sepelvaltimotauti riskitekijät

Korkea veren kolesteroli on tila, jossa veren on liikaa kolesterolia vahamainen, rasva kaltainen aine. Korkeampi veren kolesterolitasoa, sitä suurempi riski sepelvaltimotaudin (CHD) ja sydänkohtaus.

Kolesteroli kulkee verenkierrossa pienissä pakkauksissa kutsutaan lipoproteiinien. Kaksi suurta lipoproteiinien kuljettaa kolesterolia koko kehon

Monet tekijät vaikuttavat kolesterolitasoa. Esimerkiksi vaihdevuosien jälkeen, naisten LDL-kolesterolipitoisuus on tapana nousta, ja niiden HDL-kolesterolin tasoa yleensä laskea. Muut tekijät-, kuten ikä, sukupuoli, ruokavalio ja liikunta-vaikuttaa myös kolesterolitasoa.

Korkea veren kolesteroli- ja triglyseridiarvot

Terve tasot sekä LDL- ja HDL-kolesteroli estää plakin muodostuuko verisuonia. Rutiini verikokeet voivat osoittaa, onko veren kolesterolitasoa ovat terveitä. Keskustele lääkärisi noin ottaa kolesterolia testattu ja mitä tulokset tarkoittavat.

Korkea verenpaine

Lapset voivat myös olla epäterveellistä kolesteroliarvot, varsinkin jos he ovat ylipainoisia tai heidän vanhempansa on korkea veren kolesteroli. Keskustele lapsesi lääkärin testaus lapsesi kolesterolitasoa.

Saat lisätietoja korkea veren kolesteroli ja miten hallita ehto, mene Health aiheet korkea veren kolesteroli artikkeli.

Triglyseridit ovat rasvan veressä. Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että korkea triglyseridien määrää veressä voi nostaa sepelvaltimotaudin riski, varsinkin naisilla.

“Verenpaine” on voima verta työntää vastaan ​​valtimoiden seinämiin kuin sydämesi pumput verta. Jos tämä paine nousee ja pysyy runsaana ajan, se voi vahingoittaa sydämen ja johtaa plakin kertyminen. Kaikki tasot yli 120/80 mmHg nostaa riskiä sepelvaltimotaudin. Tämä riski kasvaa verenpaine nousevat. Vain yksi kahdesta verenpaine numeroita on oltava yli normaalin laittaa sinut suurempi riski sepelvaltimotaudin ja sydänkohtauksen.

Useimpien aikuisten pitäisi olla niiden verenpaine tarkastetaan vähintään kerran vuodessa. Jos sinulla on korkea verenpaine, saat todennäköisesti tarvitse tarkastaa useammin. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, kuinka usein olisi pitänyt tarkistuttaa verenpaineesi.

Lapset myös kehittää korkea verenpaine, varsinkin jos he ovat ylipainoisia. Lapsesi lääkäri tulisi tarkistaa lapsen verenpainetta kussakin rutiini lääkärintarkastus.

Sekä lapset ja aikuiset ovat todennäköisesti kehittää korkea verenpaine jos he ylipainoisia tai joilla on diabetes.

Lisätietoja korkea verenpaine ja miten hallita ehto, mene Health aiheet korkea verenpaine artikkeli.

Diabetes on sairaus, jossa elimistön verensokerin taso on liian korkea. Nämä kaksi diabetes ovat tyypin 1 ja tyypin 2.

Tyypin 1 diabeteksessa elimistön verensokerin taso on korkea, koska elimistö ei tuota riittävästi insuliinia. Insuliini on hormoni, joka auttaa siirtymään verensokeri soluihin, joissa sitä käytetään energiana. Tyypin 2 diabeteksessa elimistön verensokerin taso on korkea lähinnä koska elimistö ei käytä insuliinia oikein.

Ajan korkean verensokerin taso voi johtaa lisääntyneeseen plakin kertyminen omassa valtimoissa. Ottaa diabetes tuplaa riskin CHD.

Prediabetes on tila, jossa verensokerisi on tavallista korkeampi, mutta ei niin suuri kuin se on diabetes. Jos olet prediabetes eivätkä ryhtyä toimiin hallita sitä, saat todennäköisesti kehittyy tyypin 2 diabetes 10 vuoden kuluessa. Olet myös suurempi riski CHD.

Being ylipainoisia tai lihavia nostaa riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Vaatimaton laihtuminen ja kohtuullista liikuntaa, ihmiset, joilla on prediabetes ehkä hidastaa tai estää tyypin 2 diabetes. Ne voivat myös pystyä alentamaan riskiä sepelvaltimotaudin ja sydänkohtauksen. Laihtuminen ja liikunta voi myös auttaa valvonta diabetes.

