säästämällä energiaa, kun sinulla on keuhkoahtaumatauti tai muita kroonisia sairauksia – aihe yleiskatsaus

Keittäminen illallista, pannaan pois pyykkiä, tai jopa vain kävelemällä olohuoneessa voidaan uuvuttavaa kun on keuhkoahtaumatauti, sydämen vajaatoiminta, tai toinen pitkäaikainen (krooninen) kunnossa. Saatat tuntea toisinaan ikään kuin olet kadottanut kyvyn elää elämääsi.

Emfyseema on eräänlaista krooninen (pitkäaikainen) keuhkosairaus, yleensä johtuu tupakoinnista. Koska keuhkovaurioita, ihmiset keuhkolaajentuma on vaikeuksia puhaltaa ilmaa ulos; Suurimmat oire keuhkolaajentuma on hengenahdistus. Useimmissa ihmiset, oireet emfyseema ovat hitaasti etenevä. Keuhkolaajentuma oireita myös yskä ja hengityksen vinkuminen.

Tee lista, mitä sinun täytyy tehdä joka päivä. Ryhmä tehtäviä sijainnin mukaan, joten et kaikki askareet olet yhdessä osassa talosi samaan aikaan; Mennä ulos asioilla tai tehdä askareita aikaan päivästä, kun on eniten energiaa; Jätä runsaasti aikaa tehdä tehtäviä tai saada tapahtumiin. Näin et ennenaikaisena ja hengästynyt päästä jonnekin; Sisällytä lepoaikaa päivä; Pyydä apua perheen tai ystävien askareita, jotka ovat liian rasittava tehdä itse.

Liikkuvat hitaasti kun kävelee tai tehdä toimintaa kuten kotityöt; Istu (korkealla jakkara) niin usein kuin voit, kun pukeutumaan, tehdä askareita, tai kokki; Käytä korotettu WC-istuin; Käytä ostoskorin pyörät roll kohteita, kuten pyykinpesu, alkaen huoneesta toiseen; Push tai dia laatikoiden tai muiden suuria kohteita asemesta nostamalla niitä; Rajaa matkat otat ylös portaita. Jos sinulla on siihen varaa, ajatella saada sähköinen hissi vie ylös portaita. Tai käytä alakerrassa tilaa makuuhuoneessa, joten sinun ei tarvitse ottaa portaita niin paljon.

Laittaa asiat käytät eniten hyllyihin, jotka ovat tasolla vyötärön tai olkapäähän. Kumartuminen ja saavuttaa jopa tehdä sinulle väsynyt nopeasti, jos on hengitysvaikeuksia; Käytä pitkävartinen Poimintatyökalut tai muita työkaluja päästä kohteita korkealla hyllylle tai poimia asioita irti lattiasta; Käytä pitkävartinen pölyrievut kun siivota.