sepelvaltimotauti tauti

Sepelvaltimotauti kehittyy, kun suurten verisuonten että tarjonnan sydämesi veren, happea ja ravinteita (sepelvaltimoissa) vaurioitua tai sairaat. Kolesterolia sisältävää talletukset (plakkia) omassa verisuonia ja tulehdusta ovat yleensä syyllisiä sepelvaltimotauti.

Kun plakki kerääntyy, he kaventaa sepelvaltimoiden, vähentämällä veren virtausta sydämeen. Lopulta vähentynyt verenvirtaus voi aiheuttaa rintakipua (angina pectoris), hengenahdistusta, tai muu sepelvaltimotauti oireita. Täydellinen tukos voi aiheuttaa sydänkohtauksen.

oireet

Koska sepelvaltimotauti kehittyy usein vuosikymmenten, et ehkä huomaa ongelma kunnes on merkittävä tukos tai sydäninfarkti. Mutta on paljon voit tehdä estääkseen ja sepelvaltimotaudin hoidossa. Terveelliset elämäntavat voi olla suuri vaikutus.

Rintakipu (angina pectoris). Saatat tuntea painetta tai puristava tunne rinnassa, kuin jos joku seisoisi rintaan. Tämä kipu, kutsutaan angina, esiintyy yleensä keskellä tai vasemmalla puolella rinnassa. Angina on yleensä laukaisee fyysistä tai henkistä stressiä .; Kipu yleensä menee pois muutamassa minuutissa lopettamisen jälkeen stressaavaa toimintaa. Joissakin ihmisiä, etenkin naisia, tämä kipu voi olla ohikiitävä tai teräviä ja tuntui niskassa, käsivarsissa tai selässä .; Hengenahdistus. Jos sydän ei pumppaa tarpeeksi verta vastaamaan elimistön tarpeisiin, voi kehittyä hengenahdistus tai äärimmäinen väsymys rasituksessa .; Sydänkohtaus. Täysin estetty sepelvaltimoon voi aiheuttaa sydänkohtauksen. Klassinen merkkejä ja oireita sydänkohtaus ovat murskaus paine rinnassa ja kipu olkapään tai käsivarren, joskus hengenahdistus ja hikoilu .; Naiset ovat hieman todennäköisemmin kuin miehet kokea vähemmän tyypillisiä merkkejä ja oireita sydänkohtaus, kuten kaulan tai leuan kipua. Joskus sydänkohtaus tapahtuu ilman mitään ilmeisiä merkkejä tai oireita.

Jos sepelvaltimoiden kapea, he ei pysty toimittamaan riittävästi happipitoista verta sydämesi – varsinkin kun se on pelaajan kovaa, kuten harjoituksen aikana. Aluksi vähentynyt verenvirtaus ei saa aiheuttaa sepelvaltimotaudin oireita. Plakki edelleen kerääntyä sepelvaltimoissa, mutta voi kehittyä sepelvaltimotauti merkkejä ja oireita, kuten

Rintakipu (angina pectoris). Saatat tuntea painetta tai puristava tunne rinnassa, kuin jos joku seisoisi rintaan. Tämä kipu, kutsutaan angina, esiintyy yleensä keskellä tai vasemmalla puolella rinnassa. Angina on yleensä laukaisee fyysistä tai henkistä stressiä.

Kipu yleensä menee pois muutamassa minuutissa lopettamisen jälkeen stressaavaa toimintaa. Joissakin ihmisiä, etenkin naisia, tämä kipu voi olla ohikiitävä tai teräviä ja tuntui niskassa, käsivarsissa tai selässä.

Tupakointi; Korkea verenpaine; Korkea kolesteroli; Diabetes tai insuliiniresistenssi; liikunnan puute

Sydänkohtaus. Täysin estetty sepelvaltimoon voi aiheuttaa sydänkohtauksen. Klassinen merkkejä ja oireita sydänkohtaus ovat murskaus paine rinnassa ja kipu olkapään tai käsivarren, joskus hengenahdistus ja hikoilu.

