syvä laskimotukos (DVT) tauti

Syvä laskimotukos (DVT) tapahtuu, kun veren hyytymistä (trombin) muodostaa yhdessä tai useammassa syvissä laskimoissa elimistössä, tavallisesti jaloissa. Syvä laskimotukos voi aiheuttaa jalka kipua tai turvotusta, mutta se voi tapahtua ilman mitään oireita.

Syvä laskimotukos voi kehittyä, jos sinulla on tiettyjä sairauksia, jotka vaikuttavat veren hyytymistä. Syvä laskimotukos voi myös tapahtua, jos eivät liiku pitkään aikaan, kuten leikkauksen jälkeen, onnettomuuden tai kun rajoittuvat sairaalassa tai vanhainkodissa bed.

oireet

Syvä laskimotukos on vakava tila, koska verta verihyytymiä voi lähteä liikkeelle, kulkevat verenkierrossa ja jättää keuhkoihin, estää veren virtausta (keuhkoveritulppa).

Turvotus sairaaseen osuudella. Harvoin voi olla turvotus molemmissa jaloissa .; Kipu jalassa. Kipu alkaa usein vasikka ja voi tuntua kouristelua tai arkuus.

Veritulppa jalka suoneen voi aiheuttaa kipua, lämpöä ja arkuutta teennäinen.

Syvä laskimotukos merkkejä ja oireita voivat olla

Syvä laskimotukos voi joskus esiintyä ilman havaittavia oireita.

Selittämätön äkillinen hengenahdistus; Rintakipua tai epämukavuutta, joka pahenee, kun hengittää syvään tai kun yskä; Huimaus tai huimausta tai pyörtyminen; Nopeat; Veren yskiminen

Jos ilmenee merkkejä tai oireita syvän laskimotukoksen, ota yhteyttä lääkäriin opastusta.

Peritäänkö veren hyytymistä häiriö. Jotkut ihmiset perivät sairaus, joka tekee niiden veren hyytymistä helpommin. Tämä perinnöllinen tila ei saa aiheuttaa ongelmia, ellei yhdistetään yhden tai useamman muun riskitekijöitä .; Pitkäaikainen vuodelepo, kuten aikana kauan sairaalassa, tai halvaus. Kun jalat pysyvät paikallaan pitkiä aikoja, vasikka lihakset eivät supistumaan auttaa veren kiertämään, mikä voi lisätä riskiä verihyytymiä .; Vamman tai leikkauksen. Vahinko laskimoon tai leikkaus voi lisätä riskiä verihyytymiä .; Raskaus. Raskaus lisää painetta suonet lantion ja jalat. Naisilla, joilla on perinnöllinen hyytymishäiriö ovat erityisen vaarassa. Riski verihyytymien raskaus voi jatkua jopa kuuden viikon kuluttua olet vauva .; Pillereitä tai hormonikorvaushoito. Ehkäisypillereitä (ehkäisypillerit) ja hormonikorvaushoito molemmat voivat lisätä veren kykyä hyytyä .; Being ylipainoisia tai lihavia. Ylipaino lisää painetta suonet lantion ja jalat .; Tupakointi. Tupakointi vaikuttaa veren hyytymistä ja liikkeeseen, joka voi lisätä riskiä laskimotukoksen .; Syöpä. Jotkut syövän muotoja korottaa aineiden veressä, jotka aiheuttavat veren hyytymistä. Jotkut syöpäsairauksien hoidossa myös lisätä riskiä verihyytymiä .; Sydämen vajaatoiminta. Henkilöt, joilla on sydämen vajaatoiminta on suurempi riski laskimotukoksen ja keuhkoveritulpan. Koska ihmiset, joilla on sydämen vajaatoiminta on jo rajoitettu sydämen ja keuhkojen toimintaa, aiheuttamia oireita pienikin keuhkoveritulppa näkyvät selvemmin .; Tulehduksellinen suolistosairaus. Suolistosairaudet, kuten Crohnin tauti tai haavainen paksusuolentulehdus, lisäävät DVT .; Henkilökohtainen tai suvussa syvän laskimotukoksen tai keuhkoveritulpan (PE). Jos sinä tai joku perheessäsi on ollut DVT tai PE ennen, olet todennäköisesti kehittää DVT .; Ikä. Koska yli 60 vuotta lisää riskiä DVT, vaikka se voi esiintyä missä iässä tahansa .; Istuminen pitkiä aikoja, kuten esimerkiksi ajettaessa tai lentävät. Kun jalat pysyvät vielä monta tuntia, vasikka lihakset eivät supistua, mikä auttaa normaalisti veren kiertämään. Veritulppia voi muodostua vasikoita jalkojen jos vasikka lihakset eivät liiku pitkiä aikoja.