Jopa lapset voivat kehittyä tyypin 2 diabetes. Useimmat lapset, joilla on tyypin 2 diabetes ovat ylipainoisia.

Tyypin 2 diabetes kehittyy ajan mittaan ja joskus ei ole oireita. Mene lääkäriin tai paikalliseen klinikalle saada verensokeri testattu säännöllisesti tarkistaa diabeteksen ja prediabetes.

Diabetes ja prediabetes

Termit “ylipainoinen” ja “lihavuus” viittaavat painoon, joka on suurempi kuin mitä pidetään terveellistä tietylle korkeudelle. Yli kaksi kolmasosaa Yhdysvaltain aikuisista on ylipainoisia, ja lähes kolmannes näistä aikuiset ovat lihavia.

Hyödyllisin mittari ylipaino ja lihavuus on painoindeksi (BMI). Voit kotisivut BMI laskin selvittää BMI, tai lääkäri voi auttaa.

Ylipaino on määritelty eri lasten ja nuorten kuin se on aikuisilla. Lapset ovat edelleen kasvussa, ja pojat ja tytöt kypsyvät eri tahdissa. Siten BMIs lasten ja nuorten vertailla niiden pituudet ja painot vastaan ​​kasvua kaavioita, jotka ottavat iän ja sukupuolen huomioon. Tätä kutsutaan BMI-for-ikä prosenttipiste.

Being ylipainoisia tai lihavia voi nostaa sepelvaltimotaudin riski ja sydänkohtaus. Tämä johtuu pääasiassa siitä, ylipaino ja liikalihavuus ovat yhteydessä muihin sepelvaltimotaudin riskitekijöitä, kuten korkea veren kolesteroli- ja triglyseridiarvot, korkea verenpaine ja diabetes.

Lisätietoja mene Health aiheet ylipainoon ja lihavuuteen artikkeli.

Piippu tai pitkäaikainen altistuminen tupakansavulle aiheuttaa riskiä sepelvaltimotaudin ja sydänkohtauksen.

Ylipainoon ja lihavuuteen

Tupakointi

Liikunnan puutteesta

Tupakointi laukaisee kertyminen plakin oman valtimoissa. Tupakointi lisää myös veritulppien muodostumista verisuonia. Veritulppa voi estää plakkia kaventuneet valtimoiden ja aiheuttaa sydänkohtauksen. Jotkut tutkimukset osoittavat, että tupakointi nostaa riskiä sepelvaltimotaudin osittain alentamalla HDL-kolesterolitasoa.

Mitä enemmän poltat, sitä suurempi riski sydänkohtaus. Edut tupakoinnin lopettaminen esiintyä riippumatta siitä, kuinka kauan tai kuinka paljon olet savustettu. Sydänsairaus riskejä tupakointi alkaa pienentyä pian sulkemisen jälkeen, ja monille se pienenee edelleen ajan mittaan.

Useimmat ihmiset, jotka tupakoivat aloittaa, kun he ovat teini-iässä. Vanhemmat voivat estää lapsiaan tupakointi ei tupakointia itse. Keskustele lapsesi terveydestä tupakoinnin vaaroista ja tapoja voittaa ryhmäpaine tupakoida.

Lisätietoja myös vinkkejä siitä, miten lopettaa tupakointi, mene Health aiheet Tupakointi ja kuulet t artikkeli ja NHLBI n “Opas terve sydän.”

Lisätietoja lasten ja tupakointi, siirry Yhdysvaltain Department of Health and Human Services (HHS) Lapset ja tupakointi Web-sivun ja n Tupakointi ja tupakan käytön Web-sivun.

Ei-aktiiviset ihmiset ovat lähes kaksi kertaa niin todennäköisesti kehittää sepelvaltimotaudin kuin ne, jotka ovat aktiivisia. Puute liikunnan voi pahentaa muita sepelvaltimotaudin riskitekijöitä, kuten korkea veren kolesteroli- ja triglyseridiarvot, korkea verenpaine, diabetes ja prediabetes, ja ylipaino ja liikalihavuus.

On tärkeää lapsille ja aikuisille tehdä liikunnan osa heidän päivittäisiä rutiineja. Yksi syy monet amerikkalaiset eivät ole tarpeeksi aktiivisia johtuu vietettyjen tuntien edessä televisioiden ja tietokoneiden tehdä työtä, koulutyön ja vapaa-ajan toimintaa.