Ikä. Yksinkertaisesti vanhenee lisää riskiä vaurioitunut ja kaventunut valtimoissa .; Sex. Miehet ovat yleensä suurempi vaara sairastua sepelvaltimotautiin. Kuitenkin naiset ovat vaarassa kasvaa vaihdevuosien jälkeen .; Perhehistoria. Suvussa sydänsairaus liittyy suurempi riski sepelvaltimotauti, etenkin jos lähiomainen kehittynyt sydänsairaus varhaisessa iässä. Riski on korkein, jos isä tai veli oli diagnosoitu sydänsairaus ennen ikää 55 tai jos äiti tai sisar kehittänyt sitä ennen ikää 65 .; Tupakointi. Ihmiset, jotka tupakoivat on merkittävästi lisääntynyt sydänsairauksien riskiä. Altistaminen toiset omaan tupakansavu myös riskiä sairastua sepelvaltimotautiin .; Korkea verenpaine. Hallitsematon korkea verenpaine voi aiheuttaa kovettuminen ja paksuuntuminen valtimoiden, kapenee kanava, jonka kautta veri voi virrata .; Korkea veren kolesterolitasoa. Korkea kolesteroli veressä voi lisätä riskiä plakkien muodostumista ja ateroskleroosin. Korkea kolesteroli voi aiheuttaa korkeaa low-density lipoprotein (LDL), joka tunnetaan nimellä “paha” kolesteroli. Alhainen HDL- (HDL), joka tunnetaan nimellä “hyvä” kolesteroli, voi olla merkki ateroskleroosin .; Diabetes. Diabetekseen liittyy kohonnut riski sairastua sepelvaltimotautiin. Tyypin 2 diabetes ja sepelvaltimotauti samankaltaiset riskitekijöitä, kuten liikalihavuus ja korkea verenpaine .; Ylipaino tai liikalihavuus. Ylipaino tyypillisesti huononee muut riskitekijät .; Liikunnan puutteesta. Liikunnan puute myös liittyy sepelvaltimotauti ja joidenkin sen riskitekijöitä, samoin .; Korkea stressi. Lohduton stressiä elämässäsi saattaa vaurioittaa verisuonia sekä pahentaa muita riskitekijöitä sepelvaltimotauti.

syyt

Naiset ovat hieman todennäköisemmin kuin miehet kokea vähemmän tyypillisiä merkkejä ja oireita sydänkohtaus, kuten kaulan tai leuan kipua. Joskus sydänkohtaus tapahtuu ilman mitään ilmeisiä merkkejä tai oireita.

Jos epäilet sinulla on sydänkohtaus, heti soittaa 911 tai paikalliseen hätänumeroon. Jos et ole pääsyä ensiapupalveluihin, on joku ajaa sinut lähimpään sairaalaan. Ajaa itse vasta viimeisenä keinona.

Jos olet riskitekijöitä sepelvaltimotaudin – kuten korkea verenpaine, korkea kolesteroli, tupakointi, diabetes, suvussa sydänsairauksia tai lihavuus – puhua lääkärille. Hän saattaa haluta testata teitä kunnossa, varsinkin jos on merkkejä tai oireita kaventunut valtimoissa.

Sepelvaltimotauti uskotaan aloittaa vahinkoa tai vammoja sisäkerroksen sepelvaltimon, joskus jo lapsuudesta. Vahinko voi johtua useista tekijöistä, mukaan lukien

Kun sisäseinä valtimon on vaurioitunut, rasva talletukset (plakki) valmistettu kolesterolin ja muiden solujen jätteitä yleensä kerääntyvät loukkaantumisen prosessia kutsutaan ateroskleroosin. Jos pinta plakin taukoja tai murtuu, verisolujen verihiutaleiden tulee kasata paikalla yrittää korjata valtimon. Tämä kasata voi estää valtimon, mikä johtaa sydänkohtaukseen.

