sijoiltaan lens opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Linssi on läpinäkyvä, kiekon muotoinen rakenne silmässä, joka keskittyy valon verkkokalvolle, jotta voimme nähdä selvästi. Se sijaitsee suoraan takana oppilas ja pysyy paikallaan hieno nivelsiteet (kova bändit kudosta) .; Sijoiltaan linssi on linssi, joka on siirtynyt pois paikaltaan, koska jotkin tai kaikki täydentävät nivelsiteiden ovat rikki. Jotkut ihmiset ovat syntyneet olosuhteet, jotka voivat aiheuttaa heikkoja nivelsiteiden ja ovat alttiita ottaa sijoiltaan linssi. Esimerkiksi noin puolet kaikista kanssa perinnöllinen sairaus nimeltä Marfan oireyhtymä kehittää sijoiltaan linssit. Sijoiltaan linssi voi myös olla seurausta trauma, kuten osuma silmään pallo tai nyrkki. Jos kaikki nivelsiteet ovat rikki niin, että linssi on löysä sisällä silmän linssiä pitää täysin irrallaan. Jos vain osa nivelsiteiden ovat rikki, linssi voidaan vetää pois keskustasta ja pidetään osittain irrotettu .; oireet; Sijoiltaan linssi aiheuttaa usein näön hämärtyminen. Määrä hämärtyminen riippuu laajuudesta irtoaminen ja sijoiltaan. Osittain irrottaa linssi ei saa aiheuttaa mitään oireita. Kun nivelsiteet tukevat linssi ovat vaurioituneet, iiris (pyöreä rakenne, joka antaa silmien sen väri) voi myös menettää tuen ja saattaa värisi .; Diagnoosi; Aikana silmätutkimukseen, lääkäri etsii linssin, joka näyttää off-keskus. Vuonna ilmeinen tapauksissa tämä ehto voidaan nähdä vain katsomalla silmiin. Useimmiten kuitenkin, lääkäri käyttää erityistä tippaa laajeta oppilas silmän nähdä linssin takana selvemmin .; Odotettu kesto; Nivelsiteet, jotka pitävät linssi paikallaan eivät parane tai kiinnitä. Ehto on pysyvä .; ehkäisy; Paras tapa estää linssin sijoiltaan on suojata silmät aina, varsinkin kun urheilusta. Suojalasit tai suojalaseja voi auttaa pitämään palloa, tikkuja, nyrkit tai muita objekteja lyömällä silmän suoraan. Ihmiset, joilla on alttius linssi sijoiltaan pitäisi olla erityisen varovainen, vaikka ne voivat ilmetä linssi sijoiltaan ilman traumaa .; hoito; Sijoiltaan linssi yleensä ei hoideta. Silmä on seurattava lääkärin määräajoin varmistaa ehto pysyy vakaana .; Jos häiriö liittyy muita silmä ongelmia tai vammoja, kuten kaihi tai verkkokalvon irtauma, saattaa olla tarpeen leikkaus poistaa linssi ja korvata se muovinen linssi .; Sumea näkö aiheuttama sijoiltaan linssejä usein voidaan korjata lasit .; Kun haluat soittaa Professional; Soita terveydenhuollon ammattilainen, jos koet sumea näkö jälkeen trauman silmään .; Ennuste; Lasit voidaan tarvita korjata epäselvä näyn sijoiltaan linssi. Joissakin tapauksissa, linssin samenee ajan, ja voi olla tarpeen korvata muovilinssi implantti .; Lisätietoa Dislocated Lens; Oire nappula; Eye Discharge; Kipu Eye

oireet

Sijoiltaan linssi aiheuttaa usein näön hämärtyminen. Määrä hämärtyminen riippuu laajuudesta irtoaminen ja sijoiltaan. Osittain irrottaa linssi ei saa aiheuttaa mitään oireita. Kun nivelsiteet tukevat linssi ovat vaurioituneet, iiris (pyöreä rakenne, joka antaa silmien sen väri) voi myös menettää tuen ja saattaa värisi .; Diagnoosi; Aikana silmätutkimukseen, lääkäri etsii linssin, joka näyttää off-keskus. Vuonna ilmeinen tapauksissa tämä ehto voidaan nähdä vain katsomalla silmiin. Useimmiten kuitenkin, lääkäri käyttää erityistä tippaa laajeta oppilas silmän nähdä linssin takana selvemmin .; Odotettu kesto; Nivelsiteet, jotka pitävät linssi paikallaan eivät parane tai kiinnitä. Ehto on pysyvä .; ehkäisy; Paras tapa estää linssin sijoiltaan on suojata silmät aina, varsinkin kun urheilusta. Suojalasit tai suojalaseja voi auttaa pitämään palloa, tikkuja, nyrkit tai muita objekteja lyömällä silmän suoraan. Ihmiset, joilla on alttius linssi sijoiltaan pitäisi olla erityisen varovainen, vaikka ne voivat ilmetä linssi sijoiltaan ilman traumaa .; hoito; Sijoiltaan linssi yleensä ei hoideta. Silmä on seurattava lääkärin määräajoin varmistaa ehto pysyy vakaana .; Jos häiriö liittyy muita silmä ongelmia tai vammoja, kuten kaihi tai verkkokalvon irtauma, saattaa olla tarpeen leikkaus poistaa linssi ja korvata se muovinen linssi .; Sumea näkö aiheuttama sijoiltaan linssejä usein voidaan korjata lasit .; Kun haluat soittaa Professional; Soita terveydenhuollon ammattilainen, jos koet sumea näkö jälkeen trauman silmään .; Ennuste; Lasit voidaan tarvita korjata epäselvä näyn sijoiltaan linssi. Joissakin tapauksissa, linssin samenee ajan, ja voi olla tarpeen korvata muovilinssi implantti .; Lisätietoa Dislocated Lens; Oire nappula; Eye Discharge; Kipu Eye

Diagnoosi

Aikana silmätutkimukseen, lääkäri etsii linssin, joka näyttää off-keskus. Vuonna ilmeinen tapauksissa tämä ehto voidaan nähdä vain katsomalla silmiin. Useimmiten kuitenkin, lääkäri käyttää erityistä tippaa laajeta oppilas silmän nähdä linssin takana selvemmin.

Kuinka kauan se kestää?

Nivelsiteet, jotka pitävät linssi paikallaan eivät parane tai kiinnitä. Ehto on pysyvä.

Miten estää tämän terveydentila

Paras tapa estää linssin sijoiltaan on suojata silmät aina, varsinkin kun urheilusta. Suojalasit tai suojalaseja voi auttaa pitämään palloa, tikkuja, nyrkit tai muita objekteja lyömällä silmän suoraan. Ihmiset, joilla on alttius linssi sijoiltaan pitäisi olla erityisen varovainen, vaikka ne voivat ilmetä linssi sijoiltaan ilman traumoja.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Sijoiltaan linssi yleensä ei hoideta. Silmä on seurattava lääkärin määräajoin varmistaa ehto pysyy vakaana.

Kun vierailla lääkäri

Soita terveydenhuollon ammattilainen, jos koet sumea näkö jälkeen trauman silmään.

Ennuste

Lasit voidaan tarvita korjata epäselvä näyn sijoiltaan linssi. Joissakin tapauksissa, linssin samenee ajan, ja voi olla tarpeen korvata muovilinssi implantti.