täydentäviä kiputerapia: mitä muuta voit tehdä kivun?

Kivunhallinta Trends

Toisinaan on välttämätöntä ottaa opioidien kipulääkettä, mutta lääkäri haluaa sinua ottamaan alimman annosta mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Kipu on normaali osa elämää: nyljetty polvi, jännitteitä päänsärky, luunmurtuma. Mutta joskus kipu muuttuu krooniseksi – ongelma tutkimaan lääkärin kanssa. kysyi Eduardo Fraifeld, MD, puheenjohtaja Academy of Pain Medicine, auttaa lukijaa ymmärtämään akuuttia vs. krooninen kipu.

Sinulla on useita vaihtoehtoja. Haasteena on löytää oikea yhdistelmä hoitoja sinulle.

Voit kokeilla aktiivista hoitoa, joka perustuu ajatukseen, että oikeanlainen liikunta voivat vähentää kipua ja lisätä joustavuutta, voimaa, kestävyyttä, ja toiminta.

Muutama näistä tekniikoista yhdistyvät liikettä tarkkaavaisuus. Ajatus on, että rauhoittava mielesi, keho on vähemmän herkkä kipua.

Tietystä liikuntaa tai koulutus, joka tulee olemaan tehokkain sinulle riippuu lähteestä kipua. Lääkäri tai fysioterapeutti voi auttaa suunnittelemaan paras ohjelma sinulle.

Toiminnallinen harjoittelu: Nämä harjoitukset on suunniteltu auttamaan sinua suorittaa yksinkertaisia ​​päivittäistä toimintaa, kuten nosto, kuljettaa, työntämällä, vetämällä, päästä, ja taivutus. Ne sisältävät asioita, kuten kyykky ja lunges.

Tai chi: Tämä vähän vaikutusta liikunta liittyy hitaita, sulavat liikkeet sovitetaan yhteen syvä Hengitä. Se parantaa mielen ja kehon yhteys.

Qi gong: Tämä käytäntö Kiinan liike voidaan parantaa keskittymistä, ryhtiä, tasapainoa, liikerataa, ja luottamus.

Yoga: Tämä vanha käytäntö – joka yhdistää fyysisen asennot ja liikkeen, hengitysharjoituksia, ja meditaatio – on osoittautunut tehokkaaksi tietyissä kiputilat.

Kipu tuntuu läpi aistejasi ja tunteita. Jos voit rauhoittaa ja rentouttaa aivot, voit vaikuttaa siihen, miten kipu saa käsitellä ja saatat tuntea paremmin. Voit keskeyttää sykli psykologisia ja käyttäytymiseen tekniikoita.

Kognitiivinen käyttäytymisterapia terapia: Tämä mielen-over-asia lähestymistapa on parhaiten tutkittu ja tehokkain psykologista hoitoa kipua. Se auttaa saamaan taidot tunnistaa ja muuttaa negatiivisia ajatuksia, mikä puolestaan ​​vähentää negatiivisia tunteita. Sinä haluavat saada paremmin hallita tunteita, joten voit saada käsitellä oman epämukavuutta.

Ruumiin interventiot: Nämä rentoutumista tekniikoita voi auttaa hallitsemaan kipua. Ne sisältävät asioita, kuten Biofeedback, meditaatio, kuvia, ja hypnoosi.