ripuli

Ripuli

Mikä on ripuli?

Mikä on ripuli ?; Mikä aiheuttaa ripulia ?; Mitä muita oireita mukana ripuli ?; Milloin aikuisten ripuli nähdä terveydenhuollon tarjoaja ?; Milloin lasten ripuli nähdä terveydenhuollon tarjoaja ?; Miten ripulin aiheuttaja diagnosoitu ?; Miten ripuli käsitellään ?; Syöminen, Ruokavalio ja ravitsemus; Voidaan ripuli estettävä ?; Muistuttaa Muista;

Ripuli on löysä, vetisiä ulosteita. Ripulin tarkoittaa kulkee löysä uloste kolme tai useampia kertoja päivässä. Akuutti ripuli on yleinen ongelma, joka kestää yleensä 1 tai 2 päivää ja menee pois omasta.

Ripuli kestävät yli 2 päivää voi olla merkki vakavampi ongelma. Krooninen ripuli-ripuli, joka kestää vähintään 4 viikkoa-saattaa olla oire krooninen sairaus. Krooninen ripuli oireet voivat olla jatkuva tai ne voivat tulla ja mennä.

Ripuli kauan tahansa voi aiheuttaa kuivumista, mikä tarkoittaa kehon puuttuu tarpeeksi nestettä ja elektrolyyttejä-kemikaalien suoloja, kuten natriumia, kaliumia, ja kloridi-toimisi kunnolla. Löysät ulosteet sisältävät enemmän nestettä ja elektrolyyttejä ja painavat yli kiinteä ulosteet.

Kaikenikäiset ihmiset voivat saada ripulin. Yhdysvalloissa, aikuiset keskimäärin yksi bout akuutin ripulin vuosittain 1 ja pienillä lapsilla on keskimäärin kaksi episodia akuutin ripulin vuosittain. 2

Mikä aiheuttaa ripulia?

Bakteeri-infektioita. Useita bakteerien kulutetaan saastuneen ruoan tai veden voi aiheuttaa ripulia. Yhteinen syyllisiä sisältävät kampylobakteeri, salmonella, Shigella, ja Escherichia coli (E. coli) .; Virusinfektiot. Monet virukset aiheuttavat ripulia, kuten rotavirus, norovirus, sytomegalovirus, herpes simplex virus, ja virushepatiitin. Infektio rotaviruksen on yleisin syy akuutin ripuli lapsilla. Rotaviruksen aiheuttamaa ripulia häviävät yleensä 3-7 päivää, mutta voi aiheuttaa ongelmia sulattamaan laktoosia jopa kuukauden tai pidempään .; Loisia. Loiset voivat pääsee elimistöön ruokaa tai vettä ja asettumaan ruoansulatuskanavan. Loisia, jotka aiheuttavat ripulia sisältää Giardia lamblia, suoliameba, ja Cryptosporidium .; Toiminnalliset suolen häiriöt. Ripuli voi olla oire ärtyvän suolen oireyhtymä .; Suolistosairaudet. Tulehduksellinen suolistosairaus, haavainen koliitti, Crohnin tauti, ja keliakia johtaa usein ripuliin .; Ruoka intoleranssista ja suuntauksiin. Jotkut ihmiset on vaikeuksia sulattaa tiettyjä ainesosia, kuten laktoosi, sokeri löytyy maidon ja maitotuotteiden. Jotkut saattavat olla ripulia jos he syövät tietynlaisia ​​makeutusaineet liiallisesta .; Reaktio lääkkeisiin. Antibiootit, syöpälääkkeet, ja antasidit magnesiumia sisältävä voivat kaikki aiheuttaa ripulia.

Akuutti ripuli on yleensä aiheuttajana on bakteeri, virus- tai parasiitti-infektio. Krooninen ripuli liittyy yleensä toiminnallinen häiriö, kuten ärtyvän suolen oireyhtymän tai suoliston sairaus, kuten Crohnin tauti.

jano; harvemmin virtsaaminen tavallista; tumma virtsa; kuiva iho; väsymys; huimaus; huimaus

Yleisimmät syyt ripulin kuuluvat seuraavat

Jotkut ihmiset kehittävät ripuli jälkeen vatsaan leikkauksen, joka voi aiheuttaa ruoan liikkua ruoansulatuskanavan nopeammin.

