ruokavalion ja elintapojen muutoksia

Kysymyksiä jos sinulla on munuaissairaus

Ruokavalion ja elintapojen muutokset

elintapojen muutokset

dialyysi; Munuaissiirto; Valmistautuminen munuaisten vajaatoiminta hoito; Valitsemalla Ei Käsittele Dialysis tai Transplant; Maksaminen munuaisten vajaatoiminta Hoito

Ihmiset, joilla on munuaissairaus voivat asua tuottavaa elämää: työ, nauttia ystävien ja perheen, ja pysyä fyysisesti aktiivinen. Saatat joutua tekemään joitakin muutoksia oman ruokavalion ja elintapojen avulla voit elää terveempinä ja pidempään. Koska sydäninfarktin ja aivohalvauksen ovat yleisempiä ihmisiä, joilla on munuaissairaus, nämä muutokset ovat hyväksi sydämelle ja munuaiset.

Sen jälkeen terveiden elämäntapojen on hyvä ihmisille, joilla on munuaissairaus, erityisesti jos sinulla on diabetes, korkea verenpaine, tai molempia. Keskustele ravitsemusterapeutin, diabetes kouluttaja tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, mitkä toimet ovat tärkeimpiä voit ottaa. Kuten näet, monet näistä toimista liittyy.

Mitä syödä ja juoda voi auttaa hidastaa munuaissairaus. Jotkut elintarvikkeet saattavat olla parempi munuaisia ​​kuin toiset. Suurin osa suolasta ja natriumlisäaineella ihmiset syövät tulevat valmisruoissa, eikä suolasirotin. Keittäminen ruokaa tyhjästä antaa sinulle valvoa, mitä syöt.

ruokavalio muutokset

Palveluntarjoaja voi ehdottaa näet ravitsemusterapeutin. Ravitsemusterapeutin voi opettaa kuinka valita elintarvikkeita, jotka ovat helpommin munuaisiisi. Saat myös oppia ravinteita väliä munuaissairaus. Katso tietosivut noin natrium, proteiini, fosforia, kaliumia, ja miten lukea elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä.

Alla olevien ohjeiden avulla syöt oikealle kuin hallita munuaissairaus. Ensimmäiset kolme vaihetta (1-3) ovat tärkeitä kaikille ihmisille, joilla on munuaissairaus. Kaksi viimeistä vaihetta (4-5) voi tulla tärkeä kuin munuaiset entistä vaurioitunut.

Pidä veri etukäteen ssure klo asettaman tavoitteen terveydenhuollon tarjoaja. Useimmille ihmisille, verenpaine tavoite on alle 140/90 mmHg. Tavoite alle 2300 milligrammaa (mg) natriumia päivässä .; Jos sinulla on diabetes, hallitsemaan verensokeria. Hyvä Verenglukoositasapainon voi auttaa estämään tai viivästyttämään diabeteksen komplikaatioiden, kuten munuaissairaus .; Pidä veren kolesterolia kohdealueelle. Ruokavalio, aktiivisuus, säilyttää terveen painon ja lääkkeet voivat auttaa ohjaus veren kolesterolitasoa .; Toteutettava lääkkeet tapaa palveluntarjoaja käskee .; Jos tupakoit, ryhtyä toimiin lopettaa. Tupakointi voi tehdä munuaisvaurion huonompi .; Hanki tai aktivoituvat. Fyysinen aktiivisuus on hyväksi verenpainetta sekä verensokerin ja veren kolesterolitasoa .; Pudota painoa, jos olet ylipainoinen. Ylipaino tekee munuaiset työskentelemään kovemmin. Laihdutus auttaa munuaisia ​​kestää pidempään.

Miksi? Auttaa pitämään verenpaine hyvällä tasolla. Tavoite alle 2300 mg natriumia päivässä.

Miksi? Voit suojata munuaisia.

Miksi? Suojata verisuonia, sydämen ja munuaisten.

Osta tuoretta ruokaa useammin. Natrium (osa suolaa) lisätään moniin pakattuja elintarvikkeita .; Käytä mausteita, yrttejä, ja natriumia mausteita sijasta suolaa .; Tarkista ravitsemus tosiasiat etiketissä elintarvikepakkauksissa natrium. Daily Value 20% tai enemmän tarkoittaa elintarvike sisältää runsaasti natriumia .; Kokeile alemman natrium- versiot jäädytettyjen illallisia ja muut sopii elintarvikkeissa .; Huuhtele säilykevihannesaloille, pavut, liha, ja kala vedellä ennen ruokailua .; Älä käytä suolan korvikkeita.

Koska munuaiset entistä vaurioitunut, voi olla tarpeen syödä elintarvikkeita, jotka ovat alhaisemmat fosforia ja kaliumia. Terveydenhuollon tarjoaja käyttää laboratoriotesteissä katsella tasolle.

Syödä pieniä osia proteiinia elintarvikkeita .; Proteiini esiintyy elintarvikkeissa kasveista ja eläimistä. Kerro ravitsemusterapeutin siitä, miten valita oikea yhdistelmä sinulle.

Miksi? Voit suojata luut ja verisuonet.

Miksi? Auttaa hermot ja lihakset toimivat oikealla tavalla – jos kalium on liian korkea tai liian matala, hermot ja lihakset eivät toimi normaalisti.

Ottaa munuaissairaus tarkoittaa myös voit joutua muuttamaan mitä juot.

Useimmat ihmiset eivät hyödy juomavettä kun ne eivät ole jano, ellei heillä ole munuaiskivet. Juoda niin paljon vettä kuin normaalisti.

Jos käsketään rajoittaa fosforin, valitse vaalea sooda (tai pop), kuten sitruuna-lime, ja kotitekoisia jäätee ja limonadi. Tumma virvoitusjuomien, hedelmiä booli, ja jotkut pullotettu ja purkitettu jääkylmää teetä voi lisännyt fosforia.

Jos käsketään rajoittaa kaliumin, juoma omena, viinirypäle, tai karpalomehua sijasta appelsiinimehua.

Voi olla mahdollista juoda pieniä määriä alkoholia. Juominen liikaa voi vaurioittaa maksaa, sydän ja aivot ja aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Kerro terveydenhuollon tarjoaja ensin.

17 syyskuu 2014

Paista, paisti, pata, grilli, broil tai paista elintarvikkeet sijasta paistamiseen .; Cook teflon cooking spray tai pieni määrä oliiviöljyä sijasta voin .; Trim rasvaa lihasta ja poistaa siipikarjasta nahka ennen syömistä.

Monet pakattuja elintarvikkeita ovat lisänneet fosforia. Etsi fosforin – tai sanoja “PHOS” – on ainesosa tarrat .; lihajalosteet ja joitakin tuoreen lihan ja siipikarjan voi lisännyt fosfori. Pyydä teurastajan auttaa poimia tuore liha ilman lisättyä fosforia.

Suolan korvikkeet voivat olla erittäin runsaasti kaliumia. Lue ainesosa etiketti kaliumkloridi. Jos haluat rajoittaa kalium, valitse elintarvikkeita, jotka eivät tuo kaliumkloridi. Älä käytä suolan korvikkeita. Valuta säilötyt hedelmät ja vihannekset ennen ruokailua.