polkumyynnin oireyhtymä sairaus

Polkumyynti oireyhtymä on tila, joka voi kehittyä leikkauksen jälkeen poistaa kokonaan tai osittain mahassa tai leikkauksen jälkeen ohittaa vatsassa auttamaan painoa. Kutsutaan myös nopea mahalaukun tyhjenemistä, vastaiset oireyhtymää esiintyy elintarvikkeiden, erityisesti sokerin, liikkuu mahassa omalle ohutsuolen liian nopeasti.

Useimmat ihmiset, joilla vastaisten oireyhtymä kehittyy oireita, kuten vatsan kouristukset ja ripuli, 10-30 minuuttia syömisen jälkeen. Muut ihmiset ovat oireita yksi-kolme tuntia ruokailun jälkeen, ja vielä toiset ovat molemmat aikaisin ja myöhään oireita.

oireet

Yleensä voit estää polkumyynti oireyhtymä muuttamalla ruokavaliota leikkauksen jälkeen. Muutokset saattavat sisältää syö pienempiä aterioita ja rajoittamalla korkean sokerin elintarvikkeet. Enemmän vakavia tapauksia vastaisten oireyhtymä, ehkä lääkkeitä tai leikkausta.

Pahoinvointi; oksentelu; Vatsakouristukset; Ripuli; Flushing; Huimaus,; Nopea sydämen syke

Merkkejä ja oireita polkumyynti oireyhtymä esiintyy yleensä heti syömisen, varsinkin aterian jälkeen runsaasti taulukossa sokeria (sakkaroosia) tai hedelmäsokeri (fruktoosi). Merkit ja oireet saattavat sisältää

Late polkumyynnin oireita, joita esiintyy yksi-kolme tuntia ruokailun jälkeen, johtuvat kehon vapauttaa suuria määriä insuliinia imeä suuri määrä sokerit kirjoittamalla ohutsuolessa kun syöt korkean sokeria aterian. Tuloksena on alhainen verensokeri.

Merkkejä ja oireita myöhään vastaisten voivat sisältää

hikoilu; Nälkä; Väsymys; Huimaus,; Heikkous; Nopea sydämen syke

Jotkut ihmiset ovat sekä varhainen ja myöhäinen oireita. Jotkut ihmiset kehittävät polkumyynti oireyhtymä vuotta leikkauksen jälkeen.

Sinä kehittää merkkejä ja oireita, jotka saattavat johtua polkumyynnin oireyhtymä, vaikka et ole ollut leikkaus .; Oireet eivät ohjaa ruokavalion muutokset .; Olet menettämässä suuria määriä painon vuoksi polkumyynnin oireyhtymä. Lääkäri voi kirjoittaa lähetteen rekisteröity ravitsemusterapeutin auttaa luomaan syöminen suunnitelma.

syyt

Ota yhteyttä lääkäriin, jos jokin seuraavista koskee sinua.

Vuonna polkumyynnin oireyhtymä, ruoka ja mahalaukun mehut mahassa siirtyä ohutsuolesta hallitsemattomasti, epätavallisen nopea tavalla. Tämä on useimmiten liittyvät muutokset mahassa liittyy leikkaukseen.

Polkumyynti oireyhtymä voi ilmetä, kun mitään vatsan toimintaa tai poiston ruokatorveen (esophagectomy). Mahalaukun ohitusleikkaus laihtuminen on yleisin syy tänään.

Vatsasi on lihaksikas pussi noin kokoa pieni meloni, joka laajenee, kun syö tai juo pitämään jopa gallona ruokaa tai nestettä. Kun vatsasi hienontaa elintarvike-, vahva lihasten supistukset (peristalttinen aallot) työnnä ruoka kohti mahanportin venttiili, joka johtaa yläosaan ohutsuolesta (pohjukaissuolen).

Leikkaus, joka muuttaa vatsasi voi lisätä riskiä polkumyynnin oireyhtymä. Näitä leikkauksia ovat yleisimmin suoritetaan lihavuuden hoitoon, mutta ovat myös osa hoitoa mahasyöpä ja muita ehtoja. Näitä leikkauksia muun muassa

Riskitekijät

Ennen mahalaukun ohitusleikkaus, ruoka (katso nuolet) saapuu mahassa ja kulkeutuu ohutsuoleen. Leikkauksen jälkeen, ruuan määrää voit syödä pienenee johtuen pienemmistä vatsapussin. Ruoka on myös ohjataan siten, että se ohittaa (katso varjostetut alueet) useimmat mahassa ja ensimmäinen osa ohutsuolesta (pohjukaissuolen). Ruoka virtaa suoraan keskiosan ohutsuolesta (tyhjäsuoleen), imeytymisen rajoittamisessa kaloreita.

