pölypunkkiallergiaa testejä ja diagnoosi

Lääkäri voi epäillä pölypunkkiallergiaa perustuu oireiden tarkastelu nenän, ja vastauksista hänen kysymyksiä.

Hän voi käyttää valaistu väline tarkastella kunnon limakalvon nenän. Jos olet allerginen jotain ilmassa, limakalvon nenän passage on turvonnut ja voi näkyä kalpea tai sinertävä.

Allergia ihotesti

Lääkäri voi epäillä pölypunkkiallergiaa perusteella kommentteja. Esimerkiksi, jos oireet ovat pahempia, kun menet nukkumaan tai puhdistuksen aikana – kun pölypunkkiallergeeneista olisi tilapäisesti ilmassa – ehkä pölypunkkiallergiaa.

Verikoe

Jos sinulla on lemmikki – toinen yleinen syy allergioiden – se voi olla vaikea määrittää syy allergia, varsinkin jos koira nukkuu omassa makuuhuoneessa. Lähdettä allergia voi olla selkeämpi jälkeen ryhtymään toimenpiteisiin vähentääkseen tasoja mahdollisten allergeenien kotoa.

Lääkäri voi ehdottaa allergia ihotesti selvittää, mitä olet allerginen. Voit kutsua allergia asiantuntija (allergist) tähän testiin.

Tässä testissä pieni määrä puhdistettua allergeeniuutteet – myös otetta pölypunkit – ovat pystyssä kiinni ihon pinnalle. Tämä on yleensä suoritetaan kyynärvarren, mutta se voidaan tehdä yläselän.

Lääkäri tai hoitaja noudattaa ihon merkkejä allergisia reaktioita 15 minuutin kuluttua. Jos olet allerginen pölypunkit, voit kehittää punaisen, kutiava kuhmu jossa pölypunkkien uute piston iholle. Yleisimmät sivuvaikutukset näiden ihon testit ovat kutinaa ja punoitusta. Nämä haittavaikutukset häviävät yleensä 30 minuutin kuluessa.

Joissakin tapauksissa iho testiä ei voida suorittaa, koska läsnä on ihosairaus, tai siksi kanssa olevien vuorovaikutusten tietyt lääkkeet. Vaihtoehtoisesti lääkäri voi määrätä verikokeen, joka seuloo veren tiettyjen allergiaa aiheuttavia vasta-aineita erilaisia ​​yhteisiä allergeeneille, kuten pölypunkit. Tämä testi voi myös osoittaa, kuinka herkkä olet allergeenille.