siklosporiini suun, suonensisäisen

Vain lääkärit ja hoito systeemisen immunosuppressiivinen hoito varten osoitetun sairauden pitäisi määrätä Sandimmune (R) (syklosporiini) ja Neoral (R) (siklosporiini, muokattu). Syklosporiini tulee antaa lisämunuaisen kortikosteroidit, mutta ei muiden immunosuppressiivisten aineiden kanssa. Lisääntynyt alttius infektioille ja mahdollinen kehittäminen lymfooman voi johtua immunosuppressiota. Syklosporiini ja siklosporiini, muunnetut eivät ole biologisesti samanarvoisia, eikä niitä voida käyttää vaihdellen ilman lääkärin valvontaa. Syklosporiini imeytyminen on epäsäännöllistä annetaan pitkäaikaisesti suun Sandimmune (R). Tarkkaile Cyclosporine veren toksisuuden välttämiseksi korkeiden pitoisuuksien ja mahdollisia hylkimisreaktion vuoksi alhainen.

Käyttää siklosporiini

Terapeuttinen luokka: Immuunijärjestelmä vähentävää

Farmakologiset Luokka: kalsineuriiniestäjästä

Kun potilas saa elinsiirto, elimistön valkosolujen yrittää päästä eroon (hylätä) siirrettyä elintä. Siklosporiini toimii estämällä immuunijärjestelmää estää valkosolujen yrittämästä päästä eroon siirretyn elimen.

Syklosporiini on erittäin vahva lääke. Se voi aiheuttaa haittavaikutuksia, jotka voivat olla hyvin vakavia, kuten korkea verenpaine, munuaissairaus tai maksasairaus. Se voi myös vähentää elimistön kykyä taistella infektioita. Sinä ja lääkärisi pitäisi puhua eduista syklosporiinia tekevät sekä riskit käyttää sitä.

syklosporiini on annettava ainoastaan ​​tai suorassa valvonnassa lääkärin.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka sitä ei erityisesti sisälly tuotemerkintöjen, syklosporiini käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairauksia

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Syklosporiini, seuraava tulee harkita

Ennen siklosporiini

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio syklosporiinia tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimukset suhteesta iän vaikutuksille syklosporiinin injektio ei ole tehty lapsipotilailla. Ei kuitenkaan lapsipotilailla tyypilliset ongelmat on dokumentoitu tähän mennessä.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä syklosporiini injektion vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla on todennäköisemmin on korkea verenpaine tai ikään liittyvän munuais-, maksa- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla potilailla siklosporiinin injektio.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun saat siklosporiini, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä syklosporiinin kanssa jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä syklosporiinin kanssa jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä syklosporiinin kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käyttöä siklosporiinin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle siklosporiini. syklosporiini annetaan neulan läpi sijoitetaan laskimoon.

syklosporiini annetaan yleensä 4-12 tuntia ennen elinsiirtoja. Tämän jälkeen lääkäri määrää sinulle suullista (suun) muodon Sandimmune®.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkastaa vointiasi kun saat siklosporiinia. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun pitäisi edelleen saada se. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

siklosporiini voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Vakavin merkkejä tästä reaktion ovat hyvin nopea tai epäsäännöllinen hengitys, haukkomaan henkeään, vinkuva hengitys, tai pyörtyminen. Muita merkkejä voivat muuttaa värin iho kasvoissa, erittäin nopea, mutta epäsäännöllinen syke tai pulssi, kihelmöivä paukamia iholla, kasvojen punoitusta, ja turvotusta tai turvotusta silmäluomien tai silmien ympärillä. Jos näitä haittavaikutuksia ilmenee, saada hätätilanteessa apua heti.

Tarkista lääkäriltä heti, jos jokin seuraavista oireista: verta virtsassa, muutos virtsaamistiheydessä tai virtsan määrän, hengitysvaikeudet, uneliaisuus, lisääntynyt jano, ruokahaluttomuus, pahoinvointi ja oksentelu, turvotus jalat tai sääret, tai heikkous. Nämä voivat olla oireita vakava munuaissairaus.