Gastrektomia, jossa osa tai kaikki mahassa poistetaan .; Mahalaukun ohitusleikkaus (Roux-en-Y toiminta), joka suoritetaan hoitoon sairaalloisen lihavuuden. Se kirurgisesti luo vatsapussin pienempi vatsa, mikä tarkoittaa et enää pysty syömään niin paljon kuin ennen. Se yhdistää ohutsuolessa tämän pussin muodossa gastrojejunostomialetkua .; Esophagectomy, jossa kaikki tai osa putken välillä suun ja mahan poistetaan.

Valmistautuminen varaamiseksi

Jos sinulla on oireita ja polkumyynti oireyhtymä, olet todennäköisesti ensin nähdä perhelääkäri tai yleislääkäri. Voit voidaan sitten tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut hoitoon ruoansulatuskanavan häiriöt (gastroenterologist).

Ole tietoinen ennalta nimittäminen rajoituksia. Kun teet nimittämistä, kysy jos on jotain tarvitsee tehdä etukäteen, kuten rajoittaa ruokavaliota .; Kirjoita muistiin oireet, mukaan lukien sellaiset, voi tuntua liity syy johon aikataulun nimityksestä .; Kirjoita tärkeitä henkilökohtaisia ​​tietoja, mukaan lukien suuria rasituksia ja viime elämä muuttuu .; Listaa kaikki lääkkeet, vitamiinit tai lisäravinteet otat .; Ota perheenjäsen tai ystävä pitkin auttaa muistamaan kaiken .; Tuo potilastiedot menneitä hoito, varsinkin vatsaan kirurgia .; Kirjoita lista kysymyksiä kysyä lääkäriltä.

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä.

Mikä on todennäköisesti aiheuttaa minun oireita ?; Mitä muita mahdollisia syitä ?; Mitä testejä tarvitsen ?; Mikä on paras tapa toimia ?; Pitäisikö mennä ravitsemusterapeutin ?; Olen nämä muut sairaudet. Miten voin parhaiten hoitaa heidät yhteen ?; Pitäisikö minun nähdä asiantuntija ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa että voin ottaa? Mitä sivustot suosittelette?

Testit ja diagnoosi

Polkumyyntiä oireyhtymä, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Älä epäröi kysyä muita kysymyksiä.

Oletko ollut vatsaan leikkaus, ja jos on, millaisia ​​?; Milloin oireet alkavat ?; Ovatko oireesi ollut jatkuvaa tai satunnaista ?; Kuinka kauan sen jälkeen syöminen tee oireet alkavat ?; Onko tietyt elintarvikkeet tekevät oireita pahempi ?; Kuinka vakavia oireita ?; Mitä, jos mitään, tuntuu parantaa oireita ?; Mitä, jos mitään, ilmeisesti pahentaa oireita?

Lääkäri saattaa kysyä kysymyksiä, kuten

Sairaushistoria ja arviointiin. Lääkäri voi usein diagnosoida vastaiset oireyhtymä ottamalla sairaushistoria, varsinkin jos olet ollut vatsaan kirurgia, ja arvioimalla oireita .; Verensokerin testi. Koska alhainen verensokeri on joskus liittynyt polkumyyntiä oireyhtymä, lääkäri voi määrätä testi (suullinen glukoositoleranssitestissä) mittaa verensokerin tason ruuhka-aikaan oireet auttaa vahvistaa diagnoosin .; Mahalaukun tyhjenemistä testi. Radioaktiivinen aine lisätään elintarvikkeeseen mitata, kuinka nopeasti ruoan liikkuu mahassa.

Lääkäri voi käyttää joitakin seuraavista tavoista määrittää, jos olet polkumyyntiä oireyhtymä.

Varhainen vastaisten oireyhtymä todennäköisesti ratkaista omasta kolmen kuukauden kuluessa. Tällä välin, siellä on hyvä mahdollisuus, että ruokavalion muutokset helpottaa oireita. Jos ei, lääkäri voi suositella lääkkeitä tai leikkausta.

