veren yskiminen: syyt, testejä, hoitoja, ja lisää

Veren yskiminen (Veriyskä) voi olla merkki vakavasta sairaudesta. Infektiot, syöpä, ja ongelmia verisuonissa tai keuhkoissa itse voivat olla vastuussa. Veren yskiminen vaatii yleensä lääketieteellisen arvioinnin ellei hemoptysis johtuu keuhkoputkentulehdus.

On monia mahdollisia syitä veren yskiminen. Syitä yskä verta sisältävät

Veriyskä voi tulla myös verenvuotoa ulkopuolelta keuhkoihin ja hengitysteihin. Vaikea nenäverenvuoto tai oksentelua verta mahasta voi aiheuttaa veren valuva henkitorvi (henkitorvi). Veri on sitten yski, esiintyy niin Veriyskä.

Monissa ihmiset Veriyskä, syytä ei koskaan tunnistettu. Useimmat ihmiset, joilla on selittämättömiä Veriyskä enää veren yskiminen kuusi kuukautta myöhemmin.

Henkilöiden, jotka ovat veren yskiminen, testaus keskittyy Laskettaessa verenvuotoa ja mahdolliset riskit hengitys. Syy hemoptysis on silloin tunnistaa. Testit veren yskiminen kuuluu

Historia ja lääkärintarkastus. Puhumalla ja tutkimalla joku, joka veren yskiminen, lääkäri kerää johtolankoja, jotka auttavat tunnistamaan syyn.

Keuhkojen röntgenkuvauksessa. Tämä testi voi näyttää massa rinnassa, alueet nesteen tai ruuhkia keuhkoihin, tai olla täysin normaalia.

Tietokonetomografia (CT). Tuottamalla yksityiskohtaisia ​​kuvia rakenteiden rinnassa, CT voi paljastaa joitakin syitä veren yskiminen.

Bronkoskopia. Lääkäri ennakot endoskoopin (joustava putki, jossa on kamera sen pää) kautta nenän tai suun osaksi henkitorvi ja hengitysteihin. Käyttäen bronkoskopia, lääkäri saattaa pystyä tunnistamaan syyn Veriyskä.

Täydellinen verenkuva (CBC). Testi määrän valkoisia ja punaisia ​​verisoluja veressä, yhdessä verihiutaleiden (solut, jotka auttavat veren hyytymistä).