syyt

Jos ilmenee merkkejä tai oireita keuhkoveritulppa – hengenvaarallinen komplikaatio syvän laskimotukoksen – ota välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Syvä laskimotukos ilmenee, kun veren hyytymistä muotoja suonissa, jotka ovat syvällä kehon, usein jaloissa. Veritulppa voi johtua mitään, joka estää veren kiertävän normaalisti tai hyytymistä kunnolla.

Monet tekijät voivat lisätä riskiä sairastua syvän laskimotukoksen (DVT), ja sitä enemmän sinulla on, sitä suurempi riski. Riskitekijöitä DVT sisältävät

A Sopimuksen komplikaatio liittyy syvä laskimotukos on keuhkoveritulppa.

Keuhkoveritulpan tapahtuu, kun verisuoni keuhkojen tukkeutuu veritulppa (trombin), joka kulkee keuhkoihin toisesta osa kehosta, yleensä jalassa.

Riskitekijät

Keuhkoveritulpan voi olla kohtalokas. Joten, on tärkeää pitää silmällä merkkejä ja oireita keuhkoveritulpan ja hakeutumaan lääkäriin, jos niitä ilmenee. Merkkejä ja oireita keuhkoveritulpan sisältävät

Selittämätön äkillinen hengenahdistus; Rintakipua tai epämukavuutta, joka pahenee, kun hengittää syvään tai kun yskä; Huimaus tai huimausta tai pyörtyminen; Nopeat; Veren yskiminen

komplikaatiot

Yhteinen komplikaatio, joka voi ilmetä, kun syvä laskimotukos on edellytys tunnetaan postphlebitic oireyhtymä, jota kutsutaan myös postthrombotic oireyhtymä. Tämä oireyhtymä käytetään kuvaamaan kokoelma oireita, kuten

Turvotus jalat (turvotus); Jalkakipu; Ihon värin; ihon haavaumat

Tämä oireyhtymä johtuu vaurioita suonet verestä hyytymistä. Tämä vaurio vähentää veren virtausta kyseisillä alueilla. Oireita postphlebitic oireyhtymä saattaa tapahtua vasta muutaman vuoden kuluttua laskimotukoksen.

Kirjoita mitään oireita sinulla on, mukaan lukien sellaiset, voi tuntua liity syvä laskimotukos .; Kirjoita tärkeitä henkilökohtaisia ​​tietoja, varsinkin jos on suvussa veren hyytymishäiriöt .; Listaa kaikki lääkkeet, vitamiinit tai lisäravinteet, että olet parhaillaan tai olet äskettäin .; Ota mukaan ystävä tai perheenjäsen nimeämistä, jos mahdollista. Joskus voi olla vaikea muistaa kaikki tiedot ja tämä henkilö saattaa auttaa muistamaan tärkeitä yksityiskohtia olet jäänyt tai unohtanut .; Valmistaudu keskustelemaan, jos olet ollut mitään sairaalahoitoon, sairaudet, leikkaus tai trauma viimeisen kolmen kuukauden tai jos olet äskettäin ollut matkalla yli kuusi tuntia kerralla .; Kirjoita lista kysymyksiä kysyä lääkäriltä.

