ristissä eyes (strabismus) opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Ristissä silmät, jota kutsutaan myös karsastus, tapahtuu, kun silmät näyttävät olevan vinossa ja piste eri suuntiin. Karsastus voi puhjeta missä iässä tahansa, mutta on yleisin imeväisten ja pikkulasten. Se voidaan nähdä jopa 5 prosenttia lapsista, jotka vaikuttavat poikien ja tyttöjen yhtä .; Karsastus voi esiintyä osan aikaa (ajoittaista) tai kaiken aikaa (vakio). Ajoittainen karsastus voivat pahentua, kun silmän lihakset ovat väsyneitä – myöhään, tai esimerkiksi sairauden aikana. Vanhemmat voivat huomata heidän vauvan silmät vaeltavat ajoittain aikana muutaman ensimmäisen elinkuukauden, varsinkin kun lapsi on väsynyt. Tämä johtuu siitä, että lapsi on vielä oppimista keskittyä hänen silmänsä ja siirtää ne yhteen. Useimmat vauvat selvitä tämä ajoittainen karsastus että 3 kuukauden iästä .; Karsastus voi aiheuttaa ongelmia silmän lihakset, ja hermoja, että valvonta silmän lihaksia tai aivojen, jossa signaalit visio käsitellään. Karsastus voi seurata joitakin sairauksia, kuten diabetes, korkea verenpaine, multippeliskleroosi, myasthenia gravis tai kilpirauhasen sairaudet .; Karsastus on luokiteltu suunnan kohdistusvirheen. Kun yksi silmä on suoraan eteenpäin, toinen silmä voi kääntyä sisäänpäin kohti nenä (esotropia tai yhtenevät), ulospäin kohti korvan (exotropia tai eriäviä), alaspäin (hypotropia) tai ylöspäin (hypertropia) .; Esotropia on yleisin karsastus ja esiintyy useita muunnelmia; Infantile esotropia on läsnä syntymän tai kehittyy kuuden ensimmäisen elinkuukauden aikana. Lapsi on usein suvussa karsastus. Vaikka useimmat lapset lapsuuden esotropia muutoin normaali, on olemassa suuri esiintyvyys tämä häiriö lapsilla aivovaurio ja hydrokefaluksen .; Monet vauvoilla näyttää olevan karsastus, mutta eivät. Pikemminkin ne ovat nimitystä pseudostrabismus (tai pseudoesotropia), jossa levennetty kuononselän tai ylimääräinen ihopoimu tekee valkoinen kovakalvon vähemmän näkyviä nenän silmän puolelle. Tämä antaa vaikutelman, että silmät ovat ristissä. Tämä yleensä menee pois kuin lapsen kasvaessa ja kasvojen rakenteiden muuttuvat.

oireet

Oireita karsastus ovat; Silmät, jotka näyttävät vinossa; Silmät, jotka eivät näytä liikkua yhdessä; Usein vilkkuu tai Pelttarin, erityisesti kirkkaassa auringonvalossa; Kallistamalla päätä katsomaan asioita; Viallinen syvyysnäköä; Double visio

Diagnoosi

Lääkäri kysyä lapsen sairaushistoria, ja testaa kuinka hyvin lapsi näkee jokaisen silmään. Lääkäri arvioi yhdenmukaistaminen lapsesi silmät, etsivät todisteita koordinoimatonta silmien liikkeet. Vuonna imeväisten ja pikkulasten rajoitettu kyky tehdä yhteistyötä, lääkäri testaa linjaus vertaamalla asemaa valoa heijastava pois kumpaankin silmään. Kuitenkin, tämä testi ei välttämättä tunnista ajoittaista karsastus ellei karsastus tapahtuu ajankohtana testaus. Lapsilla, jotka pystyvät toimimaan yhteistyössä, sekä ajoittainen ja jatkuva karsastus voidaan havaita käyttämällä “kansi-paljastamaan” ja “vuorottelevat kansi” testejä. Näissä kokeissa lapsi tuijottaa objektin ja tutkijan kellot vaste kunkin lapsen silmissä, kun toinen on katettu ja kattamaton.

Kuinka kauan se kestää?

Ajoittainen karsastus nähtävä vauvoilla liittyy normaalia kehitystä ja tyypillisesti menee pois ennen 3 kuukauden iässä. Muunlaiset karsastus eivät katoa ellei sitä käsitellä.

Miten estää tämän terveydentila

Karsastus ei voida estää. Kuitenkin komplikaatioita karsastus voidaan estää, jos ongelma on havaittu varhain ja käsitellään asianmukaisesti. Lasten on seurattava tarkoin varhaislapsuudessa ja esikoulun vuosina havaita mahdolliset silmä ongelmia, varsinkin jos suhteellinen on karsastus.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Ensisijainen tavoite kohtelu on säilyttää tai palauttaa niin paljon näkökyky kuin mahdollista. Hoidot vaihtelevat riippuen ja syy karsastus. Lasit käytetään korjaamaan visio heikompi silmään. Laastari voidaan puetaan edullinen silmän pakottaa lapsen käyttämään heikompia tai tukahdutetaan silmään. Silmätippoja käytetään tilapäisesti hämärtää visio edullisten silmän samaan tarkoitukseen. Harjoitukset voidaan määrätä vahvistaa erityisiä silmien lihaksia. Pakottaminen lapsi käyttää heikomman silmän voi parantaa näön vahvistamalla yhteys silmän ja aivojen.

Kun vierailla lääkäri

Sinun pitäisi puhua lapsen terveydenhuollon ammattihenkilön mahdollisimman pian mitään huoli lapsen kyky nähdä tai noin linjaus hänen silmänsä. Lapsi, joka on vakio karsastus iässä tahansa tai ajoittainen karsastus joka kestää kauemmin kuin 3 kuukauden ikäisten olisi arvioitava pediatrinen silmälääkäri.

Ennuste

Jossa varhainen havaitseminen, tarkkaa diagnoosia ja asianmukaista hoitoa, näkymät lasten karsastus on erinomainen. Hoito ennen ikää 6-vuotiaille, ja varsinkin ennen 2-vuotiailla lapsilla, antaa parhaat tulokset.