Riskitekijät

Atherosclerosis on prosessi, jossa veren, rasvoja, kuten kolesterolia, ja muita aineita kerääntyä valtimoiden seinämien. Lopulta talletukset kutsutaan laattoja voi muodostaa. Talletukset voi kaventaa – tai block – verisuonia. Nämä plakit voivat myös murtua aiheuttaen veritulpan.

Uniapnea. Tämä häiriö aiheuttaa voit toistuvasti pysähtyä ja aloittaa hengitys kun olet nukkumassa. Äkillisiin veren happipitoisuus jotka tapahtuvat aikana uniapnea nousu verenpainetta ja rasittaa verenkiertoa mahdollisesti johtaa sepelvaltimotauti .; Suuri herkkyys C-reaktiivisen proteiinin. Suuri herkkyys C-reaktiivisen proteiinin (hs-CRP) on normaali proteiini, joka esiintyy suurempia määriä kun on tulehdus jonnekin elimistössä. Korkea hs-CRP tasoja voi olla riskitekijä sydänsairaus. Se ajatus, että kun sepelvaltimoiden kapea, sinulla on enemmän hs-CRP veressä .; Korkeat triglyseridiarvot. Tämä on eräänlainen rasvaa (lipidien) veressä. Suurille pitoisuuksille voi lisätä riskiä sairastua sepelvaltimotautiin, erityisesti naisille .; Homokysteiini. Homokysteiini on aminohappo kehon käyttää tehdä proteiinia ja rakentaa ja ylläpitää kudosta. Mutta korkea homokysteiinipitoisuus saattaa lisätä riskiä sairastua sepelvaltimotautiin.

komplikaatiot

Riskitekijöitä sepelvaltimotaudin ovat

Rintakipu (angina pectoris). Kun sepelvaltimoiden kapea, sydämesi välttämättä saa riittävästi verta, jolloin kysyntä on suurinta – varsinkin aikana liikuntaa. Tämä voi aiheuttaa rintakipua (angina pectoris) tai hengenahdistusta .; Sydänkohtaus. Jos kolesteroli plakkia repeämät ja veritulppa muotoja, täydellinen tukos sydämesi valtimo voi laukaista sydänkohtauksen. Puute veren virtaus sydämesi saattaa vahingoittaa sydänlihakseen. Vahingon määrä riippuu osittain siitä, kuinka nopeasti saat hoitoa .; Sydämen vajaatoiminta. Jos jotkut alueet sydämesi kroonisesti vailla happea ja ravinteita, koska heikentynyt verenvirtaus tai jos sydämesi on vaurioitunut sydänkohtaus, sydämesi voi tulla liian heikko pumpata riittävästi verta vastaamaan elimistön tarpeisiin. Tämä tila tunnetaan sydämen vajaatoiminta .; Rytmihäiriöitä (rytmihäiriö). Puutteellinen verenkierto sydämen tai vaurioita sydämen kudos voi häiritä sydämen sähköimpulsseja, joka aiheuttaa sydämen rytmihäiriöitä.

Riskitekijät esiintyvät usein klustereita ja ne voivat perustua toisiaan, kuten liikalihavuus johtaa tyypin 2 diabetes ja korkea verenpaine. Kun ryhmitelty, tietyt riskitekijät ääniteknikkona vielä suurempi riski sairastua sepelvaltimotautiin. Esimerkiksi metabolinen oireyhtymä – klusterin ehtoja, jotka kuuluvat kohonnut verenpaine, korkeat triglyseridiarvot, kohonnut insuliinin ja liikaa rasvaa vyötärölle – lisää riskiä sairastua sepelvaltimotautiin.