Jotkut asiantuntijat neuvovat, että lasten ja nuorten pitäisi vähentää näytön aika, koska se rajoittaa aikaa liikuntaan. He suosittelevat, että vuotiaille lapsille 2 ja vanhemmat pitäisi kuluttaa enempää kuin 2 tuntia päivässä television katselun tai tietokoneella (paitsi koulutyöhön).

Koska fyysisesti aktiivinen on yksi tärkeimmistä asioista voit tehdä pitämään sydämen terveenä. Hyvä uutinen on, että pienikin määrä liikuntaa ovat hyväksi terveydelle. Mitä aktiivisempi olet, sitä enemmän hyödyt.

Lisätietoja mene HHS “” 2008 liikuntaa amerikkalaisille, “Health aiheet liikuntaa ja Your Heart artikkeli, ja NHLBI n” Opas liikuntaa ja Your Heart.

Epäterveellinen ruokavalio voi nostaa riskiä sepelvaltimotaudin. Esimerkiksi elintarvikkeita, jotka ovat runsaasti tyydyttyneitä ja transrasvoja ja kolesterolia nostaa LDL-kolesterolia. Näin ollen sinun pitäisi yrittää rajoittaa näitä elintarvikkeita.

On myös tärkeää rajoittaa elintarvikkeita, jotka sisältävät runsaasti natriumia (suolaa) ja lisättyä sokeria. Korkea-suola ruokavalio voi nostaa riskiä korkea verenpaine.

Lisätty sokerit antaa sinulle ylimääräiset kalorit ilman ravintoaineita, kuten vitamiineja ja kivennäisaineita. Tämä voi aiheuttaa painon nousua, mikä nostaa riskiä sepelvaltimotaudin. Lisätty sokerit ovat monissa jälkiruokia, säilöttyjä hedelmiä pakattu siirappi, hedelmäjuomat, ja nondiet virvoitusjuomien.

Stressiä ja ahdistusta voi olla tärkeä rooli aiheuttaa sepelvaltimotaudin. Stressiä ja ahdistusta voi myös laukaista valtimoiden kiristää. Tämä voi nostaa verenpainetta ja riskiä sydänkohtaus.

Yleisimmin raportoitu laukaista sydänkohtauksen on emotionaalisesti järkyttävä tapahtuma, varsinkin sellainen, johon vihaa. Stressi voi myös välillisesti nostaa sepelvaltimotaudin riski, jos se tekee sinusta todennäköisesti tupakoida tai syödä liikaa runsaasti rasvaa ja sokeria.

epäterveellinen ruokavalio

Stressi

Miehillä riski sepelvaltimotaudin (CHD) kasvaessa alkaa noin ikä 45. Naisilla riski sepelvaltimotaudin kasvaa alkaa noin ikä 55. Useimmat ihmiset ovat jonkin verran plakin kertyminen heidän sydämensä valtimoissa mennessä he ovat 70-vuotiaina . Kuitenkin vain noin 25 prosenttia näistä ihmiset ovat rintakipu, sydänkohtauksia tai muita merkkejä CHD.

Jotkut riskitekijät voivat vaikuttaa sepelvaltimotaudin riskiä eri naisilla kuin miehillä. Esimerkiksi estrogeeni antaa naisille jonkin verran suojaa sepelvaltimotautia, kun taas diabeteksen nostaa sepelvaltimotaudin riski enemmän naisilla kuin miehillä.

Myös joitakin riskitekijöitä sydänsairauden vain naisiin, kuten preeclampsia, tila, joka voi kehittyä raskauden aikana. Eklampsia liittyy lisääntynyt käyttöikä sydänsairauksien riskiä, ​​kuten sepelvaltimotaudin, sydänkohtaus, sydämen vajaatoiminta, ja korkea verenpaine. (Samoin ottaa sydänsairauksien riskitekijöitä, kuten diabetes tai liikalihavuus, lisää naisen riskiä preeclampsia.)

Suvussa varhain sepelvaltimotautiin on riskitekijä sepelvaltimotaudin, erityisesti jos isä tai veli on diagnosoitu ennen ikää 55, tai äiti tai sisar on diagnosoitu ennen ikää 65.

Yaskary oli menettänyt äitinsä, isä ja täti sydänsairauksia. Ja hän tiesi, että hänen elämänsä olisi mikään poikkeus, ellei hän ryhtyi toimiin. Klo 49, hän tunsi lievää rintakipu, ja tuntia myöhemmin, tehtiin viisinkertainen ohitus. Ottaa vain yksi riskitekijä kasvattaa mahdollisuuksia kehittää sydänsairauksien ja Yaskary tietää hänen elämänsä oli säästynyt, koska hän ymmärsi vaaran hän peri. Tänään hän on ylpeä levittää sanaa sydänsairauden naisilla. Hänelle arpi rintaansa toimii elämän symboli.

