sijoiltaan kyynärpää

Sijoiltaan kyynärpää tapahtuu, kun luut, jotka muodostavat yhteisen pakotetaan pois linjasta – yleensä kun maa ojennettuun käteen aikana syksyllä. Kyynärpää on toiseksi yleisin sijoiltaan yhteinen jälkeen olkapää aikuisilla, ja yleisimmin sijoiltaan yhteisten lapsilla.

Pikkulasten saattaa sijoiltaan kyynärpää, joskus kutsutaan nursemaid kyynärpään, jos niitä nostetaan tai käännettynä niiden käsivarret.

Jos sinä tai lapsesi on sijoiltaan kyynärpää, hakeudu välittömästi lääkäriin. Komplikaatiot voi ilmetä, jos sijoiltaan kyynärpää puristaa tai vangitsee verisuonia ja hermoja, jotka palvelevat kyynärvarsi ja käsi.

Sijoiltaan kyynärpää voidaan yleensä oikaista ilman leikkausta. Kuitenkin, jos mutka on myös murtunut, ehkä tarvitse leikkausta.

Merkkejä ja oireita sijoiltaan kyynärpää sisältävät

Kun lääkäriin

Pikkulapsille nursemaid kyynärpää saattaa kokea kipua vain, kun kyseinen kyynärpää siirretään. Lapsi usein välttää käyttämällä käsivarren ja pitää sitä hieman taivutettuna vieressä elin.

Mitä odottaa lääkäriltä

Joskus, kyynärpää on vain osittain sijoiltaan. Osittaiseen hajautus voi aiheuttaa mustelmia ja kipua jossa nivelsiteet venytettiin tai repeytynyt.

Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos sinulla tai lapsellasi on äärimmäistä kipua tai ilmeistä vääristymistä kyynärpään.

Aikuisilla yleisimmät syyt sijoiltaan kyynärpää sisältävät

Vuonna lapsia tai nuoria, putoamasta ojennettuun käteen on myös yleinen syy sijoiltaan kyynärpää.

Lääkehoito

Pikkulapsilla, vamman usein tapahtuu, kun ylimääräistä vetämällä liikettä levitetään ojennetulla käsivarrella. Syyt tällaisia ​​vammoja sisältävät

Komplikaatiot sijoiltaan kyynärpää voi sisältää

Luultavasti hakeutumaan lääkäriin sairaalassa n päivystykseen tai kiireellistä hoitoa keskus. Voit kutsua ortopedi.

Lääkäri saattaa kysyä, miten vahinko tapahtui ja jos yhteinen ole koskaan sijoiltaan ennen.

Lääkäri tutkii huolellisesti loukkaantunut yhteinen ja tarkista, onko käsivarren tai käden on kylmä tai tunnoton – mikä osoittaisi puristuksiin valtimo tai hermo. Luultavasti tarvitaan röntgen tarkistaa murtuma luut, jotka muodostavat kyynärpään.

terapia

Jotkut sijoiltaan kyynärpäät mennä takaisin paikalleen itse. Useimmat kuitenkin tarvitse lääkäriä manipuloida luut takaisin niiden oikea suuntaus. Tätä menettelyä kutsutaan vähentämiseen.

Ennen vähennys sinä tai lapsesi voidaan antaa lääkitys lievittää kipua ja rentouttaa lihaksia.

Kun yhteinen luut ovat taas niiden tavanomaisen linjauksen, sinä tai lapsesi ehkä käyttää lastaan ​​tai rintareppu muutaman viikon. Saatat myös tehtävä fysioterapia harjoitukset parantaa liitoksen liikerataa ja voimaa.

Saatat tarvita leikkausta, jos

Vältä nosto tai keinuvat pienten lasten käsiään.

Leikkaus

käydä lääkärin