Siklosporiini (laskimoon) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkastaa vointiasi kun saat tätä lääkettä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun pitäisi edelleen saada se. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Vakavin merkkejä tästä reaktion ovat hyvin nopea tai epäsäännöllinen hengitys, haukkomaan henkeään, vinkuva hengitys, tai pyörtyminen. Muita merkkejä voivat muuttaa värin iho kasvoissa, erittäin nopea, mutta epäsäännöllinen syke tai pulssi, kihelmöivä paukamia iholla, kasvojen punoitusta, ja turvotusta tai turvotusta silmäluomien tai silmien ympärillä. Jos näitä haittavaikutuksia ilmenee, saada hätätilanteessa apua heti.

Tarkista lääkäriltä heti, jos jokin seuraavista oireista: verta virtsassa, muutos virtsaamistiheydessä tai virtsan määrän, hengitysvaikeudet, uneliaisuus, lisääntynyt jano, ruokahaluttomuus, pahoinvointi ja oksentelu, turvotus jalat tai sääret, tai heikkous. Nämä voivat olla oireita vakava munuaissairaus.

Hyperkalemia (korkea veren kaliumpitoisuus) voi esiintyä, kun saat tätä lääkettä. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on seuraavia oireita: vatsan tai vatsakipu, sekavuus, hengitysvaikeudet, sydämen rytmihäiriöitä, pahoinvointia tai oksentelua, hermostuneisuus, tunnottomuus tai pistely käsien, jalkojen tai huulet, hengenahdistusta, heikkoutta tai raskaus jaloissa. Älä käytä lisiä tai kaliumia sisältävät suolan korvikkeet ensin lääkärin kanssa.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, oksentelu, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä saada ihosyöpä tai syövän imusuoniston (lymfooma). Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet huolestunut tämän riskin.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä sairastua infektioita. Vältä on lähellä ihmisiä, jotka ovat sairaita, kun saat tätä lääkettä. Pese kädet usein. Kerro lääkärille, jos sinulla on jokin infektio, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Kerro lääkärille, jos olet joskus saanut tartunnan, joka ei mene pois tai infektio, joka pitää tulossa takaisin.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä sairastua harvinaisten ja vakavien virusinfektioiden, kuten progressiivinen multifokaalinen leukoenkefalopatia (PML) ja polyoomaviruk- liittyvä nefropatia (pvän). BK-virus saattaa vaikuttaa siihen, miten munuaisten toimintaan ja aiheuttaa munuais- epäonnistua. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: verinen virtsa, alentunut taajuus tai määrä virtsaa, lisääntynyt jano, ruokahaluttomuus, alaselässä tai kyljessä kipu, pahoinvointi, kasvojen, sormien, tai sääret, hengitysvaikeuksia, epätavallinen väsymys tai heikkous, oksentelu, tai painonnousu.

Samalla kun hoidetaan syklosporiini, ja hoidon lopettamisen jälkeen sen kanssa, ei ole mitään immunisointia (rokotteet) ilman lääkärin hyväksyntää. Siklosporiini alentaa kehon vastustuskykyä ja on mahdollista saatat saada tartunnan immunisoinnissa halutaan estää. Kuitenkin, se voi olla erityisen tärkeää saada tiettyjä immunisointia estää sairauden. Lisäksi muut henkilöt elävät omassa talossa ei tule ottaa suun kautta otettavan poliorokotteen koska on olemassa mahdollisuus ne voisivat kulkea poliovirus sinulle. Vältä myös henkilöt, jotka ovat äskettäin suun kautta otettavan poliorokotteen. Älä päästä lähelle niitä, eivätkä pysy samassa huoneessa niiden kanssa kovin pitkään. Jos et voi ottaa näitä varotoimenpiteitä, kannattaa harkita yllään suojaava kasvonaamio, joka kattaa nenän ja suun.

Joillakin potilailla (yleensä nuorilla potilailla), arkuus, turvotus tai verenvuoto, kumeja voi näkyä pian sen jälkeen, kun siklosporiinihoito aloitetaan. Harjaaminen ja hammaslangan hampaat huolellisesti ja säännöllisesti, ja hierovat ikeniä voi auttaa ehkäisemään tätä. Katso hammaslääkäri säännöllisesti on hampaita puhdistetaan. Tarkista lääkäri tai hammaslääkäri, jos sinulla on kysyttävää huolehtia hampaita ja ikeniä, tai jos havaitset sellaisia ​​arkuus, turvotus tai verenvuoto ikeniä.

Greippi ja greippimehu saattaa voimistaa siklosporiinin lisäämällä määrä tämän lääkkeen kehossa. Et saa syödä greippiä tai juo greippimehua saat tätä lääkettä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.