masennus (masennuksen) hoidot ja lääkkeet

Lääkehoito

Löytää oikea lääkitys

Lääkehoito ja neuvonta (psykoterapia) ovat erittäin tehokkaita useimmille ihmisille masennukseen. Ensihoidon lääkäri tai psykiatri voi määrätä lääkkeitä lievittää oireita. Kuitenkin monet ihmiset depressioon hyötyvät myös nähdä psykologi tai muu mielenterveyden ammattilainen.

Riskit äkillisesti lääkitys lopetetaan

Jos sinulla on vaikea masennus, saatat tarvita sairaalassa, tai voit joutua osallistumaan avohoidon ohjelma kunnes oireet paranevat.

Tässä lähemmin masennuksen hoitovaihtoehtoja.

Monet lajit masennuslääke lääkkeet ovat saatavilla, mukaan lukien alla. Keskustella mahdollisista merkittäviä sivuvaikutuksia lääkäriltä tai apteekista.

Jos perheenjäsen on vastannut hyvin masennuslääke, se voi olla sellainen, joka voisi auttaa. Tai ehkä kokeilla useita lääkkeitä tai yhdistelmä lääkitys ennen kuin löytää joka toimii. Tämä vaatii kärsivällisyyttä, sillä jotkut lääkkeet tarvitsevat useita viikkoja tai pidempään tulee täysimääräisesti voimaan ja sivuvaikutusten helpottaa kuin kehon mukautuu.

Peritty piirteet osansa miten masennuslääkkeet vaikuttaa sinuun. Joissakin tapauksissa, joissa käytettävissä, tulokset geenitestien (tapahtuu verikoe tai poski moppi) voi tarjota vihjeitä siitä, miten elimistö voi reagoida tiettyyn masennuslääke. Kuitenkin muut muuttujat paitsi genetiikka voi vaikuttaa vastaus lääkitystä.

Älä lopeta masennuslääke keskustelematta ensin lääkärin kanssa. Masennuslääkkeitä ei pidetä riippuvuutta, mutta joskus fyysinen riippuvuus (joka on eri kuin riippuvuus) voi esiintyä.

Hoidon lopettaminen äkillisesti tai puuttuu useita annoksia voi aiheuttaa vieroitusoireita kaltaisia ​​oireita, ja lopettaa yhtäkkiä voi aiheuttaa äkillisen paheneminen masennus. Työ lääkärin kanssa vähitellen ja turvallisesti laskea annosta.

Jos olet raskaana tai imetät, jotkut masennuslääkkeet voivat aiheuttaa lisääntynyt terveysriskin sikiöön tai imettäville lapsi. Keskustele lääkärin kanssa, jos tulet raskaaksi tai suunnittelet raskautta.

Useimmat masennuslääkkeet ovat yleensä turvallisia, mutta Food and Drug Administration (FDA) edellyttää kaikkien masennuslääkkeiden kuljettaa musta laatikko varoitus, tiukimmat varoitus reseptiä. Joissakin tapauksissa, lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille alle 25 voi olla lisääntyminen itsemurha-ajatuksia tai käyttäytyminen kun masennuslääkkeitä, erityisesti ensimmäisten viikkojen jälkeen alkaa tai kun annosta muutetaan.

Jokainen, masennuslääke olisi seurattava tiiviisti pahenemisen masennuksen tai epätavallista käyttäytymistä, varsinkin kun ensimmäinen alkaa uusi lääkityksen tai annoksen muuttamista. Jos sinä tai joku jonka tunnet on itsemurha-ajatuksia, kun otetaan masennuslääke, ota heti yhteys lääkäriin tai saada välittömästi apua.

Muista, että masennuslääkkeet ovat todennäköisesti vähentää itsemurhan riskiä pitkällä aikavälillä parantamalla mielialaa.

Psykoterapia on yleisnimitys masennuksen hoitoon puhumalla kuntoa ja siihen liittyviä kysymyksiä mielenterveyden tarjoaja. Psykoterapia tunnetaan myös talk hoito tai psykologista hoitoa.

Masennuslääkkeet ja raskaus

Masennuslääkkeet ja lisääntynyt itsemurhan riski

Psykoterapia

Sairaala ja asuntojen hoito

Muita hoitovaihtoehtoja

Erilaiset psykoterapian voi olla tehokasta masennuksen, kuten kognitiivinen käyttäytymisterapia tai ihmissuhde terapia. Oman mielenterveyden tarjoaja voi myös suositella muita hoitoja. Psykoterapia voi auttaa

Joissakin ihmisiä, masennus on niin vakava, että sairaalahoidon tarvitaan. Tämä voi olla tarpeen, jos et voi hoitaa itse oikein tai jos olet välittömässä vaarassa vahingoittaa itseäsi tai joku muu. Psykiatrinen hoito sairaalassa voi auttaa pitämään teitä rauhallinen ja turvallinen kunnes mielentilaan paranee.

Osittainen sairaalahoitoon tai päivä hoito-ohjelmia voi myös auttaa joitakin ihmisiä. Nämä ohjelmat tarjoavat avohoidon tukea ja ohjausta tarpeen saada oireet kurissa.

Joillekin ihmisille, muista menettelyistä voi ehdottaa