loppuvaiheen munuaissairaus opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Loppuvaiheen munuaissairaus on sairaus, jossa munuaiset eivät enää toimi normaalisti. “Munuaisten” kuvaa mitä tahansa ottaa tekemistä munuaisiin. Lähes jokainen on syntynyt kaksi munuaiset. Molemmat täytyy epäonnistua loppuvaiheen munuaissairaus kehittää .; Munuaiset poistavat myrkkyjä kehosta, ja pitää normaali tasapaino nestettä ja tiettyjä kivennäisaineita kehossa. Kun munuaiset eivät enää voi tehdä tätä toimintoa, henkilö tulee hyvin sairas ja lopulta kuolee .; Loppuvaiheen munuaissairaus, munuaisten toiminta murto normaalista kapasiteetista. Kun tämä tapahtuu, on olemassa vain kaksi vaihtoehtoa: 1) korvataan työtä munuaiset pitäisi tehdä käyttämällä koneen sijasta (dialyysihoitoa) tai 2) siirteen uusi, terve munuainen. Yksi uusi terve munuainen voi tehdä työtä kahden sairaan munuaiset .; Diabetes on johtava syy loppuvaiheen munuaissairaus. Munuaissairaus voi johtua tyypin 1 tai tyypin 2 diabetes. Joko tyyppi, huono verensokerin lisää riskiä loppuvaiheen munuaissairaus .; Muita yleisiä syitä loppuvaiheen munuaissairaus ovat; Korkea verenpaine; Atherosclerosis

oireet

Oireita loppuvaiheen munuaissairaus ovat; Painonpudotus; Pahoinvointia tai oksentelua; Huonovointisuutta; Väsymys; Päänsärky; hikka; kutina; Vähentynyt virtsaaminen; Helposti mustelmia tai verenvuotoa; Lethargy; Hengitysvaikeudet; Kohtaukset

Diagnoosi

Munuaiset tauti on diagnosoitu kautta virtsaan ja verikokeita. Nämä testit mittaavat kreatiniini- ja ureatypen virtsaan ja veren.

Kuinka kauan se kestää?

Loppuvaiheen munuaissairaus on elinikäinen tila ellei munuaissiirron tehdään. Vaikka onnistunut siirto, hänen on otettava lääkettä loput hänen elämänsä.

Miten estää tämän terveydentila

Voit ryhtyä toimiin vähentää riskiä sairastua loppuvaiheen munuaissairaus

Miten käsitellä tätä terveydentila

Kaksi hoidot loppuvaiheen munuaissairaus ovat dialyysi ja munuaisensiirto.

Kun vierailla lääkäri

Sinun pitäisi olla säännöllinen checkups jos olet

Ennuste

Kun munuaisten vajaatoiminta ilmenee, hoidot tarjoavat toivoa hyvästä palautumisesta. Monet ihmiset dialyysihoitoa tai jotka ovat saaneet elinsiirtoja elää lähellä normaalia elämää.