lyhytkasvuisuus testejä ja diagnoosi

Lyhytkasvuisuus on lyhytkasvuisuus, joka johtuu geneettisestä tai lääketieteellisen tilan. Lyhytkasvuisuus määritellään yleensä aikuisen korkeus on 4 jalkaa 10 tuumaa (147 cm) tai vähemmän. Aikuisten keskipituus ihmisten keskuudessa lyhytkasvuisuus on 4 jalkaa (122 cm).

Monia erilaisia ​​sairauksia aiheuttaa lyhytkasvuisuus. Yleensä häiriöt jaetaan kahteen pääryhmään

Jotkut ihmiset mieluummin termiä “lyhytkasvuisuus” eikä “kääpiö” tai “lyhytkasvuisuus.” Joten on tärkeää olla herkkä mieluummin joku, joka on tämä häiriö. Lyhytkasvuisuus häiriöt eivät sisällä familiaalinen lyhytkasvuisuus – lyhyt korkeus, joka pidetään normaali vaihtelu normaalin luuston kehitykseen.

Merkit ja oireet – muut kuin lyhytkasvuisuus – vaihtelevat huomattavasti eri kirjon häiriöt.

Useimmat ihmiset, joilla lyhytkasvuisuus ovat sairauksia, jotka aiheuttavat suhteettoman lyhytkasvuisuus. Yleensä tämä tarkoittaa sitä, että henkilö on keskimääräinen-size runko ja hyvin lyhyet raajat, mutta jotkut saattavat olla hyvin lyhyt runko ja lyhentää (mutta suhteettoman suuri) raajat. Näissä häiriöt, pää on suhteettoman suuri verrattuna runko.

suhteeton lyhytkasvuisuus

Lähes kaikki ihmiset suhteettoman lyhytkasvuisuus on normaali henkinen kapasiteetti. Harvinaiset poikkeukset ovat yleensä seurausta toissijainen tekijä, kuten ylimääräisen nesteen ympärillä aivot (vesipää).

suhteutettuja lyhytkasvuisuus

Yleisin syy lyhytkasvuisuus on sairaus nimeltä achondroplasia, joka aiheuttaa suhteettoman lyhytkasvuisuus. Tämä häiriö yleensä johtaa seuraavassa

Toinen syy kohtuutonta lyhytkasvuisuus on harvinainen sairaus nimeltä spondyloepiphyseal dysplasia congenita (SEDC). Oireita voivat olla

Suhteutettuja lyhytkasvuisuus johtuu sairauksista läsnä syntymän tai ilmaantuu varhaislapsuudessa, jotka rajoittavat yleistä kasvua ja kehitystä. Joten pään, vartalon ja raajojen ovat pieniä, mutta ne ovat oikeassa suhteessa toisiinsa. Koska nämä häiriöt vaikuttavat kokonaiskasvu, monet heistä heikentää kehittämisessä yhden tai useamman kehon järjestelmiin.

Kasvuhormonin vajaus on melko yleinen syy suhteutettuja lyhytkasvuisuus. Se syntyy, kun aivolisäkkeen ei tuota riittävää tarjontaa kasvuhormonin, joka on välttämätön normaalille lapsuuden kasvulle. Oireita ovat

Kun lääkäriin

Merkkejä ja oireita suhteettoman lyhytkasvuisuus ovat usein läsnä syntymän tai varhaislapsuudessa. Suhteutettuja lyhytkasvuisuus välttämättä ole heti ilmeistä. Katso lapsesi lääkäriin, jos olet huolissasi lapsesi kasvua tai yleistä kehitystä.

Useimmat lyhytkasvuisuus liittyvät olosuhteet ovat geneettisiä sairauksia, mutta syyt joidenkin häiriöt ovat tuntemattomia. Useimmat esiintymät lyhytkasvuisuus tuloksen satunnainen geneettinen mutaatio joko isän spermaa tai äidin muna sijaan joko vanhemman täydellinen geneettinen meikkiä.

Noin 80 prosenttia ihmisistä, joilla achondroplasia ovat syntyneet vanhemmille keskimääräinen korkeus. Henkilö achondroplasia ja kahdella keskimääräisen koon vanhemmat sai yhden mutatoidun geenin kopio liittyvä häiriö ja yksi normaali kopio geenistä. Henkilö häiriö voi kulkea pitkin joko mutatoitunut tai normaali kopio hänen omat lapsensa.