(EKG). Ekg tallentaa sähköisiksi signaaleiksi, koska ne kulkevat sydämesi. EKG voi usein paljastaa todisteita aikaisemman sydänkohtaus tai yksi, joka on käynnissä .; Muissa tapauksissa, Holter voidaan suositella. Tämän tyyppinen EKG, puet kannettava monitori 24 tuntia mennä sinulle normaalia toimintaa. Tietyt poikkeavuudet voivat viitata riittämätön veren virtausta sydämesi .; Sydämen ultraäänitutkimus. Sydämen ultraäänitutkimuksessa käyttää ääniaaltoja tuottaa kuvia sydämesi. Aikana sydämen ultraäänitutkimuksessa, lääkäri pystyy määrittämään, ovatko kaikki osat sydämen seinämän osallistuvat tavallisesti sydämesi pumppaus toiminta .; Osat, jotka liikkuvat heikosti saattaa olla vaurioitunut sydänkohtaus tai vastaanottaa liian vähän happea. Tämä voi viitata sepelvaltimotauti tai useita muita ehtoja .; Stressi testi. Jos oireita esiintyy useimmiten harjoituksen aikana, lääkäri voi pyytää teitä kävelemään juoksumatolla tai ratsastaa kuntopyörä aikana EKG. Tämä tunnetaan rasituskoe. Joissakin tapauksissa lääkitys edistää sydämesi sijasta voidaan käyttää liikunnan .; Jotkut stressitestejä tehdään käyttäen sydämen ultraäänitutkimuksessa. Esimerkiksi lääkäri voi tehdä ultraääni ennen ja jälkeen liikuntaa juoksumatolla tai polkupyörällä. Tai lääkäri voi käyttää lääkitystä edistää sydämesi aikana sydämen ultraäänitutkimuksessa .; Toinen stressitestin kutsutaan ydin- stressitestin auttaa mittaamaan veren virtausta sydänlihakseen levossa ja stressiä. Se muistuttaa rutiininomainen rasituskoe mutta kuvien lisäksi EKG. Merkkikaasua ruiskutetaan verenkiertoon, ja erityisiä kamerat voivat havaita alueita sydämessäsi, että saavat vähemmän verenkiertoa .; Sydämen katetrointi tai angiogram. Jos haluat tarkastella verenvirtausta sydämesi, lääkäri voi pistää erityinen väriaine osaksi sepelvaltimoissa. Tätä kutsutaan varjoainekuvauksessa. Väriaine ruiskutetaan valtimoissa sydämen läpi pitkän, ohut, joustava putki (katetri), joka pujotetaan valtimo, yleensä jalassa, verisuonia sydämessä .; Tätä menettelyä kutsutaan sydämen katetrointi. Väriaine hahmotellaan kapeita kohtia ja tukoksia on röntgenkuvia. Jos käytössä on tukos, joka vaatii hoitoa, ilmapallo voidaan työntää katetrin läpi ja paineistetaan parantaa verenkiertoa omassa sepelvaltimoissa. Mesh putki (stentti) voidaan sitten käyttää pitämään laajentuneet valtimon auki .; Heart scan. Tietokonetomografia (CT) teknologia voi auttaa lääkäriä nähdä kalkkikertymät oman valtimoissa, joka voi kaventaa verisuonia. Jos merkittävä määrä kalsiumia on löydetty, sepelvaltimotauti voi todennäköisesti .; CT sepelvaltimoiden varjoainekuvauksessa, jossa saat kontrasti väriaineen ruiskutetaan laskimoon aikana CT, myös voi tuottaa kuvia sydämesi valtimoissa.

Diagnoosi

Joskus sepelvaltimotauti kehittyy ilman klassisia riskitekijöitä. Tutkijat tutkivat muita mahdollisia tekijöitä, kuten

Sepelvaltimotauti voi aiheuttaa

Lopeta tupakoiminen.; Syödä terveellistä ruokaa .; Harjoittele säännöllisesti.; Menettää ylipaino .; Vähentää stressiä.

