synnynnäinen sydänvika lapsilla

Jos lapsella on synnynnäinen sydänvika, se tarkoittaa, että lapsi syntyi ongelma rakenteessa hänen sydämensä.

Jotkut synnynnäinen sydänvika lapsilla ovat yksinkertaisia ​​ja eivät tarvitse hoitoa, kuten pienen reiän välissä sydämen kammiot, joka sulkeutuu itsestään. Muut synnynnäinen sydänvika lapsilla ovat monimutkaisempia ja voi vaatia useita leikkauksia tehdään aikana useita vuosia.

Kun lääkäriin

Uutinen, että lapsellasi on synnynnäinen sydänvika voi jättää huolissasi lapsen terveyteen nyt ja tulevaisuudessa. Mutta oppiminen lapsesi synnynnäinen sydänvika voi auttaa ymmärtämään kunnossa ja tietää, mitä voit odottaa tulevina kuukausina ja vuosina.

Miten sydän toimii

Vakava synnynnäinen sydänvika yleensä ilmetä pian syntymän jälkeen tai sen aikana muutaman ensimmäisen elinkuukauden. Merkit ja oireet voivat sisältää

Miten sydänvika kehittyy

Vähemmän vakavat synnynnäinen sydänvika ei saa diagnosoitu, kunnes myöhemmin lapsuudessa, koska lapsi ei ehkä ole mitään havaittavia merkkejä ongelma. Jos oireet ovat ilmeisiä vanhemmilla lapsilla, ne voivat sisältää

Tyypit sydänvikoja

Vakava synnynnäinen sydänvika usein diagnosoitu ennen tai pian sen jälkeen, kun lapsi on syntynyt. Jos huomaat, että vauva on jokin oireita tai yläpuolella, soita lapsesi lääkärille.

Jos lapsi on jokin merkkejä tai oireita vähemmän vakavia sydänvian kuin hän kasvaa, soita lapsesi lääkärille. Lapsesi lääkäri voi kertoa, jos lapsesi oireet johtuvat sydänvika tai muu sairaus.

Sydän on jaettu neljään onttoon kammioihin, kaksi oikealla ja kaksi vasemmalla. Suorittaessaan sen perus työtä – pumppaus verta elimistöön – sydän käyttää sen vasemmalle ja oikealle puolelle eri tehtäviin.

Oikealla puolella sydän liikkuu verta keuhkoihin alusten kutsutaan keuhkojen verisuonia. Keuhkoissa, veren poimii happea palaa sydämen vasemman laidan kautta keuhkolaskimot. Vasemmalla puolella sydämen sitten pumppaa verta läpi aortan ja ulos muualle elimistöön.

Vuoden kuuden ensimmäisen raskausviikon, sydämen alkaa muotoutumassa ja alkaa pelaajan. Suuret verisuonet kulkevat ja sydämestä myös alkavat muodostaa tänä kriittisenä aikana tiineyden.

Se tässä vaiheessa vauvan kehityksessä että sydänvika voi alkaa kehittyä. Tutkijat eivät ole varma, mitä aiheuttaa suurimman osan näistä vioista, mutta he ajattelevat genetiikka, tiettyjä sairauksia, jotkut lääkkeet ja ympäristötekijät, kuten tupakointi, voi olla merkitystä.

On olemassa monia erilaisia ​​synnynnäinen sydänvika, jotka kuuluvat pääasiassa näihin ryhmiin

Reiät sydämessä. Reiät voivat muodostua väliset seinät sydämen kammioiden välillä tai suurten verisuonten jättää sydämeen. Nämä reiät mahdollistavat hapekasta ja happiköyhien verta sekoitetaan. Jos reiät ovat suuria ja paljon verta sekoitetaan, veri, joka päätyy kierrätetään läpi lapsen kehon ei tee niin paljon happea kuin normaali.

Joilla ei ole tarpeeksi happea voi aiheuttaa lapsen ihon tai kynnet näkyvän sinisen. Vauva voi myös kehittää oireita sydämen vajaatoiminnan, kuten hengenahdistusta, ärtyneisyys ja jalkojen turvotus, koska sekä happipitoista ja happea veren huono tulvii keuhkoihin.