Valmistautuminen varaamiseksi

Keuhkoveritulppa tapahtuu, kun verihyytymä saa jättämän valtimoon keuhkoissa, estää veren virtausta osa keuhkojen. Veritulppa useimmiten peräisin jalat ja matkustaa läpi oikealla puolella sydämen ja keuhkoihin.

Et yleensä ei ole aikaa tehdä mitään erityisiä valmisteluja lääkärin tapaaminen diagnosoida syvä laskimotukos. DVT pidetään hätätilanne, joten on tärkeää saada arvioida nopeasti.

Mikä on todennäköisin syy minun oireet ?; Millaisia ​​testejä tarvitsen ?; Mikä on paras hoito ?; Mikä asianmukainen liikuntaa minulle nyt, että olen ollut diagnosoitu syvä laskimotukos? Entä kun minun hyytymä mennyt ?; Joudunko rajoittaa minun liikuntaa tai matkasuunnitelmat ?; Mitä vaihtoehtoja ensisijainen lähestymistapa, että olet viittaa ?; Minulla on myös muita terveyttä. Miten voin parhaiten hoitaa nämä ehdot yhteen ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa että voin ottaa kotiini? Mitä sivustot suositella vierailevien?

Jos sinulla on aikaa ennen nimittämistä, se on hyvä idea valmistautua joitakin tietoja. Näin voit auttaa saamaan valmiina nimittämistä, ja mitä odottaa lääkäriltä.

Milloin alkaa ensiksi oireita ?; Oletko ollut aktiivinen viime aikoina, kuten istuen tai makuuasennossa pitkiä aikoja ?; Tee oireet vaivaavat sinua koko ajan, tai ne tulevat ja menevät ?; Kuinka vakavia oireita ?; Mitä, jos mitään, tekee oireet paranevat ?; Onko mitään pahentaa oireita ?; Onko teillä suvussa terveyteen liittyvistä ongelmista verihyytymien?

Valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta lääkärisi kanssa. Sillä syvä laskimotukos, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Esimerkkejä kysymyksiä lääkäri voi pyytää, sisältää

Ultraääni. Sauva kaltainen laite (anturi) päälle sijoitetaan osa kehon missä on hyytymä lähettää ääniaallot alueelle. Koska ääniaallot kulkevat oman kudoksen ja heijastaa takaisin, tietokone muuntaa aallot liikkuvan kuvan videotaulu. Hyytymä voi näkyä kuvassa .; Joskus sarja ultraääntä tehdään useiden päivien onko veritulppa kasvaa tai olla varma uuteen eivät ole kehittyneet .; Verikoe. Lähes kaikki ihmiset, jotka kehittävät vakavia syvä laskimotukos on kohonnut veren hyytymä-liuottamalla ainetta nimeltä D dimeeriä .; Venografia. Väriaine (varjoainetta) ruiskutetaan suureen laskimoon oman jalka tai nilkka. X-ray menettely luo kuvan laskimoissa jalat ja jalat, etsimään hyytymiä. Kuitenkin vähemmän invasiivisia menetelmiä diagnoosi, kuten ultraääni, voidaan yleensä vahvistaa diagnoosin .; CT tai MRI. Molemmat tietokonetomografia (TT) ja magneettikuvaus (MRI) voi tarjota visuaalisia kuvia laskimoon ja voi näyttää, jos sinulla on hyytymistä. Joskus hyytymä havaitaan, kun näitä tarkistuksia tehdään muista syistä.