Hyperkalemia (korkea veren kaliumpitoisuus) voi esiintyä, kun saat siklosporiinia. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on seuraavia oireita: vatsan tai vatsakipu, sekavuus, hengitysvaikeudet, sydämen rytmihäiriöitä, pahoinvointia tai oksentelua, hermostuneisuus, tunnottomuus tai pistely käsien, jalkojen tai huulet, hengenahdistusta, heikkoutta tai raskaus jaloissa. Älä käytä lisiä tai kaliumia sisältävät suolan korvikkeet ensin lääkärin kanssa.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, oksentelu, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

siklosporiini voi lisätä riskiä saada ihosyöpä tai syövän imusuoniston (lymfooma). Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet huolestunut tämän riskin.

Oikea käyttö syklosporiinin

siklosporiini voi lisätä riskiä sairastua infektioita. Vältä on lähellä ihmisiä, jotka ovat sairaita, kun saat siklosporiinia. Pese kädet usein. Kerro lääkärille, jos sinulla on jokin infektio, ennen kuin aloitat siklosporiini. Kerro lääkärille, jos olet joskus saanut tartunnan, joka ei mene pois tai infektio, joka pitää tulossa takaisin.

siklosporiini voi lisätä riskiä sairastua harvinaisten ja vakavien virusinfektioiden, kuten progressiivinen multifokaalinen leukoenkefalopatia (PML) ja polyoomaviruk- liittyvä nefropatia (pvän). BK-virus saattaa vaikuttaa siihen, miten munuaisten toimintaan ja aiheuttaa munuais- epäonnistua. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: verinen virtsa, alentunut taajuus tai määrä virtsaa, lisääntynyt jano, ruokahaluttomuus, alaselässä tai kyljessä kipu, pahoinvointi, kasvojen, sormien, tai sääret, hengitysvaikeuksia, epätavallinen väsymys tai heikkous, oksentelu, tai painonnousu.

Samalla kun hoidetaan syklosporiini, ja hoidon lopettamisen jälkeen sen kanssa, ei ole mitään immunisointia (rokotteet) ilman lääkärin hyväksyntää. Siklosporiini alentaa kehon vastustuskykyä ja on mahdollista saatat saada tartunnan immunisoinnissa halutaan estää. Kuitenkin, se voi olla erityisen tärkeää saada tiettyjä immunisointia estää sairauden. Lisäksi muut henkilöt elävät omassa talossa ei tule ottaa suun kautta otettavan poliorokotteen koska on olemassa mahdollisuus ne voisivat kulkea poliovirus sinulle. Vältä myös henkilöt, jotka ovat äskettäin suun kautta otettavan poliorokotteen. Älä päästä lähelle niitä, eivätkä pysy samassa huoneessa niiden kanssa kovin pitkään. Jos et voi ottaa näitä varotoimenpiteitä, kannattaa harkita yllään suojaava kasvonaamio, joka kattaa nenän ja suun.

Joillakin potilailla (yleensä nuorilla potilailla), arkuus, turvotus tai verenvuoto, kumeja voi näkyä pian sen jälkeen, kun siklosporiinihoito aloitetaan. Harjaaminen ja hammaslangan hampaat huolellisesti ja säännöllisesti, ja hierovat ikeniä voi auttaa ehkäisemään tätä. Katso hammaslääkäri säännöllisesti on hampaita puhdistetaan. Tarkista lääkäri tai hammaslääkäri, jos sinulla on kysyttävää huolehtia hampaita ja ikeniä, tai jos havaitset sellaisia ​​arkuus, turvotus tai verenvuoto ikeniä.

Greippi ja greippimehu saattaa voimistaa siklosporiinin lisäämällä määrä syklosporiinin kehossa. Et saa syödä greippiä tai juo greippimehua saat siklosporiinia.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Varotoimet Vaikka käyttäminen siklosporiinia

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

syklosporiini Side Effects

siklosporiini

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Psoriasis Humira, metotreksaatti, Remicade, siklosporiini, Stelara, infliksimabi

Crohnin tauti Humira, budesonidi, atsatiopriini, Hyoskyamiini, Remicade, Lialda

Tulehduksellinen suolistosairaus prednisoni, deksametasoni, hydrokortisoni, budesonidi, atsatiopriini, Decadron

Elinsiirto, hylkääminen ennaltaehkäisevää atsatiopriini, takrolimuusi, siklosporiini, mykofenolaattimofetiili, CellCept, Imuran