Kammion väliseinän vika on reikä seinään välillä oikean ja vasemman kammiot alaosaan sydämen (kammiot). Eteisväliseinävian tapahtuu, kun siellä on reikä ylemmän sydämen kammiot (Atria).

Avoimen valtimotiehyen (PAY-tunt DUK-TUS Ahr-teer-e-O-sus) on sairaus, joka aiheuttaa aukon välillä keuhkovaltimon (sisältää hapetonta verta) ja aortan (sisältää happipitoista verta). Täydellinen atrioventricular kanava vika on sairaus, joka aiheuttaa reikä keskellä sydämen.

Tukkia veren virtauksen. Kun verisuonten tai sydämen venttiilit ovat kapeita takia sydänvika, sydän on työskenneltävä kovemmin pumppaamaan verta niiden läpi. Yleisimpiä tämän tyyppinen vika on keuhkojen ahtauma (stuh-NO-sis). Tämä tila ilmenee, kun venttiili, joka sallii veren kulkemisen oikean kammion keuhkoihin kautta keuhkovaltimon on liian kapea toimisi kunnolla.

Mitä voit tehdä

Mitä odottaa lääkäriltä

Testit diagnosoida synnynnäinen sydänvika

Pitkäaikainen hoito

Toinen tyyppi obstruktiivista vika on aorttastenoosi. Tässä tilassa aorttaläpän, joka mahdollistaa veren kulkea vasemmasta kammiosta ulos kehon kautta aortta, on liian kapea. Kaventunut venttiilit pakottaa sydänlihakseen työskentelemään kovemmin, joka lopulta johtaa paksuuntuminen ja laajentaa sydämen.

Epänormaali verisuonten. Useat synnynnäinen sydänvika tapahtua, kun verisuonet menossa ja sydämestä eivät muodosta oikein tai he eivät sijoitettu tietä he pitäisi olla.

Vika kutsutaan osaksi suurta valtimoiden on edellytys aiheuttama epänormaali verisuonten. Se tapahtuu, kun keuhkovaltimon ja aortta väärällä puolin sydämen.

Niin kutsuttu aortan koarktaatio tapahtuu, kun tärkeimmät verisuoni toimittaa verta elimistöön on liian kapea. Aortan koarktaatio aiheuttaa korkeaa verenpainetta.

Yhteensä poikkeava keuhkojen laskimoiden yhteys on vika, joka syntyy, kun verisuonet keuhkoista pitävät väärällä alueella sydämen.

Sydänläpän poikkeavuuksia. Jos sydänläpät voi avata ja sulkea oikein, veri ei virtaa sujuvasti.

Yksi esimerkki tästä vialle kutsutaan Ebstein anomalia. Vuonna Ebstein anomalia, tricuspid venttiili – joka sijaitsee välillä oikeaan eteiseen ja oikean kammion – on epämuodostunut ja usein vuotaa.

Toinen esimerkki on keuhkojen atresia, jossa keuhkojen venttiili puuttuu, aiheuttaa epänormaali veren virtaus keuhkoihin.

Useimmat synnynnäinen sydänvika johtua ongelmia aikaisin oman lapsen sydän kehitystä, jonka syytä ei tunneta. Tietyt ympäristö- ja geneettiset riskitekijät voivat olla merkitystä. Ne sisältävät

Lääkehoito. Tietyt lääkkeet raskauden aikana saattaa aiheuttaa synnynnäisiä epämuodostumia, kuten synnynnäinen sydänvika. Anna lääkärille täydellisen listan lääkkeitä otat ennen kuin yrität tulla raskaaksi.

Lääkehoito tiedetään lisäävän riskiä synnynnäinen sydänvika sisältävät talidomidin (THALOMID), akne lääkitys isotretinoiinia (Amnesteem, Claravis, Sotret), litium ja kouristuksenestotehoon sisältäviä lääkkeitä valproaatti.