Lääkäri kysyä lääketieteen historian, tehdä fyysinen tentti ja tilata rutiini verikokeita. Hän voi ehdottaa yhden tai useamman diagnostisia testejä sekä myös

Kolesterolia muutetaan lääkkeitä. Vähentämällä kolesterolin määrää veressä, erityisesti low density lipoprotein (LDL, tai “huono”) kolesteroli, nämä lääkkeet vähentävät perusmateriaali joka kerrostuu sepelvaltimoissa. Lääkäri voi valita erilaisia ​​lääkkeitä, kuten statiinit, niasiini, fibraatit ja sappihapposekvestrantit .; Aspiriini. Lääkäri voi suositella ottamalla päivittäin aspiriinia tai muuta verenohennuslääkettä. Tämä voi vähentää taipumusta oman veren hyytymistä, joka voi estää tukkeutumisen oman sepelvaltimoiden .; Jos olet ollut sydänkohtaus, aspiriini voi estää tulevia hyökkäyksiä. On joitakin tapauksia, joissa aspiriini ei ole tarkoituksenmukaista, kuten jos on verenvuototauti tai olet jo jotakin muuta verenohennuslääkettä, joten kysy lääkäriltä ennen ottaa aspiriinia .; Beetasalpaajat. Nämä lääkkeet hidastavat sykettä ja pienentää verenpainetta, mikä vähentää sydämesi kysyntä happea. Jos olet ollut sydänkohtaus, beetasalpaajat vähentää tulevia hyökkäyksiä .; Nitroglyseriiniä. Nitroglyseriinitablettien, suihkeet ja laastarit voi ohjata rintakipua tilapäisesti laajentamalla oman sepelvaltimoissa ja vähentää sydämesi kysyntää verta .; Angiotensiinikonvertaasin (ACE) estäjät ja angiotensiini II -reseptorin salpaajat (ARB). Nämä samankaltaisia ​​lääkkeitä alentaa verenpainetta ja voi auttaa estämään etenemistä sepelvaltimotauti.

(EKG). Ekg tallentaa sähköisiksi signaaleiksi, koska ne kulkevat sydämesi. EKG voi usein paljastaa todisteita aikaisemman sydänkohtaus tai yksi, joka on käynnissä.

Muissa tapauksissa, Holter voidaan suositella. Tämän tyyppinen EKG, puet kannettava monitori 24 tuntia mennä sinulle normaalia toimintaa. Tietyt poikkeavuudet voivat viitata riittämätön veren virtausta sydämesi.

Pallolaajennus ja stentti (sepelvaltimoiden revaskularisaatio). Lääkäri lisää pitkä, ohut putki (katetri) osaksi kaventuneet osa valtimoon. Lanka, jossa tyhjän ilmapallo johdetaan katetrin kaventunut alueelle. Pallo on sitten ilmalla, puristamalla talletukset vasten valtimoiden seinämien .; Stentti jätetään usein valtimoon auttaa pitämään valtimon auki. Jotkut stentit vapauttaa hitaasti lääkitys auttaa pitämään valtimon auki .; Sepelvaltimon ohitusleikkaus. Kirurgi luo siirteen ohittaa estetty sepelvaltimoiden käyttäen alus toisesta osa kehosta. Tämä mahdollistaa veren virtauksen ympäri estetty tai kaventuneet sepelvaltimon. Koska tämä edellyttää avosydänleikkaus, se useimmiten ainoastaan ​​silloin useita kaventunut sepelvaltimoissa.

hoito

Sydämen ultraäänitutkimus. Sydämen ultraäänitutkimuksessa käyttää ääniaaltoja tuottaa kuvia sydämesi. Aikana sydämen ultraäänitutkimuksessa, lääkäri pystyy määrittämään, ovatko kaikki osat sydämen seinämän osallistuvat tavallisesti sydämesi pumppaus toimintaa.

