ruokaöljyt selitti

Kun se tulee sydämen terveyteen, extra-neitsytoliiviöljy on ruokakomero katkottua. Mutta on sadon trendikkäitä öljyjen avautumisen toreilla, erikoisuus ruokakaupat, ja oman foodie ystävän hyllyyn. Joten, mitkä ovat uusia valintoja, ja miten ne vertailla sydämesi -healthy suosikki? Tässä on explainer.

Ensinnäkin, sinun pitäisi pysyä ohjeita lääkärille antoi sinulle. Elimistö tarvitsee jonkin verran rasvaa, mutta rasva on runsaasti kaloreita (9 kaloria grammaa kohti), ja joidenkin rasvaa ovat terveellisempiä kuin toiset. On mahdollista saada liikaa, jopa “hyvä” rasvoja. Lääkäri tai rekisteröity ravitsemusterapeutin, voi kertoa mitä rajoituksia sinun tulisi noudattaa.

Myös tietää, että jokainen öljy on ainutlaatuinen kemiallinen koostumus, joten jotkut sopivat paremmin sauteing, jotkut vihlova, ja muut ilman lämmön valmisteita, kuten salaatinkastikkeet. Kun ruoanlaitto, aina pitää mielessä öljyn savu kohta – se lämpötila, jossa öljy alkaa savuta ja tuottaa vaarallisia höyryjä ja vapaita radikaaleja. Yleensä enemmän puhdistettu öljy, sitä suurempi savua piste.

Lisää vinkkejä ruoanlaittoon Rasvat ja öljyt

Jos etsit erottuva, pähkinäinen maku lisätä resepti, manteliöljyä on maukasta ja tyypillisesti vähän tyydyttyneitä rasvoja. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että ruokavalio sisältää runsaasti mantelit voi auttaa vähentämään verenpainetta.

Cooking Vihje: Sen suuri savua piste, manteliöljyä on hyvä polttava ja ruskistamiseen sekä salaatteja.

Dieetillä avokadot voi alentaa verenpainetta ja tarjoavat kolesteroli -lowering samanlaisia ​​etuja oliiviöljyä.

Koko avokadot on magnesiumia, joka on verenpainetta alentava, ja kaliumia, mikä vähentää vaikutusta natriumin kehossa. Mutta se ei ole vielä selvää, jos sama pätee avokado öljyä.

Keittäminen Vihje: Tämä öljy on korkea savua piste, joten se sopii vihlova ja tummumisen, ja salaatteja.

Se ei ole niin paljon verenpainetta alentavia omega-3 kuin extra-neitsytoliiviöljyä, mutta rypsiöljy sijaitsee yksi alhaisimpia tyydyttyneitä rasvoja. Tämä voi tehdä siitä hyvän valinnan auttaa sydämen terveyttä.

Keittäminen Vihje: Tämä öljy on keskitason savu pisteen. Käytä sitä leivontaan, uuni ruoanlaitto, ja sekoita paistamiseen.