syövän ehkäisy yleiskatsaus (pdqто): ennaltaehkäisy [] -interventions, joiden tiedetään alentavan syöpäriskiä

Interventio on hoito tai toimet estämään tai hoitamaan sairautta tai parantaa terveyttä muilla tavoin. Useat tutkimukset ovat tehneet löytää keinoja pitää syövän käynnistymisen tai toistuvia (tulossa takaisin).

Esiintyvyys ja Mortalit; Arvioitu uutta tapausta ja kuolemantapauksia sappirakon (ja muut sappi) syöpään Yhdysvalloissa vuonna 2014: [1; Uusia tapauksia: 10650; Kuolemat: 3630; Syöpä että syntyy sappirakon on harvinaista; Kliiniset Ominaisuus; Yleisimpiä oireita aiheuttanut sappirakon syöpä ovat keltaisuus, kipu, ja kuumetta; Histopatologia ja Diagnostic; Potilailla, joiden pinnallinen syöpä (T1 tai rajoittuu limakalvoon) löytyminen patologinen tutkimus …

Kemopreventiossa on aineiden käyttö alentaa syöpäriskiä, ​​tai pitää se uusiudu. Aineet voivat olla luonnollisia tai tehty laboratoriossa. Jotkut kemopreventiivisiä aineita testataan ihmisiä, jotka ovat suuri riski tietyn syöpätyypin. Riski saattaa olla takia precancerous kunnossa, suvussa tai elintapoihin liittyvien tekijöiden.

Jotkut kemopreventiossa tutkimukset ovat osoittaneet hyviä tuloksia. Esimerkiksi selektiiviset estrogeenireseptorin modulaattorit (SERM), kuten tamoksifeeni tai raloksifeeni on osoitettu vähentävän naisten rintasyövän riski on suuri. Finasteridi ja dutasteridihoidon on osoitettu vähentävän eturauhasen syöpä.

Katso seuraava PDQ yhteenvetoja lisätietoja

Uusia tapoja estää syövän tutkitaan kliinisissä tutkimuksissa.

Kemopreventiossa aineita, tutkitaan kliinisissä tutkimuksissa sisältävät COX-2-estäjät. Niitä tutkitaan ehkäisyyn peräsuolen ja rintasyövän. Aspiriini tutkitaan ehkäisyyn peräsuolen syöpä.

Katso seuraava PDQ yhteenvetoja lisätietoja

Kliiniset tutkimukset ovat meneillään eri puolilla maata. Tarkista n PDQ Syöpä Clinical Trials Registry syövän ehkäisyyn kokeita, jotka ovat nyt hyväksyä potilailla.

Katso Web-sivuston lisätietoja syövän ehkäisyyn.

Tietoa tuotetaan ja antamat Nationa; Cance; Institute (). Tiedot tässä aiheeseen saattanut muuttua, koska se oli kirjoitettu. Saat uusimmat tiedot, ota yhteyttä Nationa; Cance; Institute kautta Internet-sivuilla osoitteessa http: /; cancer.gov tai soita numeroon 1-800-4-Cancer.

 Public Information National Cancer Institute