poikkesi väliseinä opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Nenän väliseinän on välinen seinä vasemmalla ja oikealla puolella nenän. Se on luja, mutta taipuisa, ja se kuuluu ihon, joka on rikas tarjonta verisuonia. Ihannetapauksessa nenän väliseinän tulisi olla aivan keskustassa, siten, että vasen ja oikea puoli nenän ovat samankokoisia. Noin 80% meistä kuitenkin nenän väliseinän on hieman off-keskus, vaikka suurin osa meistä ei koskaan huomaa. Harvemmin, väliseinän on dramaattisesti off-keskus. Tätä kutsutaan poikennut väliseinä .; Ihmisiä, joilla on poikennut väliseinä, toinen puoli nenä on normaalia leveämpi ja yksi on kapeampi. Tämä muuttaa rakenteessa ilmavirran nenän ja joskus estää kaventuneet puolella. Joissakin tapauksissa sinus aukot voidaan estää, liipaisu sivuontelotulehdus (sinuiitti), joka kestää pitkään tai pitää palaavat. Muuttuneen ilmavirtauskuviota sisällä nenä voi aiheuttaa ihon nenän väliseinän tulee kuiva ja säröillä, jotka voivat aiheuttaa usein nenäverenvuotoa .; Jotkut ihmiset ovat syntyneet poikennut väliseinä, koska nenä kehitetty tällä tavalla ennen syntymää. Poikkesi väliseinä voidaan myös aiheuttaa vahinkoa nenän synnytyksen aikana. Myöhemmin elämässä, poikkesi väliseinä voi johtua trauma, vaikka aikuiset ja nuoret eivät useinkaan voi muistaa vahinkoa, joka aiheutti ongelman. Useimmissa tapauksissa kuitenkin, se oli luultavasti isku toisella puolella nenän – usein aikana yhteyttä urheilu, leikkipaikka pelejä tai liikenneonnettomuus – että tippuu nenän väliseinän pois paikaltaan .; oireet; Oireita poikkesi väliseinä voi sisältää; Tukos toinen tai molemmat sieraimiin; Nenän tukkoisuus, joskus toisella puolella; Usein nenäverenvuoto; Usein sinus infektioita; Kasvokipu, päänsärkyä, lima nielussa; Noisy hengitys unen aikana imeväisten ja pikkulasten

oireet

Oireita poikkesi väliseinä voi sisältää; Tukos toinen tai molemmat sieraimiin; Nenän tukkoisuus, joskus toisella puolella; Usein nenäverenvuoto; Usein sinus infektioita; Kasvokipu, päänsärkyä, lima nielussa; Noisy hengitys unen aikana imeväisten ja pikkulasten

Diagnoosi

Tutkittuaan oireesi, lääkäri kysyy olet joskus rikki tai vakavasti loukkaantunut nenän ja onko sinulla on ollut nenän leikkaus. Lääkäri tarkastellaan nenän ja asentoa nenän väliseinä. Lääkäri käyttää kirkkaan valon ja nenän speculum (väline, joka varovasti leviää avaa sieraimeen) tarkastaa sisäpinta kumpaankin sieraimeen. Limakalvon kudokset nenä voidaan väliaikaisesti kutistunut käyttämällä Afrin tai Neosynephrine nenäsumute saada parempi tarkastella koko väliseinä. Joskus kuituoptisia soveltamisala lisätään nenä katsomaan taka väliseinän suoraan. Useimmissa tapauksissa sinun ei tarvitse mitään erityisiä testejä.

Kuinka kauan se kestää?

Henkilö, jolla on lievästi poikkesi väliseinä voi olla oireita ainoastaan ​​aikana ylähengitysteiden infektio. Joku ankarampaa poikkeama voi kehittyä krooninen sinuiitti tai toistuvaa nenäverenvuotoa, joka kestää, kunnes ongelma on korjattu kirurgisesti.

Miten estää tämän terveydentila

Voit auttaa estämään poikkesi väliseinä välttämällä vahinkoa nenääsi. Voit tehdä tämän, käyttää turvavyötä ja olkavöitä aina ajaa auton ja kulutusta hyvin istuva päähine suojaa kasvot aikana yhteyttä urheilu, kuten jalkapallo tai karate.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Jos sinulla on poikennut väliseinä, tarvitset tyyppinen leikkaus kutsutaan septoplasty. Tässä menettelyssä, kirurgi siirtää väliseinän normaaliin asentoon. Joissakin tapauksissa kirurgi myös muuttavat ulkonäköä nenääsi menettelyä kutsutaan nenän. Kun kaksi menettelyä tehdään samanaikaisesti, leikkaus kutsutaan septorhinoplasty.

Kun vierailla lääkäri

Sovi tapaaminen nähdä lääkärin jos pitää ottaa nenäverenvuotoa tai jos olet estänyt sieraimeen tai sivuontelotulehdus, joka ei reagoi hoitoon parin kolmen viikon ajan.

Ennuste

Vuonna Useimmissa tapauksissa leikkaus on onnistunut. Kuitenkin pieni osa potilaista valita, on toinen leikkaus kosmeettisista syistä tai parantaa ilmavirtaa.