Henkilöt, jotka käyttävät tiettyjä ulkomaille ovat vaarassa turistiripulissa, joka on aiheuttanut syömällä ruokaa tai juomavettä bakteereja, viruksia tai loisia. Turistiripulissa voi olla ongelma matkustaville kehitysmaihin Afrikassa, Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla. Vierailijat Kanada, useimmissa Euroopan maissa, Japani, Australia ja Uusi-Seelanti eivät joudu paljon riskiä turistiripulissa.

kuiva suu ja kielen; ei repeämiä kun itku; ei märkä vaipat 3 tuntia tai enemmän; syvälle painuneet silmät, posket, tai tykätä kallo; korkea kuume; haluttomuutta tai ärtyneisyys

Monissa tapauksissa, aiheuttaa ripulia ei löydy. Niin kauan kuin ripuli menee pois omasta sisällä 1-2 päivää, löytää syy ei ole yleensä tarpeen.

merkkejä kuivuminen; ripuli yli 2 päivän ajan; voimakas kipu vatsan tai peräsuolen; kuume 102 astetta tai korkeampi; ulosteet, jotka sisältävät verta tai mätä; ulosteet, jotka ovat mustia ja tervainen

Ripuli voi liittyä kouristelua, vatsakipu, pahoinvointi, kiireesti vessassa tai menetykseen suolen valvontaa. Jotkut infektiot, jotka aiheuttavat ripulia voi myös aiheuttaa kuumetta ja vilunväristyksiä tai verisiä ulosteita.

Ripuli voi aiheuttaa kuivumista. Menetys elektrolyyttien kautta nestehukka vaikuttaa veden määrä kehossa, lihasten toimintaa, ja muita tärkeitä toimintoja.

Kuivuminen on erityisen vaarallista lapsille, vanhemmat aikuiset, ja ihmiset joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt. Kuivuminen on käsiteltävä viipymättä välttää vakavia terveysongelmia, kuten elinvaurioita, sokki, tai kooma-a sleeplike tilassa, jossa henkilö ei ole tajuissaan.

Mitä muita oireita mukana ripuli?

Merkkejä nestehukka aikuisilla sisältävät

Merkkejä nestehukka imeväisten ja pikkulasten sisältävät

Myös silloin, kun ihmiset ovat kuivuneita, niiden iho ei litistä takaisin normaaliksi heti jälkeen varovasti puristuksiin ja vapautetaan.

Kuka tahansa merkkejä nestehukka pitäisi nähdä terveydenhuollon tarjoaja heti. Vaikea nestehukka voi vaatia sairaalahoitoa.

Vaikka juomalla runsaasti vettä on tärkeää estää kuivumista, vesi ei sisällä elektrolyyttejä. Aikuiset voivat kuivumisen estämiseksi mukaan myös juomalla nesteitä, jotka sisältävät elektrolyyttejä, kuten hedelmämehuja, urheilujuomat, kofeiinia virvoitusjuomien ja liemet. Lapset, joilla on ripuli annetaan suun kautta nesteytystä ratkaisuja, kuten Pedialyteen, Naturalyte, Infalyte ja CeraLyte kuivumisen estämiseksi.

Aikuiset, joilla on jokin seuraavista oireista pitäisi nähdä terveydenhuollon tarjoaja

Ripuli ei yleensä ole haitallista, mutta se voi olla vaarallista tai signaalin vakavampi ongelma.

Lapset, joilla on jokin seuraavista oireista pitäisi nähdä terveydenhuollon tarjoaja

Jos lapsella on ripuli, vanhempiensa tai hoitajien tulee epäröi soittaa terveydenhuollon tarjoaja neuvoa. Ripuli on erityisen vaarallinen vastasyntyneille ja vauvoille, mikä johti vakaviin nestehukka vain päivän tai kaksi. Lapset voivat kuolla nestehukka sisällä päivässä.

Milloin aikuisten ripuli nähdä terveydenhuollon tarjoaja?

Jos akuutti ripuli kestää 2 päivää tai vähemmän, diagnostiset testit eivät yleensä ole tarpeen. Jos ripuli jatkuu pidempään tai liittyy oireita, kuten kuumetta tai veriset ulosteet, lääkäri voi suorittaa testejä selvittää syy.

merkkejä kuivuminen; ripuli yli 24 tuntia; kuume 102 astetta tai korkeampi; ulosteet, jotka sisältävät verta tai mätä; ulosteet, jotka ovat mustia ja tervainen

Lääketieteen historia ja lääkärintarkastus. Lääkäri kysyä ruokailutottumukset ja lääkityksen käyttö ja suorittaa lääkärintarkastus etsiä merkkejä sairaudesta .; Ulosteesta kulttuuri. Näyte ulosteesta analysoidaan laboratoriossa tarkistaa bakteerien, loisten tai muita merkkejä taudin ja infektio .; Verikokeet. Verikokeet voi olla hyödyllistä sulkea pois tiettyjä sairauksia .; Paasto testejä. Voit tarkistaa, onko ruoka-intoleranssi tai allergia aiheuttaa ripulia, lääkäri voi pyytää henkilön välttää elintarvikkeita laktoosia, hiilihydraatteja, vehnä, tai muita ainesosia, onko ripuli reagoi ruokavalion muuttuminen .; Sigmoidoskopiaa tai kolonoskopia. Näitä testejä voidaan käyttää etsimään merkkejä suoliston sairauksia, jotka aiheuttavat kroonista ripulia. Sillä sigmoidoskopiaa, lääkäri käyttää ohutta, joustavaa, valaistu putki linssillä päähän katsomaan sisällä peräsuolen ja alaosa paksusuolessa. Kolonoskopia on samanlainen sigmoidoskopiaa, mutta sen avulla lääkäri tarkastella koko paksusuoli.