Testit ja diagnoosi

Diagnosoida syvä laskimotukos, lääkäri kysyy joukon kysymyksiä siitä oireita. Sinulla on myös fyysinen tentti, jotta lääkäri voi tarkistaa minkä tahansa alueiden turvotusta, arkuutta tai värimuutoksia iholla. Riippuen siitä, kuinka todennäköisesti olet saada veritulppa, lääkäri voi ehdottaa lisätestejä, kuten

Verenohennuslääkkeitä. Lääkkeitä käytetään syvä laskimotukos käyttää myös antikoagulantteja, kutsutaan joskus myös verenohennuslääkkeitä, aina kun mahdollista. Nämä ovat lääkkeitä, jotka vähentävät veren kykyä hyytyä. Vaikka ne eivät rikkoudu nykyisiä verihyytymiä, he voivat estää veritulppien saada isompi tai vähentää riskiä sairastua ylimääräisiä hyytymiä .; Yleensä sinun on ensin annettava laukaus tai infuusio verenohennuslääkettä hepariinia muutaman päivän. Käynnistyksen jälkeen hepariini injektiot, hoidon jälkeen voi olla toinen ruiskeena verenohennuslääkettä, kuten enoksapariinia (Lovenox), daltepariinilla (Fragmin) tai fondaparinuuksilla (Arixtraa). Muita verenohennuslääkkeitä voidaan antaa pillerin muodossa, kuten varfariinia (Coumadin, Jantoven) tai rivaroksabaani (Xarelto). Uudempi verenohennuslääkkeitä voi myös tarjota muita vaihtoehtoja lähitulevaisuudessa .; Voit joutua verenohennuslääkkeitä kolme kuukautta tai kauemmin. Jos määrätty mitään näistä verenohennuslääkkeitä, on tärkeää ottaa lääkitystä juuri niin kuin lääkäri käskee. Veri-harvennus lääkkeet voivat olla vakavia haittavaikutuksia, jos otat liikaa tai liian vähän .; Voit joutua ajoittain verikokeita kuinka kauan kestää oman veren hyytymistä. Raskaana olevat naiset eivät saisi tehdä tiettyjä verta ohentavia lääkkeitä .; Clotbusters. Jos käytössä on vakavampi tyyppi syvän laskimotukoksen tai keuhkoveritulpan, tai jos muut lääkkeet eivät toimi, lääkäri voi määrätä eri lääkkeitä .; Yksi ryhmä lääkkeitä kutsutaan trombolyytit. Nämä lääkkeet, nimeltään kudosplasminogeeni- aktivaattorien (TPA), annetaan kautta IV linjan hajottaa verihyytymiä tai voidaan antaa katetrin kautta sijoitettu suoraan hyytymään. Nämä lääkkeet voivat aiheuttaa vakavia verenvuotoja ja niitä käytetään ainoastaan ​​hengenvaarallisia tilanteita. Näistä syistä trombolyyttinen lääkkeitä annetaan vain teho-osastolla sairaalassa .; Suodattimet. Jos et voi ottaa lääkkeitä verenohennuslääkkeitä, suodatin voidaan sijoittaa suureen suoneen – onttolaskimossa – vatsaan. Alaonttolaskimon suodatin estää hyytymistä että irtautumaan majapaikka keuhkoihin .; Tukisukat. Nämä auttavat estämään liittyvän turvotuksen syvä laskimotukos. Nämä sukat ovat kuluneet jalat välillä jalat tasosta polvet .; Tämä paine auttaa vähentämään todennäköisyyttä, että veren kokoavat ja hyytymistä. Kannattaa käyttää näitä sukkia päivällä klo ainakin kaksi tai kolme vuotta, jos mahdollista. Tukisukat voi estää postphlebitic oireyhtymä.

Ultraääni. Sauva kaltainen laite (anturi) päälle sijoitetaan osa kehon missä on hyytymä lähettää ääniaallot alueelle. Koska ääniaallot kulkevat oman kudoksen ja heijastaa takaisin, tietokone muuntaa aallot liikkuvan kuvan videotaulu. Hyytymä voi näkyä kuvassa.

Joskus sarja ultraääntä tehdään useiden päivien onko veritulppa kasvaa tai olla varma uusi ei ole kehittynyt.