Turnerin oireyhtymä, tila, joka vaikuttaa vain tytöt ja naiset, on seurausta siitä että sukupuolikromosomi (X-kromosomi) puuttuu tai osittain puuttuvat. Naaras perii X-kromosomin kummaltakin vanhemmalta. Tyttö Turnerin oireyhtymää on vain yksi täysin toimiva kopio naissukupuolen kromosomin kahden sijaan.

Syy kasvuhormonin vajaus voidaan joskus jäljittää geneettinen mutaatio tai vamman, mutta useimmiten häiriö, ei syy voidaan tunnistaa.

achondroplasia

Muita syitä lyhytkasvuisuus myös muita geneettisiä häiriöitä, puutteita muiden hormonien tai huono ravitsemus. Joskus syy on tuntematon.

Komplikaatiot lyhytkasvuisuus liittyvät häiriöt voivat vaihdella suuresti, mutta jotkut komplikaatiot ovat yhteisiä useita ehtoja.

Ominaispiirteet kallon, selkärangan ja raajojen yhteisiä lähes kaiken suhteettoman lyhytkasvuisuus tulos joihinkin yleisiin ongelmiin

Oikeasuhteisin lyhytkasvuisuus, ongelmat kasvu ja kehitys johtavat usein komplikaatioita heikosti kehittynyt elimiä. Esimerkiksi sydänoireita usein läsnä Turnerin oireyhtymä voi olla merkittävä vaikutus terveyteen. Puuttumisen sukukypsyyden liittyy kasvuhormonin puutos tai Turnerin oireyhtymä vaikuttaa sekä fyysistä kehitystä ja sosiaalista toimintakykyä.

Naiset, joilla on suhteettoman lyhytkasvuisuus saattaa kehittyä hengitysongelmia raskauden aikana. A C-osa (keisarinleikkauksen) on lähes aina tarpeen, koska koko ja muoto lantion ei salli onnistunut emättimeen.

Useimmat ihmiset, joilla lyhytkasvuisuus halua tulla leimata kunnossa. Kuitenkin jotkut ihmiset saattavat viitata itsensä kääpiöitä tai vähän ihmisiä. Sana “midget” pidetään yleisesti hyökkäävä aikavälillä.

Turnerin oireyhtymä

Ihmiset keskimääräinen korkeus voi olla harhaluuloja ihmisiä lyhytkasvuisuus. Ja tapa, ihmiset lyhytkasvuisuus modernin elokuvissa usein myös stereotypioita. Väärinkäsityksiä voi vaikuttaa henkilön itsetuntoa ja rajoittaa mahdollisuuksia menestyä koulussa tai työhön.

Lapset, joilla lyhytkasvuisuus ovat erityisen alttiita kiusanteko ja pilkan luokkatoverit. Koska lyhytkasvuisuus on suhteellisen harvinaista, lapset voivat tuntevat eristetty heidän ikäisensä.

Kasvuhormonin vajaus

Miten opit, onko lapsellasi on lyhytkasvuisuus riippuu siitä, missä määrin se vaikuttaa hänen kehityksensä. Suhteeton lyhytkasvuisuus on yleensä ilmeistä syntyessään tai varhaisessa lapsuudessa. Suhteutettuja lyhytkasvuisuus ei saa diagnosoitu vasta myöhemmin lapsuudessa tai teini-iässä, jos lapsi ei kasva odotetulla nopeudella.

On tärkeää ottaa lapsesi kaikille säännöllistä hyvin vauvan vierailut ja vuotuinen nimitykset koko lapsuuden. Nämä vierailut ovat mahdollisuus lapsesi lääkäri seurata kasvua, huomata viiveet odotetun kasvun ja tunnistaa muita ongelmia fyysistä kehitystä.