Kala ja kalaöljy. Kala ja kalaöljy ovat tehokkain omega-3 rasvahappoja. Rasvainen kala – kuten lohi, silli ja kevyt tonnikalasäilykkeiden – sisältävät eniten omega-3 rasvahappoja ja siksi eniten hyötyä. Kalaöljy täydentää voi tarjota hyötyä, mutta todisteet vahvin syö kalaa .; Pellava ja pellavansiemenöljy. Pellava ja pellavansiemenöljy sisältävät myös hyödyllisiä omega-3-rasvahappoja, mutta tutkimuksissa ei ole havaittu näiden lähteiden olevan yhtä tehokas kuin kalaa. Kuori raaka flaxseeds myös liukoista kuitua, joka voi auttaa alentamaan veren kolesterolia .; Muista ravintolähteistä omega-3-rasvahappoja. Muista ravintolähteistä omega-3-rasvahappoja ovat rypsiöljy, soijapavut ja soijaöljy. Nämä elintarvikkeet sisältävät pienempiä määriä omega-3-rasvahappoja kuin tehdä kalaa ja kalaöljyä, ja todisteet niiden hyötyä sydämen terveyteen ei ole yhtä vahva.

Osat, jotka liikkuvat heikosti saattaa olla vaurioitunut sydänkohtaus tai vastaanottaa liian vähän happea. Tämä voi viitata sepelvaltimotauti tai useita muita ehtoja.

Stressi testi. Jos oireita esiintyy useimmiten harjoituksen aikana, lääkäri voi pyytää teitä kävelemään juoksumatolla tai ratsastaa kuntopyörä aikana EKG. Tämä tunnetaan rasituskoe. Joissakin tapauksissa lääkitys edistää sydämesi sijasta voidaan käyttää liikuntaa.

Vaihtoehtoinen lääke

Jotkut stressitestejä tehdään käyttäen sydämen ultraäänitutkimuksessa. Esimerkiksi lääkäri voi tehdä ultraääni ennen ja jälkeen liikuntaa juoksumatolla tai polkupyörällä. Tai lääkäri voi käyttää lääkitystä edistää sydämesi aikana sydämen ultraäänitutkimuksessa.

Toinen stressitestin kutsutaan ydin- stressitestin auttaa mittaamaan veren virtausta sydänlihakseen levossa ja stressiä. Se muistuttaa rutiininomainen rasituskoe mutta kuvien lisäksi EKG. Merkkikaasua ruiskutetaan verenkiertoon, ja erityisiä kamerat voivat havaita alueita sydämessäsi, että saavat vähemmän verenkiertoa.

Alfalinoleenihappo (ALA); Artisokka; Ohra; Beta-sitosterolia (löytyy suullinen täydentää ja jotkut margariinit, kuten Promise Activ); Blond psyllium; kaakaota; Koentsyymi Q10; Valkosipuli; Kauralese (löytyy kaurahiutaleet ja koko kaura); Sitostanolia (löytyy suullinen täydentää ja jotkut margariinit, kuten Benecol)

Valmistautuminen tapaamisesta

Sydämen katetrointi tai angiogram. Jos haluat tarkastella verenvirtausta sydämesi, lääkäri voi pistää erityinen väriaine osaksi sepelvaltimoissa. Tätä kutsutaan varjoainekuvauksessa. Väriaine ruiskutetaan valtimoissa sydämen läpi pitkän, ohut, joustava putki (katetri), joka pujotetaan valtimo, yleensä jalassa, verisuonia sydämessä.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Tätä menettelyä kutsutaan sydämen katetrointi. Väriaine hahmotellaan kapeita kohtia ja tukoksia on röntgenkuvia. Jos käytössä on tukos, joka vaatii hoitoa, ilmapallo voidaan työntää katetrin läpi ja paineistetaan parantaa verenkiertoa omassa sepelvaltimoissa. Mesh putki (stentti) voidaan sitten käyttää pitämään laajentuneet valtimon auki.

Heart scan. Tietokonetomografia (CT) teknologia voi auttaa lääkäriä nähdä kalkkikertymät oman valtimoissa, joka voi kaventaa verisuonia. Jos merkittävä määrä kalsiumia on löydetty, sepelvaltimotauti voi olla todennäköinen.