Hoidot ja huumeet

Syvä laskimotukos kohtelun tarkoituksena on estää hyytymän saamasta mitään suurempia, sekä estää hyytymä murtumasta irti ja aiheuttaa keuhkoveritulpan. Sen jälkeen tavoitteena tulee vähentää mahdollisuuksia syvä laskimotukos toistuisi.

Syvä laskimotukos hoitovaihtoehtoja sisältävät

Tarkista lääkäriltä säännöllisesti, onko lääkitystä tai hoitoja on muutettava. Jos varfariinia (Coumadin, Jantoven), tarvitset verikoe, kuinka hyvin veren hyytymistä .; Ota verenohennuslääkkeitä ohjeiden mukaan. Jos olet ollut syvä laskimotukos, voit olla verenohennuslääkkeitä vähintään kolme-kuusi kuukautta .; Katso kuinka paljon K-vitamiinia syöt jos varfariinia. K-vitamiini voi vaikuttaa varfariinin teoksia. Vihreät lehtivihannekset ovat korkeat vitamiini K. Tarkista lääkäriltä tai ravitsemusterapeutin ohjeita ruokavaliosta jos olet varfariinia .; Ole hakevat runsasta verenvuotoa, joka voi olla sivuvaikutuksena lääkitystä kuten verenohennuslääkkeitä. Keskustele lääkärisi kanssa toimista, jotka voisivat aiheuttaa mustelmia tai saada leikata, koska pienikin vahinko voi tulla vakava, jos olet verenohennuslääkkeitä .; Liikkua. Jos olet ollut lepoon, koska leikkauksen tai muiden tekijöiden, sitä nopeammin saat liikkuvat, sitä epätodennäköisempää verihyytymiä kehittyy .; Wear kompressiosukille estämään verihyytymien jaloissa, jos lääkäri suosittelee niitä.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Verenohennuslääkkeitä. Lääkkeitä käytetään syvä laskimotukos käyttää myös antikoagulantteja, kutsutaan joskus myös verenohennuslääkkeitä, aina kun mahdollista. Nämä ovat lääkkeitä, jotka vähentävät veren kykyä hyytyä. Vaikka ne eivät rikkoudu nykyisiä verihyytymiä, he voivat estää veritulppien saada isompi tai vähentää riskiä sairastua ylimääräisiä hyytymiä.

ennaltaehkäisy

Yleensä sinun on ensin annettava laukaus tai infuusio verenohennuslääkettä hepariinia muutaman päivän. Käynnistyksen jälkeen hepariini injektiot, hoidon jälkeen voi olla toinen ruiskeena verenohennuslääkettä, kuten enoksapariinia (Lovenox), daltepariinilla (Fragmin) tai fondaparinuuksilla (Arixtraa). Muita verenohennuslääkkeitä voidaan antaa pillerin muodossa, kuten varfariinia (Coumadin, Jantoven) tai rivaroksabaani (Xarelto). Uudempi verenohennuslääkkeitä voi myös tarjota muita vaihtoehtoja lähitulevaisuudessa.

Voit joutua verenohennuslääkkeitä kolme kuukautta tai kauemmin. Jos määrätty mitään näistä verenohennuslääkkeitä, on tärkeää ottaa lääkitystä juuri niin kuin lääkäri käskee. Veri-harvennus lääkkeet voivat olla vakavia haittavaikutuksia, jos otat liikaa tai liian vähän.

Voit joutua ajoittain verikokeita kuinka kauan kestää oman veren hyytymistä. Raskaana olevat naiset eivät saa ottaa tiettyjä veren harvennus lääkkeitä.

Lisätietoa Syvä laskimotukos (DVT)

Clotbusters. Jos käytössä on vakavampi tyyppi syvän laskimotukoksen tai keuhkoveritulpan, tai jos muut lääkkeet eivät toimi, lääkäri voi määrätä eri lääkkeitä.