Kysymykset lapsesi lääkäri voi pyytää sisältää

Jos perhelääkäri tai lastenlääkäri uskoo, että lapsi esittelee merkkejä lyhytkasvuisuus, voit keskustella näistä kysymyksistä

Lastenlääkäri todennäköisesti tutkia useita tekijöitä arvioida lapsen kasvua ja onko hänellä on lyhytkasvuisuus liittyvä häiriö. Diagnostiset testit voivat olla

Useita sairauksia aiheuttavat dwarfism voi aiheuttaa monenlaisia ​​kehityksen häiriintymisen ja lääketieteellisiä ongelmia. Useat asiantuntijat voivat olla mukana seulonta erityisiä edellytyksiä, joten diagnooseja, suositellaan hoitoja ja hoidon tarjoamista. Tämä ryhmä voi kehittyä kuin lapsen tarpeet muuttuvat, ja perhelääkäri tai lastenlääkäri voi koordinoida hoitoa.

Muut syyt

Spesialisteiksi hoitotiimissä saattaa sisältää

Useimmat lyhytkasvuisuus hoidot eivät lisää painoarvoa, mutta se voi korjata tai lievittää aiheuttamia ongelmia komplikaatioita.

Kirurgisia toimenpiteitä, jotka voivat korjata ongelmia ihmisten suhteettoman lyhytkasvuisuus sisältävät

Jotkut ihmiset, joilla lyhytkasvuisuus valita leikkaukseen pidennetyt raajanpidennyslaitteella. Tämä menettely on kiistanalainen monille ihmisille, joilla lyhytkasvuisuus, sillä kuten kaikki leikkauksia, on olemassa riskejä. Koska emotionaalinen ja fyysinen stressi useita menettelyjä, odottaa kunnes henkilö lyhytkasvuisuus on tarpeeksi vanha osallistumaan päätökseen olla leikkaus on suositeltavaa.

suhteeton lyhytkasvuisuus

suhteutettuja lyhytkasvuisuus

Yksilöiden lyhytkasvuisuus johtuu kasvuhormonin vajaus, hoito injektioita synteettinen versio hormoni voi lisätä lopulliseen korkeuteensa. Useimmissa tapauksissa lapset saavat päivittäin injektioita useita vuosia ennen kuin ne saavuttavat maksimi aikuispituuteen – usein alueella keskimäärin aikuisen alue perheelleen.

raskaus

Hoito voi jatkua koko teini-iässä ja varhaisessa aikuisiässä varmistaa aikuisten kypsymisen, kuten tarkoituksenmukaista voitto lihas tai rasva. Jotkut yksilöt saattavat tarvita elinikäistä hoitoa. Hoito voidaan täydentää muita asiaan liittyviä hormoneja, jos ne ovat myös puutteellisia.

julkinen käsityksiä

Hoito tyttöjen Turnerin oireyhtymää edellyttää myös estrogeenin ja niihin liittyvät hormonihoito, jotta he voisivat aloittaa murrosikään ja saavuttaa aikuisten seksuaalista kehitystä. Estrogeenikorvaushoitoa yleensä jatkuu läpi elämän, kunnes nainen saavuttaa keski-ikä vaihdevuodet.

Kasvuhormoni lisäravinteen lapsille achondroplasia ei lisää lopullista aikuispituuteen.

Säännölliset tarkastukset ja jatkuva hoito lääkärillä perehtynyt lyhytkasvuisuus voi parantaa elämänlaatua. Koska erilaisia ​​oireita ja komplikaatioita, hoidot räätälöidään ongelmien kun ne tapahtuvat, kuten arviointia ja hoitoa varten korvatulehdukset, spinaalistenoosi tai uniapnea.

Aikuiset, joilla lyhytkasvuisuus olisi edelleen seurattava ja käsiteltävä ongelmista, jos koko elämän.

Keskustele lastenlääkäri tai erikoislääkäriä kotona hoitoa. Kysymykset erityisen kriittinen lasten suhteettoman lyhytkasvuisuus sisältävät

Jos lapsella on lyhytkasvuisuus, voit ottaa useita vaiheita auttaa häntä selviytymään haasteista ja toiminta itsenäisesti

käydä lääkärin

Hyvin vauva vierailut ja vuosittaiset tarkastukset

Puhuminen lääkärin kanssa lyhytkasvuisuus

Terveydenhuollon tiimin

kirurgisia hoitoja

raajanpidennyslaitteella

hormonihoito

Meneillään terveydenhuollon