Perinnöllisyys. Synnynnäinen sydänvika näyttäisi suvuittain ja niihin liittyy monia geneettisiä oireyhtymät. Monet lapset Downin oireyhtymä – joka aiheuttaa ylimääräinen 21. kromosomi (trisomia 21) – on sydänvika. Puuttuva pala (t) geneettisen materiaalin kromosomissa 22 aiheuttaa myös sydänvika.

Geneettinen testaus voidaan havaita tällaisia ​​vaivoja aikana sikiön kehitykseen. Jos sinulla on jo lapsi, jolla on synnynnäinen sydänvika, geneettinen ohjaaja voi arvioida kerroin, että seuraava lapsi on yksi.

Joitakin mahdollisia komplikaatioita, jotka voivat esiintyä, joilla on synnynnäinen sydänvika sisältävät

Tarve elinikäisen seurannan. Hoito lapsille, joilla on synnynnäinen sydänvika saa loppua leikkauksia tai lääkitys kun ne ovat nuoria.

Lapset, joilla on sydänvika olisi otettava huomioon heidän sydänoireita koko elämänsä, koska niiden vika voisi johtaa lisääntynyt riski sydämen kudoksen infektio (endokardiitti), sydämen vajaatoiminta tai sydämen venttiili ongelmia. Useimmat lapset, joilla on synnynnäinen sydänvika täytyy nähdä säännöllisesti kardiologian koko elämänsä.

Jos lapsi on hengenvaarallinen sydänvika, se todennäköisesti havaitaan pian syntymän jälkeen, tai mahdollisesti ennen syntymää osana rutiinia tentit raskauden aikana.

Jos epäilet lapsella on sydänvika myöhemmin lapsuudessa tai lapsuudessa, puhua lapsesi lääkäriin. Valmistaudu kuvailemaan lapsen oireita ja tarjota perheen sairaushistoria, koska jotkut sydänvika yleensä perinnöllistä.

Lapsesi lääkäri voi myös haluta tietää, jos lapsen äiti oli jokin sairaus tai käyttää mitään lääkkeitä tai alkoholia raskauden aikana, joka voi olla riskitekijä kehittää synnynnäinen sydänvika.

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Haluat ehkä kysyä seuraavat kysymykset

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi varata aikaa käydä läpi kaikki kohdat haluat viettää enemmän aikaa. Lääkäri voi pyytää

Lapsesi lääkäri voi aluksi epäillä ongelma, koska hän kuulee sivuääniä rutiini tentti. Sydämen sivuääni on ääni, joka syntyy, kun veri virtaa poikkeuksellisen sydämen läpi tai verisuoniin. Lapsesi lääkäri voi kuulla sydämen sivuääni stetoskooppi.

Useimmat sivuääniä ovat syyttömiä, mikä tarkoittaa, että ei ole sydänvika ja sivuääni ei ole vaarallista lapsen terveyteen. Jotkut sivuääniä kuitenkin voi tarkoittaa veri virtaa läpi lapsen sydän epätavallisen koska hänellä on sydänvika.

Jos se on mahdollista, lapsella on sydänvika, lääkäri tai lapsesi lääkäri voi määrätä useita testejä, jos lapsella on sydänvaivoja. Lisäksi säännöllinen fyysinen koe, nämä voisivat olla

Sydämen ultraäänitutkimus. Lapsesi lääkäri voi käyttää säännöllisesti sydämen ultraäänitutkimus diagnosoida synnynnäinen sydänvika, kun lapsi on syntynyt.

Tässä noninvasive testissä, lapsesi lääkäri tekee ultraääni tuottaa kuvia sydämen. Sydämen ultraäänitutkimuksessa avulla lääkäri nähdä lapsen sydän liikkeessä ja tunnistaa poikkeavuudet sydänlihakseen ja venttiilit.

Sydämen katetrointi. Tässä testissä, ohut, joustava putki (katetri) työnnetään verisuoneen at vauvan nivusten ja ohjataan sen ytimeen.

Katetrointi on joskus tarpeen, koska se voi antaa lapsesi lääkäriin paljon yksityiskohtaisemman kuvan lapsesi sydänvika kuin sydämen ultraäänitutkimuksessa. Lisäksi jotkut hoitokäytäntöjä voidaan tehdä aikana sydämen katetrointi.

