varhain alkanut Alzheimerin: kun oireet alkavat ennen 65

Kuinka yleistä on varhain alkanut Alzheimerin?

Kun Alzheimerin alkaa keski-iässä, diagnosoida saattaa todennäköisemmin. Tämä harvinainen Alzheimerin vaikuttaa työhön, talouteen ja perhe.

Mikä aiheuttaa sen?

Varhain alkanut Alzheimerin tauti on harvinainen dementian muoto, joka iskee ihmiset nuorempi kuin 65-vuotiaana Glenn E. Smith, Ph.D., neuropsykologi, Rochester, Minn., Vastaa kysymyksiin tämän ehdon.

Jos varhain alkanut Alzheimerin kulkee perheeni, minun pitäisi saada testattu sitä?

Kaikista ihmiset, jotka ovat Alzheimerin tauti, noin 5 prosenttia oireita ennen ikää 65. jos 4 miljoonaa amerikkalaista on Alzheimerin, ainakin 200000 ihmistä on varhain alkanut muoto taudista.

Onko varhain alkanut Alzheimerin edistystä nopeammin?

Varhain alkanut Alzheimerin on ollut tiedossa kehittää vuotiaille 30 ja 40, mutta se on hyvin harvinaista. Se on enemmän yhteistä nähdä jonkun hänen 50s, jolla on sairaus.

Jotkut ihmiset varhain alkanut Alzheimerin on yhteistä muodossa tauti, ja asiantuntijat eivät tiedä, miksi nämä ihmiset saavat taudin nuorempina kuin toiset.

Useimmille kuitenkin varhain alkanut Alzheimerin kulkee suvussa. He todennäköisesti vanhempi tai isovanhempi, joka kehitti myös Alzheimerin nuorempina.

Varhain alkanut Alzheimerin että suvuittain liittyy kolme geeniä, jotka poikkeavat APOE geenistä, jotka voivat lisätä riskiä sairastua Alzheimerin yleensä. Geneettinen polku perintö on paljon voimakkaampaa varhain alkanut Alzheimerin. Jos sinulla on geneettinen mutaatio yhdellä näistä kolme geeniä – APP, PSEN 1 tai PSEN 2 – voi kehittyä Alzheimerin ennen ikää 65.

Se on henkilökohtainen päätös, että vain voit tehdä. Jokainen, joka on pitäen sitä olisi jatkettava perinnöllisyysneuvonnan – tutkimaan etuja ja haittoja etukäteen.

Esimerkiksi, se voi olla hyödyllistä tarkastella, miten positiivinen testi voi vaikuttaa kelpoisuuden pitkäaikaishoidon, vammaisuuteen ja henkivakuutuksen.

Toisaalta, jos tiedät kuljettaa muoto varhain alkanut geenit, saatat pystyä ryhtymään toimenpiteisiin helpottaa sinulle ja läheisillesi selviytyä taudin vaikutuksia.

On käsitys, että se, mutta se ei ole tukena ydintietoa. Se riippuu siitä, mitä päätepistettä käytät oman mittaus. Jos päätepiste on ottamista hoitokodissa, joka voi tapahtua aikaisemmin, että varhain alkanut ryhmä – mutta vain koska heidän puolisonsa tai kumppaninsa voi olla enemmän asioita käsitellä, kuten lasten ja työpaikkoja kuin vanhemmat puolisot tekevät.

Esimerkiksi ihmisiä, jotka ovat varhain alkanut Alzheimerin on usein vielä lapsia kotona. He tai heidän puolisonsa tai kumppaninsa voi olla iäkkäät vanhemmat, jotka tarvitsevat hoitoa, too. Usein ihmiset voivat itse hukkua hoitavat vanhuksia vanhemmat, rakkaasi varhain alkanut Alzheimerin ja heidän lapsensa kaikki samaan aikaan.

Onneksi resurssit ovat käytettävissä tukea ihmisten Alzheimerin huolehtimaan itsestään ja toiminta omalla mahdollisimman pitkään. Monet resurssit ovat saatavilla myös omaishoitajien. Tuki, joka voi olla välttämätöntä, kun käsitellään varhain alkanut Alzheimerin.

Tarkka diagnoosi on kriittinen, jotta voit selittää ehto työnantajan ja ehkä järjestää kevyempi työtaakka tai helpompaa aikataulu. Perhesyistä se on vieläkin tärkeämpää.

Diagnoosi on perustavanlaatuinen auttaa perheen vastata asianmukaiset ymmärrystä ja myötätuntoa. Lisäksi täydellinen arviointi sulkea pois palautuvia dementiaa, jotka saattavat parantaa hoidon.

Kuinka tärkeää on saada tarkka diagnoosi?

käydä lääkärin