juominen vesijohtovettä käyttäen vesijohtovettä harjata hampaansa, tai käyttämällä jäätä valmistettu vesijohtovedestä; kulutukseen pastöroimatonta maitoa tai maitotuotteita; syö raakaa hedelmiä ja vihanneksia, kuten salaattia ja hedelmiä salaatteja, elleivät ne kuori hedelmät tai vihannekset itse; syö raakaa tai harvinaisia ​​liha ja kala; syö lihaa tai äyriäisiä, joka ei ole kuuma kun tarjoillaan; syö ruokaa katukauppiailta

Ripuli on löysä, vetisiä ulosteita. Ripulin tarkoittaa kulkee löysät ulosteet kolme tai useampia kertoja päivässä .; Ripuli on yleinen ongelma, joka yleensä menee pois omasta .; Yleisimmät syyt ripuli sisältävät bakteeri-, virus- ja parasiitti-infektiot, suoliston toiminnalliset häiriöt, suolistosairaudet, ruokaintoleransseista ja mieltymyksistä reaktioita lääkkeet .; Ripuli voi aiheuttaa kuivumista, joka on erityisen vaarallista lapsille, vanhemmat aikuiset, ja ihmiset joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt .; Hoito liittyy korvaa menetetyt nesteet ja elektrolyyttejä. Riippuen ongelman syy, lääkitys voidaan tarvita myös lopettaa ripulin tai infektion hoitoon .; Lapset, joilla on ripuli annetaan suun kautta nesteytystä ratkaisuja korvata kadonneita nesteitä ja elektrolyyttejä .; Aikuiset, joilla on jokin seuraavista oireista pitäisi nähdä terveydenhuollon tarjoaja: merkkejä kuivuminen, ripuli yli 2 päivää, voimakas kipu vatsan tai peräsuolen kuume 102 astetta tai enemmän, jakkarat sisältävä veri tai mätä, tai ulosteet jotka ovat mustia ja tervainen .; Lapset, joilla on jokin seuraavista oireista pitäisi nähdä terveydenhuollon tarjoaja: merkkejä kuivuminen, ripuli yli 24 tuntia, kuume 102 astetta tai enemmän, jakkarat sisältävä veri tai mätä, tai ulosteet, jotka ovat mustia ja tervainen .; Ihmiset voivat ryhtyä toimiin estääkseen kahdenlaisia ​​ripulin-rotaviruksen aiheuttamaa ripulia ja turistiripulissa.

Diagnostisia testejä löytää syy ripuli voi sisältää seuraavia

Milloin lasten ripuli nähdä terveydenhuollon tarjoaja?

Useimmissa tapauksissa ripuli, ainoa hoito välttämätön korvaa menetetyt nesteitä ja elektrolyyttejä kuivumisen estämiseksi.

Over-the-counter lääkkeitä, kuten loperamidia (Imodium) ja vismuttisubsalisylaatti (Pepto-Bismol ja Kaopectate) voi auttaa pysäyttämään ripulin aikuisilla. Kuitenkin ihmiset veristä ripulia-merkki bakteeri- tai parasiitti-infektio-ei pitäisi käyttää näitä lääkkeitä. Jos ripuli aiheuttaa bakteeri tai loisten, over-the-counter lääkkeet voivat pitkittää ongelmaa, joten lääkärit yleensä määrätä antibiootteja sijaan.

Lääkehoito ripulin hoitoon aikuisilla voi olla vaarallista imeväisille ja lapsille ja annetaan vain lääkärin ohjauksessa.

Vuoteen ripuli väistyy välttää kofeiinia ja elintarvikkeita, jotka ovat rasvaisia, runsaskuituinen, tai makea voi vähentää oireita. Nämä elintarvikkeet voivat pahentaa ripulia. Jotkut myös ongelmia sulattamaan laktoosia aikana tai sen jälkeen bout ripulia. Jogurtti, joka on vähemmän laktoosia kuin maito, usein paremmin siedetty. Jogurtti aktiivinen, live bakteeriviljelmät voi jopa auttaa ihmisiä toipumaan ripulia nopeammin.

