sytomegalovirus (CMV) infektio oireet

Ihon ja silmien keltaisuus (keltaisuus), lila ihon splotches tai ihottumaa tai molempia; Pieni koko syntyessään (tai alhaisen syntymäpainon) laajentuneessa perna, Laajentunut ja huonosti toimiva maksa; Keuhkokuume; Kohtaukset

Oireet vauvoille

Oireet ihmiset immuunipuutos

Vastasyntyneet tartunnan CMV kohdussa (synnynnäinen CMV), vauvoille, jotka tulevat tartunnan synnytyksen aikana tai pian synnytyksen jälkeen (perinataalisten CMV) – kuten kautta imetys – ja ihmisiä joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt ovat suuremmassa vaarassa sairastua oireita kuin ovat terveitä aikuisia.

Kun lääkäriin

Raskaana olevat naiset, jotka tulevat tartunnan ovat alhaiset tartuttaa viruksen lapsensa. Jos se on ensimmäinen kerta olet ollut infektio (ensisijainen CMV), tartuttaa viruksen vauva on korkeampi kuin se on aktivoitu uudelleen infektio. Lähetys tapahtuu yleensä ensimmäisen puoliskon aikana raskauden, yleensä ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Kun lapsi pitäisi nähdä lääkäriin

Useimmat vauvoille, jotka ovat sairastuneet ennen kuin ne syntyneet näkyvät terve syntyessään, mutta muutama ilmenee merkkejä ajan – joskus ei kuukausia tai vuosia syntymän jälkeen. Yleisin näistä myöhään esiintyvien merkkien kuuloa. Pieni määrä voi kehittyä näköhäiriöitä samoin.

Vauvat, joilla on synnynnäinen CMV sairaat syntyessään yleensä hyvin sairas. Merkkejä ja oireita ovat

Sairaus muistuttava mononukleoosin on yleisin esittely CMV ihmisiä joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt (heikentynyt immuunivaste). CMV voi myös hyökätä tiettyihin elimiin. Merkkejä ja oireita voivat olla

Useimmat ihmiset tartunnan CMV jotka ovat muuten terveitä kokemus vähän jos ollenkaan oireita. Kun ensimmäinen tartunnan, jotkut aikuiset voivat olla samanlaisia ​​oireita mononukleoosi, kuten väsymys, kuume ja lihassäryt.

Jos sinulla on heikentynyt immuunijärjestelmä ja sinulla on mitä voi olla merkkejä tai oireita CMV infektio, ota yhteyttä lääkäriin. CMV-infektio ihmisiä, joilla on heikentynyt immuniteetti voi olla kohtalokas. Ihmiset, jotka immuunipuolustus koska niitä on luuytimen tai elinsiirron näyttävät olevan suurin riski.

Jos kehittää mononukleoosi kaltainen sairaus, kun olet raskaana, ota yhteyttä lääkäriin, jotta voit arvioida CMV-infektio. Keskustele lääkärin mahdollisista riskeistä sikiötä jos olet virus.

Jos olet CMV mutta ovat muuten terveitä, ja sinulla on mitään lievä, yleistynyt sairaus, voisit olla aktivoituminen aikana. Käytännön itsehoito vaiheita, kuten saada paljon lepoa, pitäisi riittää kehon tartunnan hallitsemiseksi. Et todennäköisesti tarvitse nähdä lääkärin.

Jos tiedät tartutettiin CMV raskauden aikana, anna vauvan lääkäri tietää. Lääkärin tulisi seurata vauva varmistaa hänellä ei ole näkö tai kuulo-ongelmia. Kuitenkin vastasyntyneet, jotka ovat hyvin muuten eivät todennäköisesti kehittää hengenvaarallinen sairaus myöhemmin.

Kuume, keuhkokuume, ripuli, haavaumat ruoansulatuskanavassa, mahdollinen verenvuoto, hepatiitti, aivotulehdus (enkefaliitti), Behavioral muutoksista; Kohtaukset, Coma, Näköhäiriöt ja sokeus