Synnynnäinen sydänvika voi olla mitään pitkäaikaisia ​​vaikutuksia lapsen terveyteen – joissakin tapauksissa, kuten viat voivat turvallisesti mennä hoitamatta. Tietyt viat, kuten pieniä reikiä, voi jopa korjata itseään lapsesi ikäisille.

Jotkut sydän vikoja ovat kuitenkin vakavia ja vaatia hoitoa pian sen jälkeen he löydetty. Riippuen tyypistä sydänvika lapsella on, lääkärit hoitoon synnynnäinen sydänvika kanssa

Menetelmiä, joissa katetroinnin. Jotkut lapset ja aikuiset on nyt heidän synnynnäinen sydänvika korjataan katetrointitekniikkoja, jotka mahdollistavat korjaukset onnistumaan ilman kirurgisesti avaamalla rinnassa ja sydän. Toimenpiteissä, voidaan tehdä käyttäen katetroimiseksi lääkäri lisätään ohut putki (katetri) osaksi jalka suoneen ja ohjaa sen sydämeen avulla röntgenkuvia.

Kun katetri on sijoitettu paikalle vika, pieni työkaluja pujotetaan katetrin sydämeen korjata vian. Katetri menettelyjä voidaan usein käyttää korjata reikiä tai alueita kaventumista.

Korjata reikä keskellä, kuten eteisen väliseinän vika, katetri on kierteitetty läpi verisuonen reikään. Katetri on varustettu sateenvarjon kaltainen laite, joka avataan ja jätetään paikoilleen. Tämä pistokkeet reikä, ja ajan, normaali kudos kasvaa ajan laitteen.

Korjaaminen alueilla kaventuminen, kuten keuhkojen ahtauma, katetri on varustettu pieni ilmapallo, joka täytetään alueella, joka on kaventunut. Tämä luo laajemman alueen veren virrata.

Avosydänleikkaus. Joissakin tapauksissa, lapsesi lääkäri voi korjata lapsesi sydänvika käyttäen katetrin menettelyä. Näissä tapauksissa lapsesi saattaa joutua leikkaukseen korjata vian.

Tyyppi leikkaus lapsesi tarvitsee, riippuu siitä, missä määrin vika. Joillekin synnynnäinen sydänvika, kuten reikiä sydämessä, vähän invasiivisia sydänkirurgia voi olla vaihtoehto. Kuitenkin synnynnäinen sydänvika yleensä korjataan avosydänleikkaus.

Joko tyyppinen leikkaus vaatii pysäyttämään sydämen tilapäisesti ja käytetään sydän-keuhko kone kierrättämään verta elimistöön leikkauksen aikana. Suuri ero näiden kahden leikkauksia on, että vähän invasiiviset menettely, kirurgi voi toimia läpi kylkiluiden käyttämällä vain pieniä reikiä. In avosydänleikkaus, rinnassa on avattava.

Nämä leikkauksia ovat merkittäviä lääketieteellisiä toimenpiteitä ja voi vaatia huomattavan toipumisaika lapsellesi.

Lääkehoito. Mietoa synnynnäinen sydänvika, etenkin löytyy myöhemmin lapsuudessa tai aikuisiässä, voidaan hoitaa lääkkeillä, jotka auttavat sydämen toimimaan tehokkaammin. Ja joskus, synnynnäinen sydänvika ei voi liikennöidä, tai ei voida täysin korjata. Näissä tapauksissa lääkitys voi olla vaihtoehto.

Lääkkeet tunnetaan angiotensiinikonvertaasin (ACE) estäjät, angiotensiini II -reseptorin salpaajat (ARB), beetasalpaajat, ja lääkkeitä, jotka aiheuttavat nestehukkaa (diureetit) voi auttaa helpottamaan stressiä sydämeen alentamalla verenpainetta, sykettä ja määrä neste rinta. Tietyt lääkkeet voivat myös olla määrätty auttamaan rytmihäiriölääke (rytmihäiriöt).