CT sepelvaltimoiden varjoainekuvauksessa, jossa saat kontrasti väriaineen ruiskutetaan laskimoon aikana CT, myös voi tuottaa kuvia sydämesi valtimoissa.

ennaltaehkäisy

Hoito sepelvaltimotauti edellyttää yleensä elintapojen muutoksia ja tarvittaessa lääkkeet ja tietyt lääketieteelliset toimenpiteet.

Sitoutumalla seuraaviin terveiden elämäntapojen muutokset voivat mennä pitkä matka kohti edistää terveempää valtimoissa

Lisätietoa Sepelvaltimotauti

Lisää Sepelvaltimotauti

Erilaisia ​​lääkkeitä voidaan käyttää sepelvaltimotaudin hoidossa, mukaan lukien

Aspiriini. Lääkäri voi suositella ottamalla päivittäin aspiriinia tai muuta verenohennuslääkettä. Tämä voi vähentää taipumusta oman veren hyytymistä, joka voi estää tukkeutumisen oman sepelvaltimoissa.

Jos olet ollut sydänkohtaus, aspiriini voi estää tulevia hyökkäyksiä. On joitakin tapauksia, joissa aspiriini ei ole tarkoituksenmukaista, kuten jos on verenvuototauti tai olet jo jotakin muuta verenohennuslääkettä, joten kysy lääkäriltä ennen ottaa aspiriinia.

Joskus enemmän aggressiivinen hoito on tarpeen. Tässä muutamia vaihtoehtoja

Pallolaajennus ja stentti (sepelvaltimoiden revaskularisaatio). Lääkäri lisää pitkä, ohut putki (katetri) osaksi kaventuneet osa valtimoon. Lanka, jossa tyhjän ilmapallo johdetaan katetrin kaventunut alueelle. Pallo on sitten ilmalla, puristamalla talletukset vastaan ​​valtimoiden seinämien.

Stentti jätetään usein valtimoon auttaa pitämään valtimon auki. Jotkut stentit vapauttaa hitaasti lääkitys auttaa pitämään valtimon auki.

Saattaessaan sepelvaltimon stentin, lääkäri löytää tukos sydämesi valtimoissa (A) käyttäen sydämen katetrointitekniikkoja. Ilmapallo kärki katetrin täytetään laajentaa tukossa valtimo, ja metalliverkolla stentti asetetaan (B). Sen jälkeen, kun stentti on asetettu, valtimon pidetään auki stentti, joka mahdollistaa veren virtauksen läpi aiemmin estänyt valtimon (C).

Omega-3-rasvahapot ovat eräänlainen tyydyttymättömän rasvahapon, joka on ajateltu vähentää tulehdusta kaikkialla kehossa, osasyynä sepelvaltimotauti. Kuitenkin viimeaikaiset tutkimukset eivät ole osoittaneet niiden olevan hyödyllisiä. Lisää tutkimusta tarvitaan.

