöitä epididymiitti, lääkäri voi keskustella kanssasi muita keinoja estää lisäkivestulehdus uusiudu.

käydä lääkärin

Leikkaus