Yksi ryhmä lääkkeitä kutsutaan trombolyytit. Nämä lääkkeet, nimeltään kudosplasminogeeni- aktivaattorien (TPA), annetaan kautta IV linjan hajottaa verihyytymiä tai voidaan antaa katetrin kautta sijoitettu suoraan hyytymään. Nämä lääkkeet voivat aiheuttaa vakavia verenvuotoja ja niitä käytetään ainoastaan ​​hengenvaarallisia tilanteita. Näistä syistä trombolyyttinen lääkkeitä annetaan vain teho-osastolla sairaalassa.

Lisää Syvä laskimotukos (DVT)

Tukisukat. Nämä auttavat estämään liittyvän turvotuksen syvä laskimotukos. Nämä sukat ovat kuluneet jalat välillä jalat tasosta polvia.

Tämä paine auttaa vähentämään todennäköisyyttä, että veren kokoavat ja hyytymistä. Kannattaa käyttää näitä sukkia päivällä klo ainakin kaksi tai kolme vuotta, jos mahdollista. Tukisukat voi estää postphlebitic oireyhtymä.

Kompressiosukille, jota kutsutaan myös tukisukat, pakata jalat, edistää verenkiertoa. Sileää hovimestari voi auttaa laittaa sukat.

Kun olet saanut hoitoa veritulppariski sinun täytyy katsella ruokavalio ja etsiä merkkejä runsasta verenvuotoa, sekä ryhtyä toimiin estää toiseen DVT. Jotkut asiat voit tehdä sisällyttää

Voit estää syvä laskimotukos, joitakin yhteisiä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä ovat seuraavat

Vältä istuu edelleen. Jos olet ollut leikkaus tai ovat olleet vuodelevossa muista syistä, yrittää päästä liikkeelle mahdollisimman pian. Jos istut jonkin aikaa, yritä ylittää jalat koska tämä voi rajoittaa verenkiertoa. Jos olet matkalla pitkän matkan autolla, lopeta tunnin välein tai niin, ja kävellä.

Jos olet lentokoneessa, yritä seistä tai kävellä satunnaisesti. Jos et voi tehdä sitä, ainakin yrittää käyttää oman sääret. Kokeile nostamalla ja laskemalla kantapäät pitäen varpaat lattialle, sitten nostamalla varpaita kun kantapäät ovat lattialla.

Toteuttaa kaikki määrätty lääkitys ohjeiden mukaan. Jos sinulla on leikkaus, kuten ortopedisen kirurgian, sinun todennäköisesti annetaan verenohennuslääkkeitä kun olet sairaalassa. Lääkäri voi myös määrätä aspiriinia tai muita lääkkeitä, jotka estävät hyytymistä otettava jonkin aikaa leikkauksen jälkeen .; Vältä istuu edelleen. Jos olet ollut leikkaus tai ovat olleet vuodelevossa muista syistä, yrittää päästä liikkeelle mahdollisimman pian. Jos istut jonkin aikaa, yritä ylittää jalat koska tämä voi rajoittaa verenkiertoa. Jos olet matkalla pitkän matkan autolla, lopeta tunnin välein tai niin, ja kävellä .; Jos olet lentokoneessa, yritä seistä tai kävellä satunnaisesti. Jos et voi tehdä sitä, ainakin yrittää käyttää oman sääret. Kokeile nostamalla ja laskemalla kantapäät pitäen varpaat lattialle, sitten nostamalla varpaita kun kantapäät ovat lattialla .; Tee elintapojen muutoksia. Laihtua ja lopettaa tupakointi. Lihavuus ja tupakointi lisäävät riskiä syvä laskimotukos .; Hanki säännöllinen liikunta. Liikunta alentaa riskiä veritulppa, mikä on erityisen tärkeää ihmisille, jotka joutuvat istumaan paljon tai matkustaa usein.

1

)