romahti keuhko (ilmarinta) – aihe yleiskatsaus

Romahti keuhko (ilmarinta) on kertyminen ilmaa välissä keuhkojen ja rintakehän (keuhkopussin tilaa). Koska ilman määrä tässä tilassa kasvaa, paine vasten keuhkojen aiheuttaa keuhkojen romahtaa. Tämä estää keuhkojen välillä laajenee oikein, kun yrität hengittää, mikä aiheuttaa hengenahdistusta ja rintakipua.

Tärkeätä; On mahdollista, että pääluokkaan Raportin Bronkopulmonaalinen dysplasia (BPD) ei ole nimi odotitte. Tarkista synonyymit listaus löytää vaihtoehtoinen nimi (t) ja häiriö osa-alue (t), jota tässä raportissa.

Ilmarinta on yleensä aiheuttanut vahinkoa rinnassa, kuten rikkoutuneen kylkiluu tai pistohaavan. Se voi myös ilmetä äkillisesti ilman vammoja.

Ilmarinta voi johtua vahingoittaa keuhkoja aiheuttamat olosuhteet, kuten keuhkoahtaumatauti (COPD), astma, kystinen fibroosi, ja keuhkokuume. Spontaani ilmarinta voi esiintyä myös ihmisiä, jotka eivät ole keuhkosairaus. Tämä tapahtuu, kun ilman täyttämä blister (bleb) keuhkojen repeämät ja vapauttaa ilmaa keuhkopussin tilaa.

Ihmiset, jotka tupakoivat savukkeet ovat paljon todennäköisemmin kehittää ilmarinta kuin ne, jotka eivät. Myös tupakointi lisää, sitä suurempi mahdollisuutesi ovat ottaa ilmarinta.

Oireet riippuvat koosta ilmarinta. Lievissä, et voi ymmärtää olet ilmarinta. Vaikeammissa tapauksissa oireet kehittyvät nopeasti ja voivat johtaa sokkiin.

Hengenahdistus (hengenahdistus), jotka voivat olla lieviä tai vakavia, riippuen siitä kuinka paljon keuhkojen romahti; Äkillinen, vaikea, ja terävä rintakipu samalla puolella kuin romahti keuhko.

Oireita voivat olla

Oireet voivat pahentua korkeuden muutoksia (esimerkiksi lentokoneella tai menee maan alle tai vedenalaisen).

Ilmarinta yleensä diagnosoidaan kautta fyysinen tentti ja keuhkojen röntgenkuvauksessa. Lääkäri voi myös verikokeita mitata happipitoisuus veressä.

Tietokonetomografia (CT) skannaus tai ultraääni voi olla tarpeen diagnosoida vakavuutta kuntoa ja auttaa suunnittelemaan hoitoa.