Lopeta tupakointi. Tupakointi on merkittävä riskitekijä sepelvaltimotauti. Nikotiini supistaa verisuonia ja pakottaa sydämesi työskentelemään kovemmin, ja hiilimonoksidin vähentää happea veressä ja vahingot limakalvon verisuonten. Jos tupakoit, lopetus on yksi parhaista tavoista vähentää riskiä sydänkohtaus .; Hallitsemaan verenpainetta. Kysy lääkäriltäsi verenpaineen mittaus vähintään kahden vuoden välein alkaen 18 vuoden iässä Jos olet 40-vuotias tai vanhempi, tai olet ikä 18-39, joilla on korkea riski korkea verenpaine, kysy lääkäriltäsi verta paine lukeminen vuosittain. Hän voi suositella useammin mittauksia, jos verenpaine on normaalia korkeampi tai sinulla on ollut sydänsairaus. Ihanteellinen verenpaine on yleensä alle 120 systolinen ja 80 diastolinen mitattuna millimetreinä elohopeaa (mmHg) .; Tarkista kolesteroli. Kysy lääkäriltäsi perustason kolesterolin testi, kun olet teidän 20s ja vähintään viiden vuoden välein. Jos testitulokset eivät sisällä toivottavia alueita, lääkäri voi suositella tiheämmin mittauksia. Useimmat ihmiset pitäisi pyrkiä LDL tason alle 130 milligrammaa per desilitra (mg / dl), eli 3,4 millimoolia litraa kohden (mmol / l). Jos on muita riskitekijöitä sydänsairaus, tavoite LDL voi olla alle 100 mg / dl (2,6 mmol / l) .; Pidä diabetes hallinnassa. Jos sinulla on diabetes, tiukka verensokerin hallintaan voi vähentää sydänsairauksien riskiä .; Lähteä liikkeelle. Liikunta auttaa saavuttamaan ja säilyttämään terveen painon ja ohjaus diabetes, kohonnut kolesteroli ja korkea verenpaine – kaikki riskitekijöitä sepelvaltimotauti. Kanssa lääkärin OK, tavoitteena noin 30 minuutista 60 minuuttiin kohtalaisen liikunnan useimmat tai kaikki viikonpäivinä .; Syödä terveellistä ruokaa. Sydän-terveellinen ruokavalio, kuten Välimeren ruokavalio, joka korostaa kasvipohjaisen elintarvikkeet, kuten hedelmät, vihannekset, kokonaiset jyvät, palkokasvit ja pähkinät – ja vähän tyydyttyneitä rasvoja, kolesterolia ja natriumia – voi auttaa hallitsemaan painoa, verenpaine ja kolesteroli. Syöminen yksi tai kaksi annosta kalaa viikossa on myös hyödyllistä .; Ylläpitää terveen painon. Ylipaino lisää riskiä sairastua sepelvaltimotautiin. Menettää jopa vain muutaman kilon voi auttaa alentamaan verenpainetta ja vähentää riskiä sairastua sepelvaltimotautiin .; Hallita stressiä. Vähennä stressiä niin paljon kuin mahdollista. Harjoittele terveellistä tekniikoita hallintaan stressi, kuten lihasten rentoutumista ja syvä hengitys.

Muita täydentää voi auttaa vähentämään verenpainetta tai kolesterolia tasolla kaksi osasyy sepelvaltimotauti. Nämä sisältävät

Varhaisvaiheen sepelvaltimotauti tuottaa usein mitään oireita, joten et voi löytää olet vaarassa kunnon kunnes rutiini lääkärintarkastus paljastaa sinulla on korkea kolesteroli tai korkea verenpaine. Joten on tärkeää saada säännöllisesti checkups.

Lopeta tupakoiminen; Ohjaus olosuhteet kuten korkea verenpaine, korkea kolesteroli ja diabetes; Pysy fyysisesti aktiivinen; Syö vähärasvainen, vähäsuolainen ruokavalio, joka on runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita; Ylläpitää terveen painon; Vähentää ja hallita stressiä

Jos tiedät on oireita tai riskitekijöitä sepelvaltimotaudin, olet todennäköisesti nähdä ensisijainen hoito lääkärin tai yleislääkäri. Lopulta kuitenkin, saatat olla tarkoitettu sydämen erikoislääkärin (kardiologi).

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä ja tietää, mitä odottaa lääkäriltä.

Elintapojen muutokset voivat auttaa estämään tai hidastaa etenemistä sepelvaltimotauti.

Lisäksi terveiden elämäntapojen muutoksia, muista merkitys säännöllisten terveystarkastusten. Joitakin tärkeimpiä riskitekijöitä sepelvaltimotauti – korkea kolesteroli, korkea verenpaine ja diabetes – ei ole oireita alkuvaiheessa. Varhainen havaitseminen ja hoito voi asettaa vaiheessa eliniän parempi sydämen terveyteen.

Sama elämäntapojen, jotka voivat auttaa hoitoon sepelvaltimotauti voi myös estää sitä kehittymästä ensimmäinen paikka. Johtavat terveiden elämäntapojen voi auttaa pitämään verisuonet vahva ja selkeä plakkien. Parantaa sydämen terveyttä, voit

Oireet ja hoito

1

 1

)