Syö pienempiä aterioita. Yritä syödä viisi tai kuusi pientä ateriaa päivässä kolmen sijaan suuremmat .; Vältä nesteitä aterioiden. Juoda nesteitä vain aterioiden välillä. Vältä nesteet puoli tuntia ennen ruokailua ja puolen tunnin kuluttua syömisen .; Muuttaa ruokavaliota. Syö enemmän proteiinia – liha, siipikarja, kermainen maapähkinävoi ja kala – ja monimutkaisia ​​hiilihydraatteja – kaurahiutaleet ja muut täysjyvävalmisteet elintarvikkeita runsaasti kuitua. Rajoittaa korkean sokerin elintarvikkeet, kuten makeisia, pöytäsokeri, siirappi, virvoitusjuomien ja mehujen .; Luonnollinen sokeri maitotuotteissa (laktoosi) saattavat pahentaa oireita. Kokeile pieniä määriä aluksi, tai poistaa ne, jos luulet he aiheuttavat ongelmia. Haluat ehkä nähdä rekisteröity ravitsemusterapeutin lisää neuvoja siitä, mitä syödä .; Chew hyvin. Märehtiä ruokaa kunnolla ennen nielemistä voidaan ruoansulatusta .; Istumaan syömisen jälkeen. Älä makuulle 30 minuutista 60 minuuttiin, kun syöt .; Lisätä kuidun saanti. Psyllium, guarkumia ja pektiiniä ruokaa tai täydentää voi viivästyttää hiilihydraattien imeytymistä ohutsuolesta .; Tarkista lääkäriltä kanssa alkoholin .; Kuluttaa riittävästi vitamiineja, rautaa ja kalsiumia. Nämä voivat joskus tyhjenevät seuraavat vatsaan leikkauksen. Keskustele lääkärisi tai ravitsemusterapeutti siitä onko sinun täydentää.

Hoidot ja huumeet

Henkilöille, joilla on vakavia oireita lohduton mukaan ruokavalion muutokset, lääkärit määrätä oktreotidi (Sandostatinin) harvoissa tapauksissa. Tämä ripulilääkkeitä lääke, ottanut injektiona ihon alle (subkutaanisesti), voi hidastaa tyhjennystä elintarvikkeiden suoleen. Mahdollisia haittavaikutuksia ovat pahoinvointi, oksentelu ja vatsavaivoja.

Keskustele lääkärisi kanssa siitä oikea tapa itse lääkkeen antamiseksi.

Lääkärit käyttävät useita kirurgisten toimenpiteiden hoitoon vaikeita tapauksia vastaisten oireyhtymä, jotka ovat vastustuskykyisiä enemmän konservatiivinen lähestymistapoja. Useimmat näistä toimista ovat korjaavan tekniikoita, kuten saneeraamiseksi pylorus, tai ne on tarkoitettu kääntämään mahalaukun ohitusleikkaus.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Tässä muutamia ruokavalion strategioita, jotka voivat auttaa ylläpitämään hyvää ravintoa ja minimoida oireita.

Muuttaa ruokavaliota. Syö enemmän proteiinia – liha, siipikarja, kermainen maapähkinävoi ja kala – ja monimutkaisia ​​hiilihydraatteja – kaurahiutaleet ja muut täysjyvävalmisteet elintarvikkeita runsaasti kuitua. Rajoittaa korkean sokerin elintarvikkeet, kuten makeisia, pöytäsokeri, siirappi, virvoitusjuomien ja mehujen.

Vaihtoehtoinen lääke

Luonnollinen sokeri maitotuotteissa (laktoosi) saattavat pahentaa oireita. Kokeile pieniä määriä aluksi, tai poistaa ne, jos luulet he aiheuttavat ongelmia. Haluat ehkä nähdä rekisteröity ravitsemusterapeutin lisää neuvoja siitä, mitä syödä.

Lue lisää Polkumyynti oireyhtymä

Jotkut ihmiset käyttävät täydentää kuten pektiiniä, guarkumia, musta psyllium ja vaalea psyllium paksuuntua ruoansulatuskanavan sisältö ja hidastaa sen etenemistä kautta suolistossa. Jos päätät kokeilla täydentää, keskustele asiasta lääkärisi oppia mahdollisia sivuvaikutuksia tai yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden olet ottaen.

1

Lisää Polkumyynti oireyhtymä

)