rintaongelmat – aihe yleiskatsaus

Rintavaivat tai kipu voi olla keskeinen varoitus oire sydänkohtaukseen. Sydänkohtauksen oireita voivat olla

Rintakipua tai paineen, tai outo tunne rinnassa; hikoilu; Hengenahdistus; Pahoinvointia tai oksentelua; Kipu, paine, tai outo tunne takana, niska, leuka, tai ylempi vatsa, tai toinen tai molemmat olkapäät tai aseiden; Huimaus tai äkillinen heikkous; Nopea tai epäsäännöllinen syke.

Jos sinulla on jokin näistä oireista sydänkohtaus, soita 911 tai muista pelastustoimeen välittömästi. Kun soita 911, operaattori voi kertoa pureskella 1 aikuisille voimaa tai 2-4 pieniannoksisen aspiriinin. Odota ambulanssin. Älä yritä ajaa itse. Koska suurin osa vahinkoa sydänlihakseen aikana sydänkohtaukseen esiintyy ensimmäisten 6 tunnin, kiireellistä hoitoa voi estää vahinkoja sydänlihakseen ja kuolema. Miesten ja naisten, yleisin oire on rintakipu tai painetta. Mutta naiset ovat jonkin verran miehiä todennäköisemmin olla muita oireita, kuten hengenahdistusta, pahoinvointia, puutuminen, pistely, tai outo tunne rinnassa tai muilla alueilla.

Useimmat ihmiset pelkäävät, että rintakipu aina, että jotain on vialla sydän. Tämä ei ole se tapaus. Rinnassa epämukavuutta tai kipua, erityisesti ihmisiä, jotka ovat nuorempia kuin 40-vuotias voi olla monia syitä.

Angina (eli “ANN-Juh-nuh” tai “ann-JY-nuh”) on rintakipua tai epämukavuutta, että tapahtuu, kun ei ole tarpeeksi veren virtausta sydämeen. Angina on oire sydänsairaus, joka hidastaa veren virtausta sydämeen. Angina kutsutaan stabiili angina kun se tapahtuu melko ennustettavissa aikoina, yleensä toimintaan tai rasituksessa. Se lievittää levätä ja voi jatkaa ilman suuria muutoksia vuosia. Stabiili angina jälkeen kehittyy ennustettavissa määrä rasituksessa tai tunteiden ja kestää yleensä 1-5 minuuttia. Muutos tavanomaisia ​​malleja stabiilin angina tarkoittaa, että veren virtaus on tullut heikentynyt (kutsutaan epästabiili angina). Se on varoitus, että sydänkohtaus saattaa pian tapahtua; Kipu lihaksissa tai luut rinnassa usein tapahtuu, kun lisäät toimintaan tai lisätä liikuntaa aikataulun. Tätä kutsutaan joskus rintakehän kipu; Tietzen oireyhtymä on niveltulehdusta muodostaman ruston kytkemällä kylkiluiden rintalastan (rintalasta). Tulehdus voi johtua vahinkoa rinnassa, mutta usein syy tulehdus ei ole tiedossa; Burning rintakipu, joka ilmenee kun yskä saattaa johtua ylempien hengitysteiden infektio aiheuttaa virus; Burning rinnassa tai kylkiluun kipua, erityisesti juuri ennen ihottuma näyttää, voi johtua vyöruusu; Vahinkoa kuten rikki kylkiluu tai mustelmia keuhkojen voi olla melko tuskallista, varsinkin kun yskä tai yrittää hengittää syvään; Turvotus (tulehdus) ja ohuita kudosta (pleura), joka kattaa keuhkoihin ja rintakehän saattaa esiintyä. Tätä kutsutaan keuhkopussintulehduksesta; Refluksitauti (GERD) voi aiheuttaa kipua alapuolella rintalastan. Monet ihmiset sanovat, että he ovat “närästys.” Tämä kipu on yleensä helpottunut ottamalla Antasidi tai syö.