Kuten oireet paranevat, pehmeä, bland elintarvikkeet voivat lisätä ruokavalioon, kuten banaaneja, tavallinen riisi, perunat, paahtoleipää, keksejä, keitetyt porkkanat, ja paistetaan kanaa ilman ihon tai rasvaa. Lapsille, terveydenhuollon tarjoaja voi myös suositella mitäänsanomaton ruokavaliota. Kun ripuli loppuu, terveydenhuollon tarjoaja todennäköisesti kannustaa lapsia palata normaaliin ja terveellistä ruokavaliota, jos sen sietää. Pikkulapset ripulia olisi rintamaidon tai koko vahvuus kaava kuten tavallista, yhdessä suun kautta nesteytyksen ratkaisuja. Jotkut lapset toipuvat virus- ripulia on ongelmia sulattamaan laktoosia jopa kuukauden tai enemmän.

Miten ripulin aiheuttaja diagnosoidaan?

Miten ripuli käsitellään?

Kahdenlaisia ​​ripulin voidaan estää-rotaviruksen aiheuttamaa ripulia ja turistiripulissa.

Kaksi suun rokotteita on hyväksynyt Yhdysvaltain Food and Drug Administration lasten suojaamiseksi rotavirusinfektiot: Rotavirusrokote, elävä, suun, pentavalentin (RotaTeq); ja Rotavirusrokote, elävä, oraalinen (Rotarix). RotaTeqia annetaan imeväisille kolmena annoksena 2, 4 ja 6 kuukauden iässä. Rotarixia annetaan kahtena annoksena. Ensimmäinen annos annetaan, kun imeväisille on 6 viikkoa vanhoja, ja toinen annetaan vähintään 4 viikkoa myöhemmin, mutta ennen kuin vauvoilla on 24 viikon ikäisiä.

Syöminen, Ruokavalio ja ravitsemus

Vanhemmat imeväisten pitäisi keskustella rotavirus rokotus terveydenhuollon tarjoaja. Lisätietoja vanhemmat voivat käydä theernment rotavirus rokotus verkkosivu osoitteessa www./vaccines/vpd-vac/rotavirus.

Voidaan ripulia voidaan estää?

Estämään turistiripulissa, ihmiset matkustavat Yhdysvalloista kehitysmaille tulisi välttää

Matkailijat voivat juoda pullotettua vettä, virvoitusjuomia ja kuumia juomia, kuten kahvia tai teetä.

Ihmiset huolissaan turistiripulissa tulisi keskustella terveydenhuollon tarjoaja ennen matkaa. Terveydenhuollon tarjoaja voi suositella, että matkustajat tuovat lääke mukanaan, jos he kehittävät ripuli matkan aikana. Terveydenhuollon tarjoajat voivat neuvoa jotkut ihmiset erityisesti ihmisiä, joilla on heikentynyt immuunijärjestelmä-antaa antibioottihoitoa ennen ja matkan aikana estämään turistiripulissa. Varhainen hoito antibiooteilla voi lyhentää bout turistiripulissa.

National Institute of Diabetes ja Ruuansulatusjärjestelmään ja munuaistautirekisteri tus) ja muut osat theernment tus) suorittaa ja tukemalla tutkimusta moniin sairauksiin ja tiloihin.

Muistuttaa Muista

Mitkä ovat, ja ovat ne oikea sinulle ?; ovat osa kliinistä tutkimusta ja ytimessä kaikkien lääketieteen kehityksen. etsimään uusia keinoja estää, havaita, tai hoitaa sairauksia. Tutkijat myös tarkastella muita näkökohtia hoitoa, kuten parantamaan elämänlaatua ihmisiä, joilla on kroonisia sairauksia. Selvitä, jos juuri sinulle.

Mitkä ovat auki ?; jotka ovat avoinna ja rekrytoivat nähtävissä osoitteessa www.ClinicalTrials.

Tämä tieto voi sisältää sisältöä lääkkeitä ja, kun otetaan määrätty, olosuhteet he kohtelevat. Kun valmis, tämä sisältö sisältyi uusimmat tiedot saatavilla. Päivityksiä tai kysyttävää lääkkeitä, ota yhteyttä Yhdysvaltain Food and Drug Administration maksuton 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) tai käy wwwernment. Kysy terveydenhuollon tarjoaja lisätietoja.

U.S.ernment eikä hyväksy tai suosi mitään erityistä kaupallinen tuote tai yritys. Trade, omistamista tai yritysten nimet tässä asiakirjassa esiintyvien käytetään vain, koska niitä pidetään tarpeellisina yhteydessä annettuja tietoja. Jos tuote ei ole mainittu, jättäminen ei tarkoita eikä tarkoita, että tuote on epätyydyttävä.

Theernment kiittää; Mark Donowitz, M. D., Johns Hopkins University School of Medicine, John S. Fordtran, M. D., Baylor University Medical Center

marraskuu 2013