palovammoja: lämpö, ​​sähkö, säteily, kitkaa, ja kemiallisia palovammoja

Useimmat palovammat ovat vähäisiä loukkaantumisia kotona tai työpaikalla. On tavallista saada pieni palovamma kuumasta vedestä, curling rauta, tai koskettaa kuuma liesi. Koti hoito on yleensä kaikki, mitä tarvitaan paranemista ja estää muita ongelmia, kuten infektio.

Heat palovammat (palovammoja) aiheuttavat tulipalon, höyry, kuumia esineitä tai kuumia nesteitä. Steriloida palovammoja kuumien nesteiden ovat yleisin palovammoja lapsille ja ikääntyneille; Kylmä palovammoja johtuvat ihon altistumisesta märkä, tuulinen tai kylmissä olosuhteissa; Palovammoja johtuvat kosketuksiin sähkölähteistä tai salama; Kemiallisia palovammoja johtuvat kosketuksiin kotitalouden tai teollisuuskemikaalien nestemäisessä, kiinteässä tai kaasumaisessa muodossa. Luonnonmukaisia ​​elintarvikkeita kuten chili, jotka sisältävät ainetta ärsyttää ihoa, voi aiheuttaa polttavaa tunnetta; Säteily palovammoja johtuvat aurinko, rusketussuihkukaapit, sunlamps, röntgenkuvat, tai sädehoitoa syövän hoitoon; Kitka palovammat aiheuttavat kosketuksiin minkään kovaa pintaa kuten tiet ( “road ihottumaa”), mattoja tai kuntosalilla lattiapinnat. Ne ovat yleensä sekä kaapia (hankausta) ja lämpöä polttaa. Urheilijat, jotka putoavat kerroksissa, tuomioistuimet tai raidat voivat saada kitka palovammoja iholle. Moottoripyörä tai polkupyörällä ratsastajille, jotka ovat liikenneonnettomuudet vaikka ei suojavaatteita voivat myös saada kitkaa palovammoja. Lisätietoja hoitoa kitkaa palovammoja, Naarmuilta.

Ensimmäisen asteen palovammat ensimmäisen kerroksen iho; On olemassa kahdenlaisia ​​toisen asteen palovamma; Pinnallinen osittainen paksuus polttaa vahingoittaa ensimmäisen ja toisen kerroksen ihon; Deep osittainen paksuus palovammoja vahingoittaa syvemmälle ihon kerroksiin.

Hengitys kuumaa ilmaa tai kaasuja voidaan vahingoittaa keuhkoja (hengitysteitse vammoja). Hengitys myrkyllisiä kaasuja, kuten hiilimonoksidia, voi aiheuttaa myrkytyksen.

Burns vahingoittaa ihoa kerroksia ja voi myös vahingoittaa muita kehon osien, kuten lihakset, verisuonet, hermot, keuhkot, ja silmät. Burns määritellään ensimmäisen, toisen, kolmannen, tai neljännen asteen, riippuen siitä, kuinka monta kerrosta ihon ja kudosten poltetaan. Syvempi polttaa ja sitä suurempi on poltettu alue, sitä vakavampi polttaa on.

Siitepölyä, hoito vinkkejä, ja enemmän.

Se ei ole mitään nuuskaaminen.