The Heart Totuus on kansallinen kampanja naisten noin sydänsairaus ja sponsoroi theernment osa theernment.

Eileen oli kaksikomponenttinen-päivän tupakoitsija 28 vuotta. Kun hän sai sydänkohtauksen, kirurgi avasi rintaansa ja löysi 98 prosenttia tukos, ja hänen valtimot hajosi. Eileen ei ole koskettanut savuketta tuon päivän jälkeen. Sydänsairaus on ehkäistävissä, ja jokainen nainen on valta alentaa hänen riskitekijöitä. Sillä Eileen, joka päivä hän viettää – vapaaehtoisena palomies ja EMT, ja hänen poikansa ja pojanpoikansa – on lahja.

The Heart Totuus on kansallinen kampanja naisten noin sydänsairaus ja sponsoroi theernment osa theernment.

Sydänsairaus ei ollut edes Jennifer tutka. Ja kun tämä tv-uutiset reportteri sydänkohtauksen vuotiaana 36, ​​se pysähtyi hänen “kuolleen hänen kappaleita.” Jennifer muistuttaa, miten sydänsairaus kestää liian monet äidit, siskot ja ystäviä joka päivä. Mitä enemmän jaamme tarinoita, sitä nopeammin me kääntää sivua sydänsairauksiin.

The Heart Totuus on kansallinen kampanja naisten noin sydänsairaus ja sponsoroi theernment osa theernment.

Tässä tohtori Susan Redline Harvard Medical School / Brigham and Women n sairaala keskustelee hänen jatkuva uniapnea tutkimusta. Uniapnea on yleinen häiriö, joka voi nostaa riskiä korkea verenpaine, sydänkohtaus, aivohalvaus, rytmihäiriöitä (rytmihäiriölääke), sydämen vajaatoiminta, lihavuus ja diabetes.

Yksi Dr. Redlinen projekteja, syke Study, vertailee hoitoja uniapnea, ovatko ne alentavat sydäntaudin riskiä. Tulokset Tämän tutkimuksen, jonka rahoittaa Yhdysvaltain Takaisinperintä ja uudelleeninvestointikautta Act 2009, voi auttaa vähentämään kuolemien sydänkohtauksia ja aivohalvauksia.

Tämä käsitellään NHLBI n Exome Sequencing Project. Mahdollistama American Takaisinperintä ja uudelleeninvestointikautta Act 2009, tämä projekti edellyttäen kuusi palkintoa viisi korkeakoulut tunnistamaan geneettisen yhteydet sydän-, keuhko-, ja veritaudit. Yksittäiset tutkimukset kriittisten terveyskysymyksiin, kuten sydänkohtaus, aivohalvaus, COPD (keuhkoahtaumatauti), korkea veren kolesteroli, korkea verenpaine, ylipaino ja liikalihavuus ja muut.

Tämä käsitellään riskitekijöitä sydänsairaus. Voit ohjata monia sydänsairauksien riskitekijöitä, mutta jotkut et voi. Ryhtynyt toimiin estää sydänsairauksia on avain. Esimerkiksi, älä tupakoi tai lopettaa tupakointi, tähdätä terveen painon, fyysisesti aktiivinen, syö sydänterveyden; tietää kolesteroli, verenpaine ja verensokeri numerot, ja tietää perheen sairaushistoria.

Lisätietoja vierailu www.hearttruth tai terveysaiheet Sepelvaltimotaudin Riskitekijät ja sydänsairauksien naisilla artikkeleita.

Kun sydänkohtaus tapahtuu, viivästyksiä kohtelu voi olla tappava.

Tietäen varoitus oireita sydänkohtaus ja miten ottaa toiminta voi pelastaa henkesi tai jonkun muun.

NHLBI on luonut uuden sarjan informatiivinen, helposti luettava sydänkohtaus materiaaleja auttaa yleisöä ymmärtämään paremmin faktoja sydänkohtauksia ja miten toimia nopeasti pelastaa elämän.

Klikkaa linkkejä ladata tai tilata NHLBI uusi sydänkohtaus materiaalit

“Älä ottaa riski sydänkohtaus: tietää tosiasiat ja toimittava nopeasti” (saatavana myös espanjaksi)

“Heart Attack: Tunne Oireet. Toimia.”

“Opi Mikä Heart Attack Tuntuu kuin-se voisi pelastaa henkesi”

Ikä

sukupuoli

Perhehistoria