Joskus, yhdistelmä hoitoja on tarpeen. Lisäksi jotkut katetri tai kirurgisten toimenpiteiden täytyy tehdä vaiheittain, yli vuosia. Toiset voivat tarvita toistettava kuin lapsen kasvaessa.

Jotkut lapset, joilla on synnynnäinen sydänvika vaativat useita menettelyjä ja leikkauksia läpi elämän. Vaikka tulokset lasten sydän vikoja ovat parantuneet huimasti, useimmat ihmiset, lukuun ottamatta niitä, joilla on hyvin yksinkertainen vikoja, vaatii jatkuvaa hoitoa, jopa sen jälkeen korjaavia leikkausta.

Elinikäisen seurannan ja hoidon. Vaikka lapsella on kirurgian hoitoon sydänvika, lapsen yleistilan täytyy tarkkailla loput hänen elämänsä.

Aluksi tämä tapahtuu pediatrisen kardiologi, ja sitten aikuinen kardiologi. Synnynnäinen sydänvika voi vaikuttaa lapsen aikuiselämään, koska sillä voidaan edistää muita terveysongelmia.

Kun lapsi ikääntyessä, on tärkeää muistuttaa hänelle on sydänsairaus, joka on korjattu ja tarve jatkuvaan hoitoon. Rohkaise lastasi säilyttää hänen lääkäri tiedotettu sydänvika ja menettelyt suoritettiin hoitaa ongelman.

Harjoitus rajoituksia. Vanhempien lasten synnynnäinen sydänvika voi huolehtia riskeistä karkea pelata ja toimintaa jopa hoidon jälkeen. Vaikka jotkut lapset saattavat tarvita rajoittaa määrää tai liikuntaa, monet voivat osallistua normaali tai lähes normaalia toimintaa.

Lapsesi lääkäri voi kertoa, mitkä toimet ovat turvallisia lapsellesi. Jos joitakin toimia tehdä aiheuta selvä vaaraa, lastasi osallistumaan muiden toimintojen sijaan keskitytään siihen, mitä hän ei voi tehdä. Vaikka jokainen lapsi on erilainen, useimmat lapset, joilla on synnynnäinen sydänvika kasvaa johtaa terveitä, tuottavaa elämää.

Infektio ehkäisy. Riippuen tyypistä synnynnäinen sydänvika lapsella on ollut, ja kirurgian käytetään korjaamaan se, lapsesi ehkä ottaa ylimääräisiä toimenpiteisiin tartuntavaaran.

Joskus synnynnäinen sydänvika voi lisätä infektioriskiä – joko limakalvon sydämen tai sydänläppien (infektoiva endokardiitti). Tämän riskin vuoksi, lapsi saattaa tarvita antibiootteja tartuntavaaran ennen muita leikkauksia tai hammashoitoon.

Lapset, jotka ovat todennäköisimmin on suurempi infektioriski kuuluvat ne, joiden vika korjattiin proteesin materiaali tai laite, kuten keinotekoinen sydän venttiili. Lapset, jotka on ollut leikkaus sijoittaa proteesiväline vuonna kuluneiden kuuden kuukauden aikana myös on korkeampi infektioriski. Kysy lapsesi kardiologi, jos ennaltaehkäisevät antibiootit ovat välttämättömiä lapsellesi.

On luonnollista monille vanhemmille tuntea huolissaan lapsen terveyteen, vaikka käsittelyn jälkeen synnynnäinen sydänvika. Vaikka monet lapset, joilla on synnynnäinen sydänvika voi tehdä samoja asioita lapsista ilman sydän vikoja voi, tässä on muutamia asioita pitää mielessä, jos lapsella on ollut synnynnäinen sydänvika

Koska tarkka syy useimmissa synnynnäinen sydänvika on tuntematon, se voi olla mahdollista estää näitä ehtoja. On kuitenkin olemassa joitakin asioita, voit tehdä, jotka saattavat vähentää lapsen yleistä riskiä synnynnäisiä epämuodostumia ja mahdollisesti sydämen vikoja, liian kuten

käydä lääkärin