syöpä tuki: käsittelevät tunteita ja pelkoja – aihe yleiskatsaus

Kun kuulet sanan “syöpä” huoli alkaa. Olen menossa selviytymään? Miten se tulee vaikuttamaan perheeni? En voinut näytä keskittyä mitään muuta syöpää, ja minusta tuntui kuin olisin menettänyt omia ajatuksiani. Ystävä ehdotti alkaa päiväkirjaa, ja olen todennut, että kirjoittamisen ajatukseni salli minun päästää niitä hieman. Laittamalla ne paperille jotenkin antoi heille vähemmän virtaa ylitseni; -Evelyn, 61

Aika jälkeen syövän diagnoosin voi olla hyvin vaikeaa. Sinä ja rakkaansa saattaa tuntua kaikenlaisia ​​tunteita. Polku eteenpäin saattaa tuntua sekavalta ja pelottavalta. Sinulla on todennäköisesti ajatukseni pyörivät päässäsi lainkaan tuntia päivällä ja yöllä.

Tee jokin näistä tuttuja?

On tavallista, että on paljon tunteita, tai ei mitään. Jokainen reagoi eri tavalla. Ja tunteita voi muuttua usein ilman varoitusta.

Nyt on aika keskittyä sietokykyä. Joustavuus on “sisäistä voimaa”, joka auttaa toipua jälkeen stressaavissa tilanteissa. Kun olet joustava, voit toipua nopeammin vastoinkäymisiä tai vaikeat muutokset, kuten sairaus.

Pelkään kipua ja haittavaikutuksia hoidon; En välitä miten syöpä muuttuu suhdettani puoliso; Olenko menossa kuolla; Kuka hoitaa perheeni jos minulle tapahtuu jotakin; Miksi minä; Mitä jos saan hyvin, mutta syöpä tulee takaisin myöhemmin; En halua olla taakka ystävilleni ja perheen kun olen sairas; En tiedä miten minä hallita maksaa kaikki minun lääkärin laskuja.